ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Kollaborative Coffee Roasters

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Το Kollaborative Coffee Roasters είναι το νέο ιδιαίτερο café bar της οδού Βασιλίσσης Φρειδερίκης στη Λευκωσία και έχει ήδη γίνει talk of the town. Ένας χώρος που αγαπήθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα, τόσο για τον καφέ όσο και για το περιβάλλον του, το «Kollaborative» όπως λέει και η λέξη, είναι μια σύμπραξη δυο καβουρδιστών, του A KXOFFEE PROJECT στην Λευκωσία και του KROSS COFFEE ROASTERS στα Χανιά. Έχοντας καλή ενέργεια, μοναδικό περιβάλλον, ωραία αισθητική, καλοψημένο καφέ, fine dinking ποτά και χαμόγελα, μας υποδέχθηκε για να μάθουμε περισσότερα για όλα όσα προσφέρει.

Ένα όμορφο και διαφορετικό μαγαζί για τα κυπριακά δεδομένα. Μιλήστε μας λίγο για το concept αυτό.
Το Kollaborative, όπως λέει και η λέξη, είναι μια σύμπραξη δυο καβουρδιστών. Του A KXOFFEE PROJECT στη Λευκωσία και του KROSS COFFEE ROASTERS στα Χανιά. Φτιάξαμε ένα χώρο όπου καβουρδίζουμε καφέδες που ξεχωρίζουμε από όλο τον κόσμο. Μπορεί κάποιος να τους απολαύσει στον χώρο μας ή να τους πάρει στο σπίτι του. Επίσης η αγάπη μας για τα αρώματα και τη γεύση επεκτείνεται σε μια εμπειρία ποτού που ακολουθεί μια φιλοσοφία του δημιουργικού fine drinking.

Ασχολείστε με τον καφέ εδώ και χρόνια και για εσάς είναι μια καθημερινή «ιεροτελεστία». Πόσο δύσκολο είναι το καβούρδισμα;
Το καβούρδισμα είναι μια τέχνη η οποία διδάσκεται από έναν roaster σε άλλον. Πρέπει να έχεις καλή αντίληψη φυσικής αλλά και καθαρό μυαλό για να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το κλειδί είναι το πάθος μας για τον καφέ που μοιραζόμαστε εμείς ως roasters και το κάνει εύκολο.

Ποιες είναι οι προελεύσεις του καφέ που έχετε αυτή την περίοδο;
Αυτή την περίοδο έχουμε καφέ από Αιθιοπία, Κολομβία, Κένυα, Περού και Βραζιλία. Η λίστα μας αλλάζει αρκετά συχνά με ό,τι είναι ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τι άλλο μπορεί να βρει κάποιος εκτός από καφέ;
Εκτός από καφέ έχουμε μια δημιουργική λίστα από κοκτέιλ. Ένα τμήμα της λίστας αυτής έχει ως βάση τον καφέ.
Στο μενού των κοκτέιλ προσφέρετε μια premium, διαφορετική, ιδιαίτερη και ίσως μια πιο εκλεπτυσμένη κατεύθυνση. 
Όλη η λίστα έχει μια ιστορία να πει. Ακολουθούν και αυτά, όπως και ο καφές, μια εποχικότητα. Άλλες «ανάγκες» έχει η παλέτα μας για να ικανοποιήσουμε την άνοιξη και άλλες το φθινόπωρο. Τα διαφορετικά μυρωδικά και φρούτα εποχής που είναι διαθέσιμα προσπαθούμε να τα εντάξουμε δημιουργικά σε ένα ποτό.

Σε τι κοινό απευθύνεστε;
To κοινό μας είναι άνθρωποι που τους νοιάζει η καθημερινότητά τους. Εμείς θέλουμε να βάζουμε μια όμορφη πινελιά στη μέρα τους. Μας νοιάζει η καθημερινή επαφή μαζί τους και η προσωποποιημένη εμπειρία.

Από πού αντλήσατε έμπνευση για το design;
Η αγάπη μας για τη γευστική εμπειρία πάντα συνοδεύεται από την αισθητική του χώρου. Θέλαμε έναν χώρο «καθαρό» όπου το μάτι να ξεκουράζεται με πρωταγωνιστή πάντα το προσφερόμενο προϊόν.

Ποιο είναι το concept που θέλετε να προωθήσετε;
Θέλουμε ένα χώρο-πρότυπο για τους εργαζομένους μας, όπου να μπορούν να μάθουν και να εξελιχτούν. Να υπάρχει επικοινωνία, συνεργασία, κοινός στόχος για το καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να μπορούν να μεταφέρουν το δικό μας πάθος στους ανθρώπους που μας επισκέπτονται.

Must try καφές και cocktail…
Δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον από τους καφέδες μας. Ο κάθε καταναλωτής έχει τις ιδιαιτερότητές του και είμαστε εκεί για να φροντίσουμε να ικανοποιείται ο καθένας ξεχωριστά. Στα κοκτέιλ μας θα ξεχωρίσουμε ένα που λέγεται Dark & Stormy που έχει ως βάση του ένα παλαιωμένο ρούμι και εκχύλισμα από Cascara, που είναι το εξωκάρπιο περίβλημα του κερασιού του καφέ.