ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγαμε για brunch σε οινοποιείο στον Κάτω Δρυ και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Το κυριακάτικο brunch αλλά και οι εξορμήσεις είναι δυο πράγματα που δεν λείπουν από το πρόγραμμά μας τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται για μια τάση που έχει υιοθετηθεί, όχι μόνο από τα αγαπημένα spots αλλά και από όμορφους χώρους εκτός πόλης, συμβάλλοντας έτσι στο να περάσουμε ευχάριστα στις εκδρομές μας.

Κάτι τέτοιο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και εμείς το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στον Κάτω Δρυ, ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Λάρνακας που είναι ιδανικό και για αγροτουρισμό αφού διαθέτει ανάλογα καταλύματα.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, για το χωριό και συγκεκριμένα για το οινοποιείο Χριστούδια για να απολαύσουμε την καινούργια του προσθήκη, το brunch.

Το οινοποιείο το ήξερα και το είχα επισκεφθεί πριν από μερικά χρόνια για να γευτώ τα κρασιά του αλλά και να μάθω περισσότερα για τον οίνο.

Αυτή τη φορά το επισκέφθηκα για να γευτώ όχι μόνο κρασί, αλλά και τα άλλα προϊόντα που παράγει το οινοποιείο Χριστούδια, όπως παλουζέ, σουσσιούκο και έψημα.

Φτάνοντας στο οινοποιείο, παρκάραμε και κατεβήκαμε. Η σάλα του κομψή και άνετη, με αρκετή απόσταση το ένα τραπέζι από το άλλο, θετικό για τις μέρες που διανύουμε. Καθίσαμε δίπλα από το τζάκι. Η κυρία που μας σέρβιρε ήρθε ευγενικά και μας εξήγησε πώς λειτουργεί ο χώρος προετοιμάζοντάς μας για το κυπριακό brunch – μπούκωμα.

Όσον αφορά τα ροφήματα, προσφέρεται καφές φίλτρου, λεμονάδα, τσάι και ζεστό κρασί, τα οποία σερβίρει ο καθένας μόνος του και μπορεί να βάλει όσες φορές θέλει.

Το μενού είναι συγκεκριμένο και αυτό το διάστημα έχει εορταστικό χαρακτήρα λόγω των ημερών. Τα πιάτα μπορείτε να τα δείτε μόλις μπείτε στον χώρο αφού είναι γραμμένα σε ένα μαυροπίνακα στην είσοδο.

Στο σουπλά θα δείτε την ιστορία του οινοποιείου και πώς άρχισε, κάτι που θα μάθετε και στην ξενάγηση που γίνεται μετά το γεύμα.

Το brunch μας ξεκίνησε με ένα μεγάλο δίσκο που κατέφθασε στο τραπέζι μας και είχε μέσα διάφορα όπως καπήρες (φρυγανιές), αβγά, σουσιούκκο και σταφίδες, τυρί, αγγουράκια, ντομάτες, ελιές, λούντζα και τρεις διαφορετικές μαρμελάδες.

Στη συνέχεια, μας έφεραν μια μικρή σαλάτα που την ονόμασαν Αλεξία (από την ιδιοκτήτρια του οινοποιείου), με ρόκα, ρόδι, παρμεζάνα και έψημα αλλά και ζεστό χαλούμι που έλιωνε στο στόμα, συνοδευμένο από γλυκές σταφίδες.

Έπειτα, ένα ζεστό μεγάλο τηγάνι ήρθε στη μέση του τραπεζιού μας που περιείχε 4 αβγά και χωριάτικο λουκάνικο σαν κιμά, μπέικον, ντομάτα και μπόλικο κόλιαντρο, κάτι σαν τη γνωστή shakshuka που έχουμε μάθει στις εξορμήσεις μας για brunch σε διάφορα μαγαζιά. Ένα ωραίο πιάτο αλλά θα προτιμούσα να είχε λιγότερο κόλιαντρο, καθώς είναι ένα μπαχαρικό με αρκετά έντονη γεύση και μυρωδιά και κάπου στο σύνολο χάνεται η γεύση του.

Brunch χωρίς pancakes δεν λέει. Τρεις αφράτες τηγανίτες στο χρώμα των γιορτών, το κόκκινο, με καραμέλα μήλου στη μέση και από πάνω σταφιδάκια. Μια διαφορετική, ευχάριστη προσέγγιση που σου μένει ως γεύση.

Στο τέλος, εκτός από τις τηγανίτες, μάς προσέφεραν και ζεστό παλουζέ με τριμμένο αμύγδαλο.

Εκτός από αυτό το set menu, μπορείτε να βρείτε και μερικές εξτρά επιλογές όπως cinnamon rolls αλλά και platter γλυκών.

Αφού τελειώσαμε με τις νόστιμες γεύσεις, προχωρήσαμε στην ξενάγηση και γευσιγνωσία για να μάθουμε καλύτερα τα κρασιά Χριστούδια.

Το οινοποιείο αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή για να περάσεις τη μέρα σου στον Κάτω Δρυ ή σε κάποιο κοντινό χωριό, αφού δοκιμάζεις και απολαμβάνεις ωραίες κυπριακές γεύσεις.

Το brunch κόστισε στα 15 ευρώ το άτομο.

Το brunch λειτουργεί μόνο με κρατήσεις στο 99034828.