ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Η Margot Robbie είναι γεννημένη για να παίζει την ''Harley Quinn''

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η ταινία έχει τίτλο ''Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)'' ή αν προτιμάς στα ελληνικά ''Αρπακτικά Πτηνά (Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Harley Quinn)'' γιατί όλη η ταινία αφορά, εμμ, την Harley Quinn. 

Κοίτα να δεις, από την ταινία ''Suicide Squad'' δεν άρεσαν και πολλά πράγματα. Ένα από τα λίγα που κέρδισαν τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς ήταν η Margot Robbie και ο φανταστικός τρόπος που υποδύεται την Quinn, την διαταραγμένη - αλλά κατά τα άλλα απολαυστική - βοηθό και σύντροφο του Joker. Έτσι λογικά, στο ας πούμε σίκουελ του ''Suicide Squad'', τους έδιωξαν όλους και έδωσαν ολόκληρη την ταινία στην πιο αγαπημένη εγκληματία του Gotham, και του κινηματογραφικού κόσμου της DC. 

Σε παραγωγή της LuckyChap (εταιρεία της Robbie), το ''Birds of Prey'' παρουσιάζει αφενός την ζωή της Quinn μετά τον Joker και τις ενέργειες της σαν σόλο - εγκληματίας μετά τον χωρισμό της από τον Joker, και αφετέρου την συνάντηση και την ένωσή της με τις Helena Bertinelli, Dinah Lance και Renee Montoya με σκοπό να σώσουν την Cassandra Cain από τον πιο αδίσταχτο εγκληματία της πόλης. 

Δες τρέιλερ και μετά το review με spoilers.

Η ταινία είναι ένα ενδιαφέρον rollercoaster. Από την πρώτη στιγμή η Margot Robbie σε κερδίζει, θέλεις να την βλέπεις και να την ακούς να υποδύεται αυτό τον τρελό χαρακτήρα. Από την άλλη, οι γυναίκες που την πλαισιώνουν - εννοώντας, οι συμπρωταγωνίστριες της - θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο ενδιαφέρουσες. Το στόρι είναι οκ, είναι ένα basic στόρι σε ταινία με υπερήρωες, μόνο που εδώ οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι και τους βασικούς ρόλους. Είναι μια αρκετά βίαιη ιστορία, παρουσιασμένη με το χιούμορ της Harley Quinn, με κονφετί και χρωματιστούς καπνούς αντί για αίμα και πολύ χρώμα και φανταχτερά outfits. Αυτό είναι που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.

Δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά, και ανταλλάζει την moody ατμόσφαιρα των περισσότερων ταινιών του είδους με έντονα χρώματα και χιούμορ. Όλο το καστ είναι επιτυχημένο, και ο Ewan McGregor είναι τρομακτικός ως Black Mask, αλλά στο τέλος - τέλος δύο πράγματα θα θυμάσαι από το ''Birds of Prey'': 

1.Στο σύνολο θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

2. Η Margot Robbie είναι γεννημένη για να υποδύεται την Harley Quinn.