ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Δύο Πάπες συζητούν. Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει;

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η απάντηση είναι ''απρόσμενα μεγάλο''. 

Για το ευρύ κοινό, είναι η συνάντηση του τρομακτικού ''Hannibal Lecter'' και του εκνευριστικού ''High Sparrow'' από το ''Game of Thrones''. Έπρεπε να το πω, είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις τους είδα μαζί. O Anthony Hopkins και ο Jonathan Pryce υποδύονται δύο υπαρκτούς Πάπες, ο Hopkins τον Βενέδικτο και ο Pryce τον Φραγκίσκο - που είναι τώρα Πάπας στην πραγματικότητα, στην ταινία ''The Two Popes'' του 2019. To στόρι είναι ουσιαστικά η συνάντηση τους, σε μια προσπάθεια να πείσει ο τότε Πάπας Βενέδικτος τον Φραγκίσκο να μην παραιτηθεί.

Αλλά περίμενε γιατί η ταινία είναι πολύ περισσότερα απ' αυτό. 

Δες πρώτα το τρέιλερ και ακολουθεί review. 

Δεν είναι σε καμία περίπτωση μια θρησκευτική ταινία. Όλη η ταινία εστιάζει στην συνάντηση των δύο αντρών, στη συζήτησή τους, στις προσπάθειες του Βενέδικτου να πείσει τον Φραγκίσκο να μην παραιτηθεί και έρχονται τα flashbacks από την ζωή του Φραγκίσκου που οδήγησαν στην επιθυμία του αυτή. Οι δύο πρωταγωνιστές ήταν υποψήφιοι για Oscar και μπορείς να καταλάβεις γιατί, πολύ γρήγορα παρακολουθώντας την. Δεν περιμένεις πως μια ταινία που περιστρέφεται γύρω από έναν διάλογο να έχει τόσο ενδιαφέρον, ούτε πως θα σε καθηλώσει. 

Είναι μια κωμικοδραματική ταινία, απρόσμενα ευχάριστη, με ερμηνείες που άξιζαν όλα τα Oscars του κόσμου και από τους δύο μόνο και μόνο γιατί σε παρασύρουν στην ιστορία τους μόνο και μόνο με την ομιλία και τις εκφράσεις τους. Η φιλία τους ανθίζει ήρεμα και ασυναίσθητα, ο Βενέδικτος χαλαρώνει όλο και περισσότερο όσο βρίσκεται με τον Φραγκίσκο και ο Hopkins είναι απλά απολαυστικός στο ρόλο ενός Πάπα που συναντά έναν χαρακτήρα εντελώς διαφορετικό από εκείνων, που έχουν σαν κοινό παρονομαστή τη θέση τους και τα πιστεύω τους. 

Επίσης δεν μπορείς να παραβλέψεις πόσο μοιάζει ο Jonathan Pryce με τον Φραγκίσκο. Και σίγουρα πρέπει να δεις τον κινηματογραφικό Πάπα Φραγκίσκο να σιγοτραγουδά το ''Dancing Queen'' των ABBA, αλλά και τους δύο μαζί να τρώνε πίτσα ''Diavola'', να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και να μιλούν για τους Beatles.

Δες το, χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο Netflix.