ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Long Shot

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τιτλοφορείται ''Long Shot'', πρωταγωνιστούν ο Seth Rogen και η Charlize Theron και είναι μια ταινία κωμική. Μετρημένα κωμική. Ο Rogen υποδύεται έναν δημοσογράφο, τον Fred Flarsky, που συναντά ξανά την πρώην νταντά του, την Charlotte Field, που πλέον είναι Γραμματέας του Κράτους, στις ΗΠΑ και φιλόδοξη υποψήφια πρόεδρος. Μιας και, λόγω συνθηκών, o Flarksy έμεινε άνεργος, η Field τον προσλαμβάνει για να τις γράφει τις ομιλίες της. 

Όπως είπα και πριν, πρόκειται για μια κωμωδία που όμως δεν φτάνει στα άκρα. Και θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. 

Δες πρώτα το τρέιλερ. 

 

Η αλήθεια είναι πως, όταν ακους το όνομα του Seth Rogen, περιμένεις μια εξωφρενική κωμωδία όπως αυτές που μας έχει συνηθίσει (''Superbad'', ''Pineapple Express'', ''This Is The End'', ''The Interview'' κτλ). Αυτό περίμενα να δω, αν και το όνομα της Charlize Theron μου δημιούργησε δεύτερες σκέψεις. Βλέποντας το ''Long Shot'', τελικά, αντιλήφθηκα πως ήταν διαφορετικό. Εκτός των δύο που ανέφερα πιο πάνω, το καστ συμπληρώνουν οι O'Shea Jackson Jr., Andy Serkis, June Diane Raphael, Alexander Skarsgård, Ravi Patel και Bob Odenkirk. Ίσως το πιο απρόσμενο απ' όλα, είναι το πόσο ταιριάζουν ο Rogen και η Theron σαν πρωταγωνιστικό δίδυμο αλλά και σαν ζευγάρι έστω και για τις ανάγκες της ταινίας. 

Το ''Long Shot'' είναι μια, γενικά, ευχάριστη ταινία, με μια ευχάριστη ενέργεια, που όμως ισορροπεί με πραγματικό στόρι που σε τραβά για το ενδιαφέρον του και όχι για τις πλάκες που κάνουν οι πρωταγωνιστές. Επίσης, πραγματεύεται το ενδεχόμενο μιας γυναίκας προέδρου χωρίς να το παρουσιάζει σαν κάτι υπερφυσικό, που δίνει έξτρα βαθμούς στον Rogen γιατί το σενάριο είναι δικό του, παρόλο που υπάρχει το αναπόφευκτο κλισέ του έρωτα στο τέλος. Όπως έκανε και ο James Franco (ο buddy του Rogen σ' αυτές τις ταινίες) τότε με το ''127 Ηours'', που ήθελε να μας δείξει πως μπορεί να υποστηρίξει κι άλλους ρόλους πέραν των κωμικών, προσπαθεί να κάνει τώρα και ο Rogen, και νομίζω του πάει αρκετά παρόλο που δεν ξεφεύγει πολύ από τα