ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Μια πρωτότυπη ταινία μυστηρίου, αλλά κάτι λείπει

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κάπου εκεί κρυμμένο στη βιντεοθήκη του Netflix, βρίσκεται το ''Bottom of the World''. Είπα να την δω γιατί έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα roadtrip-movies αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό. Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος. 

Το στόρι: Στον δρόμο προς το Λος Άντζελες για μια νέα αρχή, ένα νεαρό ζευγάρι σταματά σε μια μικρή πόλη για να περάσει τη νύχτα. Εκείνη, η Scarlett, εξαφανίζεται και εκείνος, ο Alex, μπαίνει σε μια διαδικασία να την βρει. Όσο προχωρά όμως, η υπόθεση γίνεται όλο και πιο παράξενη, και η επαφή του με την πραγματικότητα αρχίζει να χάνεται. Πρωταγωνιστούν οι Jena Malone, Douglas Smith, Ted Levine κ.ά. 

Δες το τρέιλερ, και ακολουθεί review με spoilers.

Η ιστορία ξεκινά με την Scarlett να εξιστορεί ένα τραγικό περιστατικό, κάτι που έκανε πριν πολλά χρόνια αλλά δίνεται ιδαίτερη βάση εκείνη τη στιγμή, και στη συνέχεια το καλύπτει σαν πλάκα. Σαν θεατής, η πρώτη σου σκέψη είναι πως πρόκειται για μια λίγο διαταραγμένη γυναίκα και το προσπερνάς χωρίς να δώσεις ιδιαίτερη σημασία. Όσο προχωρά η ιστορία όμως, σιγά - σιγά ανακαλύπτεις, εσύ ο θεατής, πως όχι μόνο η ιστορία που αφηγήθηκε ήταν αληθινή, αλλά ήταν επίσης χειρότερη απ' αυτό που περιέγραψε. Όλο και πιο παράξενα περιστατικά συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο με τον Alex να προσπαθεί να μάθει την αλήθεια και στο τέλος γίνεται η αποκάλυψη. Στην ουσία, ο Alex είναι ένα κατασκεύασμα του μυαλού της Scarlett, μια μορφή που δημιουργήθηκε από το υποσυνείδητο της και τις ενοχές της, που έβγαινε προς τα έξω όλο και περισσότερο μέχρι η ίδια να αποδεχτεί τις πράξεις της. 

Το στόρι, είναι αρκετά ενδιαφέρον και διαφορετικό. Το αποτέλεσμα όμως πάσχει λίγο από έλλειψη έντασης. Όλη η ταινία (διάρκειας 1 ώρας και 25 λεπτών) έχει τον ίδιο τόνο μυστηρίου, και περιστρέφεται γύρω από τις κινήσεις του Alex. Σε μπερδεύει μέχρι να αποκαλυφτεί η αλήθεια στο τέλος κι ακόμα και τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το τι λέγεται για να καταλάβεις τι συμβαίνει. Δεν είμαι σίγουρος πώς θα μπορούσε να γίνει καλύτερη, αλλά είναι ως έχει μια αρκετά καλή επιλογή αν θέλεις κάτι διαφορετικό. 

Δες το, πριν φύγει από το Netflix στις 30 Μαρτίου.