ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Μια αρκετά καλή περιπέτεια αν θέλεις φαντασία στο movie night

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το ''Love and Monsters'' είναι μια ιδιαίτερη ταινία. Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, θα δεις δράση, περιπέτεια, χιούμορ, λίγο έρωτα, όλα μαζί ενώ γύρω υπάρχουν γιγάντια έντομα. 

''Ναι'', η ταινία λαμβάνει χώρα εφτά χρόνια αφότου ο κόσμος έχει γεμίσει με γιγάντια έντομα και αμφίβια. Ο Joel, όπως και η υπόλοιπη ανθρωπότητα, ζει υπόγεια για να προστατευτεί και σπάνια βγαίνει έξω αφού το μόνο που μπορεί να κάνει καλά είναι να μαγειρεύει. Αγανακτησμένος που όλοι όσοι βρίσκονται γύρω του έχουν βρει ταίρι, όταν μέσω ασύρματου μαθαίνει πως η αγαπημένη του από το λύκειο είναι τώρα μόλις 130 χιλιόμετρα μακριά, αποφασίζει να βγει επιτέλους στον έξω κόσμο, για να πάει να την συναντήσει. Πρωταγωνιστούν οι Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Dan Ewing, Michael Rooke κ.ά.

Δες το τρέιλερ και μετά το review με κάποια spoilers.

Μια παράξενη πρόταση που αν ξεπεράσεις τον cheesy, χωρίς καθόλου φαντασία, τίτλο μπορεί να σε εκπλήξει. Ήταν άλλωστε υποψήφια για ''Καλύτερα Οπτικά Εφέ'' στα φετινά Oscars και θα είχε τις πιθανότητες της αν δεν έπαιζε απέναντι από το ''Tenet'' που φυσικά στο τέλος κέρδισε το βραβείο. 

Όπως και να 'χει, το κόνσεπτ είναι παράξενο. Η καταστροφή ενός αστεροειδή εξαπολύει χημικά στη Γη που μεταμορφώνει έντομα και αμφίβια σε γιγάντια τέρατα. Οι άνθρωποι έχουν πλέον φτιάξει υπόγειες κοινότητες αφήνοντας τα πλάσματα να ζουν μόνα στον έξω κόσμο. Ο Joel είναι ένας αρκετά συμπαθητικός πρωταγωνιστής, και φυσικά έχεις και τον Boy, τον σκύλο, για να συμπαθήσεις. Για να φτάσει ο Joel στην αγαπημένη του πρέπει να περπατά 7 μέρες και στην πορεία φυσικά συναντά αρκετά από αυτά τα τέρατα. Άψογα κατασκευασμένα, καλώς ήταν υποψήφια για Oscar. Η ιστορία προχωρά όπως θα περίμενες, με ένα συγκεκριμένο plot twist για να κρατά το ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει όμως την κατάληξη που θα περίμενες. Το μόνο, είναι πως σε αφήνει να θέλεις περισσότερο. Περισσότερη δράση, περισσότερα τέρατα, γενικά λίγο περισσότερο.

Δεν θέλει πολλή σκέψη, είναι μια ταινία με αρκετή δράση και αρκετά ψυχαγωγική για ένα fun movie night, αν σου αρέσουν και εσένα οι μετα-αποκαλυπτικές περιπέτειες.