ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Εξαιρετική σκηνοθεσία, μέτρια ιστορία, Amy Adams

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αυτά είναι πάνω κάτω τα στοιχεία που μποιρώ να σου δώσω χωρίς spoilers για το ''The Woman in the Window''. Το στόρι ακολουθεί την Anna, μια αγοραφοβική ψυχολόγο που γίνεται μάρτυρας ενός φόνου στο διαμέρισμα στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Το θύμα, το είχε γνωρίσει μία μέρα πριν, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Μετά απ' αυτό, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο πολύπλοκα. 

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του A.J. Finn θα κυκλοφορούσε τον Οκτώβριο του 2019 αλλά μετά από διάφορες αλλαγές μεταφέρθηκε στον Μάιο του 2020 όπου λόγω κορωνοϊού μπήκε στο συρτάρι μέχρι που ήρθε το Netflix να αναλάβει την προβολή της. Πρωταγωνίστρια είναι η Amy Adams που πλαισιώνεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς που όμως οι περισσότεροι εμφανίζονται για μία ή δύο σκηνές. 

Δες όμως το τρέιλερ και ακολουθεί review με κάποια spoilers.

Είναι θρίλερ by the numbers. Δεν σου δίνει κάτι καινούργιο ή πρωτότυπο, ούτε παίρνει τα ρίσκα που θα μπορούσε να πάρει, αλλά για movie night είναι καλό. Υπάρχουν οι ανατροπές, που αν παρακολουθείς με προσοχή ίσως δεν είναι και τόσο ''ανατροπές'', και υπάρχει η τυπική δομή ενός θρίλερ - εισαγωγή, δράση, λύτρωση. Αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν με κέρδισε γιατί αν μη τι άλλο όσα κι αν έχεις καταλάβει, κάποια πράγματα σε προβληματίζουν μέχρι το τέλος. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η σκηνοθεσία του Joe Wright είναι ευρηματική, με πλάνα που θα μπορούσαν να προέρχονταν από ταινίες της εποχής του Hitchcock και με εξίσου καλό soundtrack.

Από την άλλη, η Amy Adams ενώ είναι μια αρκετά καλή ηθοποιός με έξι υποψηφιότητες για Oscar στο ενεργητικό της, νομίζω σ' αυτή την ταινία κάνει την διαφορά, ίσως γιατί είναι στο επίκεντρο κάθε λεπτό. Ωστόσο οι φαν του βιβλίου έσπευσαν να κατακεραυνώσουν την ταινία, όπως γίνεται συνήθως. Δεν πιστεύω πως είναι η ταινία της χρονιάς, παρόλο που ομολογουμένως ανυπομονούσα να την δω, αλλά ούτε είναι σκουπίδι. Είναι αυτό που είπα πριν, τυπικό θρίλερ, για ένα movie night.