ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια ταινία υποψήφια για Oscar, για ένα Οσκαρικό movie night

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στο ''Sound of Metal'' o Ruben είναι ντράμερ, και το 1/2 του metal δίδυμου Blackgammon μαζί με την τραγουδίστρια και σύντροφό του, Lou. Όλα είναι ιδανικά, ζουν σε RV, γυρίζουν την χώρα για εμφανίσεις. Ξαφνικά αρχίζει να χάνει την ακοή του και όταν ο γιατρός του μεταφέρει δυσάρεστα νέα για την πιθανή εξέλιξη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια. Αντιλαμβάνεται πως πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει στη νέα του ζωή, προσπαθώντας να καταλάβει πώς θα συνεχίσει το πάθος του για τη μουσική. 

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία, παρουσιασμένη ευρηματικά. Δεν ωραιοποιεί την κώφωση, αντιθέτως παρουσιάζει την απότομη, αναγκαστική μετάβαση, τη δυσκολία προσαρμογής, την προσπάθεια του πρωταγωνιστεί να παραμείνει ψύχραιμος και να βρει λύση, και στη συνέχεια να συνηθίσει όσο μπορεί. Ο Ahmed κάνει εξαιρετική δουλειά σε έναν χαρακτήρα ευγενικό αλλά δυναμικό, στα πρόθυρα της κατάρρευσης γιατί κινδυνεύει να χάσει το μεγαλύτερο του πάθος, δηλαδή την μουσική. 

Η ταινία διεκδικεί 6 Oscars, συμπεριλαμβανωμένων του ''Καλύτερης Ταινίας'', ''Καλύτερου Ηθοποιού σε Α' Ρόλο'' και ''Καλύτερο Sound Design'', και μπορείς να την δεις στο Amazon Prime. 

Όσον αφορά στο πώς θα συνοδεύσεις την ταινία, το Wiz Guide προτείνει μπέργκερ από Liberty Diner για Λευκωσία, Syno Flame Grill για Λάρνακα, Frixilicious αν είσαι Λεμεσό και Burger Stories στην Πάφο.