ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Midnight Diner: Μια ιαπωνική σειρά-ωδή στο φαγητό

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Σε περιόδους όπου βομβαρδιζόμαστε από προγράμματα μαγειρικής και συγχρόνως διανύουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι, είναι ωραίο να έχουμε ένα πρόγραμμα όπου το φαγητό και οι σχέσεις περιστρέφονται γύρω από μια πιο ανθρώπινη και πραγματική πλευρά της ζωής.

Πρόκειται για μια σειρά που θα σε κάνει να μελαγχολήσεις, η οποία βασίστηκε στο manga «Midnight Diner» του Γιάρο Άμπε, με κάθε επεισόδιο να παρουσιάζει ένα απλό γιαπωνέζικο πιάτο και στο τέλος κάθε επεισοδίου να δίνονται συμβουλές για την προετοιμασία του.

Δεν είναι νέα σειρά, αλλά τώρα την έχω ανακαλύψει. Για να σας βάλω στο κλίμα, αυτή η ιαπωνική τηλεοπτική σειρά διαδραματίζεται σε ένα μικρό εστιατόριο, σε ένα πολυσύχναστο σημείο στο Τόκιο που λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα όταν οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται. Ο Master, όπως ονομάζεται ο σεφ και ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ένας ψυχρός και στωικός άνθρωπος με μια μυστηριώδη ουλή στο πρόσωπό του, καλωσορίζει όλους όσοι περάσουν το κατώφλι του. Το μαγαζί χωράει μονοψήφιο αριθμό ατόμων και το φαγητό είναι εξαιρετικά απλό, με ελάχιστα υλικά και μικρές μερίδες (συνήθως μόνο χοιρινό και λαχανικά, σούπα με ζυμαρικά, μπίρα και σάκε).

Κάθε επεισόδιο ονομάζεται από ένα πιάτο που εμφανίζεται στην ιστορία, αλλά το φαγητό δεν είναι ο πρωταγωνιστής στη σειρά αυτή. Στην πραγματικότητα, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ιστορίες των ανδρών και γυναικών που περνούν από το Diner. Η σειρά παρουσιάζει τους πελάτες να ξεδιπλώνουν την προσωπική τους ιστορία πάνω από ένα πιάτο comfort φαγητού.

Αυτά που λένε οι πελάτες πάνω από ένα πιάτο φαγητού είναι από ψιλή κουβέντα μέχρι βαθιά φιλοσοφικές συζητήσεις σε ρυθμούς χαλαρούς, με τα συναισθήματα να εκτείνονται από την ευφορία μέχρι την απόγνωση, πάντα την ώρα που τρώνε ένα comfort πιάτο που τους θυμίζει την παιδική τους ηλικία, κάτι καλό ή κάτι τραυματικό.

Το Midnight Diner είναι μια ιδιαίτερη σειρά που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά δεν είναι για binge-watch, και μπορείς να απολαύσεις τους αργούς της ρυθμούς. Μπορείς να τη βρεις στο Netflix που έχει δύο σεζόν με τον τίτλο «Midnight Diner: Tokyo stories», αλλά υπάρχουν κι άλλες τρεις σεζόν, χωρίς το «Tokyo Stories» στον τίτλο.

IMDb βαθμολογία 8.4