ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νοιώσε τουρίστας στην Κύπρο το φθινόπωρο - 5 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Πέντε εμπειρίες που αγαπώ να απολαμβάνω στο νησί (ειδικά) το φθινόπωρο. Τις μοιράζομαι με όσους έχουν την ανάγκη να το παίξουν τουρίστες ή έστω με όσους θέλουν να προτείνουν ενδιαφέροντα πράγματα σε φίλους (ειδικά αν έρχονται από εξωτερικό).

Κεντρική φωτογραφία: Οδός Ερμού, Λευκωσία

Πρόσφατα, με αφορμή μια συζήτηση που είχα με συγγενικό άτομο της οικογένειας, που ζει μόνιμα στο εξωτερικό, προσπαθούσα να σκεφτώ που είναι καλό να τη στείλω για να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα του τι εστί Κύπρος… off-season.

Συγκεκριμένα, προσπαθούσα να βγάλω πρόχειρα στο μυαλό μου ένα πρόγραμμα για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί, συνδυάζοντας βόλτες στις πλείστες μεγάλες πόλεις αλλά και στην ύπαιθρο, στο πλαίσιο των οποίων θα μπορούσε να κάνει λογής λογής δραστηριότητες και φυσικά να απολαύσει φαγητό και ποτό -εξάλλου WiZ είμαστε, αυτό «πουλάμε» κυρίως.

Πέντε από τα πράγματα που σημείωσα εξ αφορμής, τα μοιράζομαι μαζί σας παρακάτω.


Έργο του Φίκου στην παλιά Λευκωσία, στην οδό Ερμού

Στη Λευκωσία το κομμάτι που αγαπώ είναι η περιοχή κοντά στην Πύλη Αμμοχώστου και στην οδό Ερμού. Μια περιοχή που πραγματικά έγινε κούκλα και έχει να προτείνει επίσκεψη στο Μουσείο Χαρακτικής του Χαμπή και περίπατο στον δρόμο, απολαμβάνοντας το υπέροχο street art σε διάφορα σημεία από τον καλλιτέχνη Φίκο Αντώνιο. Για καφέ στην περιοχή να πας στο Ερμού 271 Το Δίχωρο και για φαγητό σίγουρα στο Vintage ή στο Itameshi που επαναλειτουργεί και πάλι σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ



Αμμοθίνες στο Ακρωτήρι (πηγή: Nassim Eloud)

Στη Λεμεσό λατρεύω το Ακρωτήρι, με τα καταπράσινα λιβάδια, την κυπριακή προστατευόμενη καφέ αγελάδα, τις αλυκές με τα δεκάδες πανέμορφα πουλιά, τις εξωτικές αμμοθίνες και το πανέμορφο γενικά τοπίο. Αφού χορτάσει το μάτι, ακολούθως να πας στο cozy Ryan’s για τα πιο ζουμερά Steak’s με τα εξαιρετικά sauces ή στο Columbia Sun στο Ladie’s Mile για μια πιο αναβαθμισμένη εμπειρία.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michalis Michaelides (@michailisquared)



Στην Πάφο θα σε έστελνα στην ακτογραμμή από το Λατσί ως τον Πωμό ή και τον Κάτω Πύργο. Απαραίτητη η στάση στο Limni Pier για να απολαύσεις το τοπίο «μέσα» από τη θάλασσα, αλλά και μικρή περιοχή μεταξύ Πόλεως Χρυσοχούς και Αργάκας, εκεί όπου οι δρόμοι των Κυπαρισσιών, της Πορτοκαλιάς, της Ροδιάς, της Λεμονιάς και των Λουλουδιών ανταγωνίζονται ποιος είναι ο πιο γραφικός. Στην περιοχή επιβάλλεται στάση για πίτσα στο My Mamma Mia ή εναλλακτικά για διεθνή κουζίνα στο Chix Chox στην πλατεία της πόλης.

 



ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
HIDDEN GEMS ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Στη Λάρνακα αγαπώ την περιοχή γύρω από τον Άγιο Λάζαρο, μιας και έχει γίνει πανέμορφη τα τελευταία χρόνια. Μετά τον καφέ και το σνακ από το Lazaris Bakery Bar, να πας οπωσδήποτε στο Art Studio του δικού μας Banksy, του απίστευτα ταλαντούχου Paparazzi. Για ποτό να πας στο Savino φυσικά ή στο Sunmoon Creative Space, όπου τις Πέμπτες εκτυλίσσεται μια μυσταγωγία με δυνατά ποτά.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ


Στην κυπριακή ύπαιθρο είναι δεκάδες αυτά που μπορείς να κάνεις. Βόλτα στο απίστευτα γραφικό Βουνί (με ή χωρίς διαμονή) και στάση για φαγητό στη Λένια. Επίσκεψη στο οινοποιείο Ζαμπάρτας στον Άγιο Αμβρόσιο ή στο οινοποιείο Βλασίδης στο Κοιλάνι και φαγητό σε μια από τις ταβέρνες της περιοχής. Road trip ως τα Καληδόνια στις Πλάτρες και γεύμα στον Ρωτή. Απογευματινός περίπατος στον Καλοπαναγιώτη και wine tasting στο οινοποιείο Marathasa Wines.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Michalis Michaelides (@michailisquared)