ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Μπορείς να αποδράσεις απ' αυτό το ''Escape Room'';

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δεν πρόκειται για φετινή ταινία, ούτε για παραγωγή του Netflix. To ''Escape Room'' κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2019 αλλά τώρα είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα streaming. Από πέρσι στο προσωπικό μου watchlist, με το που βρέθηκε μπροστά μου στο Netflix είπα πως ήρθε η ώρα να το αφαιρέσω από τη λίστα. Δεν είμαι γενικά φαν των ταινιών τρόμου εκτός κι αν έχουν κάτι πιο ουσιώδες, όπως παιχνίδια του μυαλού, γρίφους, λίγο μυστήριο κτλ. Στο ''Escape Room'' πήραν μια τάση της εποχής - τα escape rooms - και τα έκαναν ταινία αλλά αντί να παρουσιάσουν μια κλισέ ταινία τρόμου αποφάσισαν να παίξουν με κάτι διαφορετικό. 

Το στόρι ακολουθεί έξι άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους που λαμβάνουν ένα μυστηριώδες κουτί - πρόσκληση σε ένα νέο escape room. Ο καθένας με τα δικά του τραύματα, ο καθένας με τα δικά του ταλέντα, καλούνται να βγούν ζωνταντοί μέσα από πολύ ιδιαίτερα και... θανατηφόρα δωμάτια. Πρωταγωνιστούν οι Taylor Russell, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Jay Ellis, Nik Dodani και Yorick van Wageningen, σε σκηνοθεσία του Adam Robitel.

Δες το τρέιλερ και ακολουθεί review με spoilers.

Άκου να δεις πως έχουν τα πράγματα. Είναι ένα θρίλερ που μπαίνει στο θέμα από πολύ νωρίς. Βλέπεις μια μικρή εισαγωγή και μετά ξεκινά η δράση. Οι έξι άγνωστοι έχουν ενδιαφέρον γιατί βλέπεις πως κάτι τρέχει, πως είναι εκεί για κάποιο λόγο και ο πρώτος θάνατος έρχεται απρόσμενα. Μέχρι να ολοκληρώσουν το πρώτο δωμάτιο ήδη έχεις ταυτιστεί μαζί τους και οι παλμοί σου ανεβαίνουν όσο αργούν να βρουν τη λύση γιατί ο χρόνος τελειώνει. Το απρόσμενο για μια ταινία τρόμου είναι πως δεν βλέπεις καθόλου αίμα ή βία, ή ενοχλητικές σκηνές. Αυτά αντικαθιστώνται από άγχος για το αν θα τα καταφέρουν. Το ποιοι είναι και το τι τους ενώνει γίνεται ξεκάθαρο κάπου στα μέσα προς το τέλος της ταινίας. Και εκεί που πιστεύεις πως ξέρεις τι θα γίνει μέχρι το τέλος έρχονται ανατροπές. Δεν θα πω περισσότερα για να μην κάνω εντελώς spoil το στόρι, αλλά εκεί που θεωρείς πως έρχεται το αναμενόμενο, σε βρίσκει μια ανατροπή και μετά ακόμα μία. Οπτικά, το κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό και υπέροχα φτιαγμένο, προσεκτικά μελετημένο για να παραπέμπει σε κάθε έναν από τους ''παίχτες''. 

Το τέλος όμως δεν είναι τόσο καλό με την έννοια ότι προσπάθησαν να το αφήσουν ανοιχτό, για να οδηγήσει στο σίκουελ (που αν όλα παν με το πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει 1 Ιανουαρίου 2021). Αυτό για αρνητικό, συν το ότι θα μπορούσαν να δώσουν ένα boost στους χαρακτήρες για να δεθείς μαζί τους λίγο περισσότερο πριν τους χάσεις. Κατά τα άλλα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση αν ψάχνεις λίγο περισσότερη δράση στο movie night σου.