ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγαμε για brunch στο Rebuke και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Μια αληθινή όαση με θέα τη θάλασσα της παραλίας Μακένζι είναι ένας καλός λόγος για να βρεθείς εκεί αφού έχει τη δύναμη να σε χαλαρώσει αλλά και να σε ταξιδέψει στις εξόδους σου, είτε αυτές είναι βραδινές είτε πρωινές, ή ακόμα και για lunch break.

Πέρα όμως από την ελκυστική τοποθεσία του, είναι εμφανές πως από τη μέρα που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του η πρόθεσή του ήταν η παροχή απολαυστικού ποιοτικού φαγητού.

Πέμπτη πρωί προς νωρίς το μεσημέρι, η μέρα ήταν ηλιόλουστη κι εμείς βρεθήκαμε στα τραπέζια του για να δοκιμάσουμε τη νέα προσθήκη του Rebuke που είναι το brunch menu.

Αφού καθίσαμε, ο σερβιτόρος μάς ρώτησε τι θα θέλαμε να πιούμε μέχρι να δούμε το μενού του φαγητού. Λόγω της πανδημίας δεν μας έδωσαν τυποποιημένο μενού αλλά μενού με QR code, το οποίο μπορείς να ανοίξεις από τη smart phone συσκευή σου.

Αφού διαβάσαμε το μενού, βλέποντας όλες τις επιλογές συνειδητοποιήσαμε πως μπορείς να δεις απλές brunch επιλογές όπως τα αβγά benedict με καπνιστό σολομό ή γαλλικές ομελέτες αλλά και ιδιαίτερες επιλογές όπως τα Oeufs En Meurette, με ποσέ αβγά με μπέικον, μανιτάρια, γλυκό σκόρδο που σβήνεται μέσα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, ένα ιδιαίτερο πιάτο αλλά άκρως γευστικό. Υπάρχει και το Lobster Roll, το οποίο αποτελείται από ψωμί μπριός γεμισμένο με ταρτάρ σος και αστακό παναρισμένο σε γιαπωνέζικη φρυγανιά και σερβίρεται με τηγανητές πατάτες.

Εμείς κινηθήκαμε σε «ασφαλή» μονοπάτια επιλέγοντας αβγά benedict με μπέικον για να μπορέσουμε μετά να απολαύσουμε και μια από τις γλυκές επιλογές που προσφέρονται.

Στο μενού θα βρείτε δυο διαφορετικές επιλογές από αγαπημένα pancakes που δεν μπορούν να λείπουν από ένα τέτοιο μενού όπως επίσης και βάφλες με νουτέλα και παγωτό. Γι’ αυτούς που προτιμούν κάτι πιο υγιεινό προσφέρεται πλατό φρούτων.

Μετά τα νόστιμα benedict πήραμε pancakes με σοκολάτα και φράουλες συνδυασμένα με καραμελωμένα καρύδια, που ήταν ό,τι έπρεπε για να κλείσει ευχάριστα το σύντομο διάλειμμά μας από τη δουλειά.

Σίγουρα το Rebuke καταβάλλει προσπάθειες -με επιτυχία- για ποιοτικό φαγητό διαθέτοντας πάρα πολλές επιλογές, οι πλείστες από τις οποίες είναι καλοφτιαγμένες και περιποιημένες (και δεν μιλάμε μόνο για το brunch μενού, αλλά και το ασιατικό μενού και τη διεθνή κουζίνα). Είναι σαφές ότι προσπαθεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο με τα πιάτα του.

Στη λίστα ποτών, εκτός από smoothies, χυμούς και ποιοτικούς καφέδες, μπορείτε να βρείτε και μια μικρή λίστα από κοκτέιλ με ή χωρίς αλκοόλ.

Το μενού στο Rebuke σερβίρεται από τις 09.00 μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Σε γενικές γραμμές το Rebuke είναι μια καλοστημένη και συνεπής πρόταση που έχει εξασφαλισμένη θέση στη λίστα εξόδων μας αφού πρόκειται για μια από τις πιο απολαυστικές επιλογές για φαγητό ή και ποτό στην αγαπημένη Λάρνακα.