ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: H... Enola, για οικογενειακή ψυχαγωγία

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η ''Enola Holmes'' ήρθε στο Netflix και απ' ό,τι φαίνεται την αγάπησαν ήδη τόσο στο εξωτερικό αλλά και στην Κύπρο αφού βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του κυπριακού top 10. Αν δεν γνώριζες την ύπαρξη της αδερφής του Sherlock Holmes δεν είσαι ο μόνος, κι αν προσπαθείς να ανακαλύψεις σε ποια βιβλία αναφέρεται τότε μάλλον δεν θα βρεις τίποτα, τουλάχιστον αν ψάχνεις στην πρωτότυπη σειρά βιβλίων του Arthur Conan Doyle. Η Enola Holmes πρωταγωνιστεί σε μια νεανική σειρά βιβλίων της Nancy Springer, με τίτλο ''The Enola Holmes Mysteries'' που κυκλοφόρησε από το 2006 μέχρι το 2010. Στην ταινία του Netflix, η Enola ξεκινά μια περιπέτεια για να βρει και να σώσει τη μητέρα της, ζητώντας τη βοήθεια των δύο αδερφών της, του Mycroft και του Sherlock. 

H Millie Bobby Brown είναι τόσο απολαυστική και τόσο διαφορετική από το ''Stranger Things'' (όπου, αν δεν το κατάλαβες ήδη, υποδύεται την Eleven). To ''Enola Holmes'' είναι απολαυστική ταινία δράσης με αρκετά κωμικά στοιχεία, με ωραίο καστ (ο Henry Cavill ως Sherlock Holmes, η Helena Bonham Carter ως η μαμά τους) που μπορείς να δεις με παιδιά ή και μόνος αν απολαμβάνεις τέτοιου είδους ταινίες.

Υπάρχει το μυστήριο φυσικά, άλλωστε έχουμε να κάνουμε με την οικογένεια Holmes, υπάρχει λίγο περισσότερη δράση απ' ό,τι περίμενα, υπάρχουν πολύ καλές ερμηνείες και ένα καλό στόρι για μία νεαρή γυναίκα που δεν θέλει να ακολουθήσει τα στερεότυπα αλλά να κάνει τη διαφορά, ακολουθώντας αυτό που λέει η καρδιά της. Είναι όμως ό,τι πρέπει για ένα family movie night με μικρά παιδιά, ή για μεγάλους που εξακολουθούν να απολαμβάνουν χαλαρές, ''παιδικές'' ταινίες. Πέρασα καλά βλέποντάς την, ομολογουμένως, αλλά είμαι φαν των ταινιών με τους γρίφους και τα μυστήρια, κυρίως όταν δεν μιλάμε για βαριές δραματικές ιστορίες.