ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Μουσικές του Κόσμου συνεχίζονται με τους Entelea

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σχήμα Entelea είναι ένα πειραματικό πρότζεκτ, βασισμένο σε μουσικές της ανατολικής Μεσογείου με μια «έντεχνη» προσέγγιση. Οι τρεις καταξιωμένοι μουσικοί έχουν κατά νου και τα (αισθητικά) όριά τους και, κυρίως, το τι ακριβώς θέλουν να παρουσιάσουν. Η δεξιοτεχνία, η γνώση και η εμπειρία τους ανταποκρίνονται σε δομές, οι οποίες έχουν βασιστεί στην ανάπτυξη ποικίλων μελωδικών αναφορών, με φανερό τον λυρισμό, αλλά και την αυτοσχεδιαστική ελευθερία.

Οι συνθέσεις των Ζαχαρία Σπυριδάκη, Γιάννη Κουτή και Γαβριήλ Καραπατάκη δεν είναι απλές στη σύλληψη ή στη μορφή τους. Διαθέτουν στοιχεία των μουσικών της Ανατολής αναμεμειγμένα περίτεχνα με δυτικές αρμονικές επιρροές, και όχι μόνο, που καθώς εξελίσσονται αποκτούν όλο και περισσότερο μια πιο ευρεία διάσταση. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές.

 

Μουσικοί: Γαβριήλ Καραπατάκης - Μπάσο / Ζαχαρίας Σπυριδάκης - Κρητική Λύρα / Γιάννης Κουτής - Ούτι, Κιθάρα.

Οδηγίες προς θεατές: Για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου, το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τις θέσεις του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). Οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδό τους.

Χορηγοί: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,
ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie, ΣΕΚ
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Μουσική Ακαδημία ARTE
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Καθημερινή, Love FM, Κανάλι 6

Παρασκευή 31 Ιουλίου @ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Είσοδος Ελεύθερη / Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: rialto.com.cy, Rialto Theatre App

www.cyprusrialtoworldmusic.com