ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Παρότι υπάρχουν μερικές διάσπαρτες εξαιρέσεις ανά τα χρόνια, ο περισσότερος κόσμος - μαζί τους κι εγώ - έχει ταυτίσει τον ελληνικό κινηματογράφο με τις κωμωδίες καταστάσεων ή έστω τις κωμωδίες περιπέτειας, και τα μεγάλα καστ γεμάτα γνωστά ονόματα να παρελαύνουν μπροστά στην οθόνη. Όταν το 2017 κυκλοφόρησε το ''Έτερος Εγώ'' του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια, ήταν δεδομένο πως θα του δινόταν περισσότερη προσοχή. 

Δεν ήταν όμως απλά μια ταινία που δεν μοιάζει με τις κωμωδίες που είχαμε συνηθίσει. Πρόκειται για μια αστυνομική ταινία / θρίλερ, με βασικό πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και αφορά έναν καθηγητή εγκληματολογίας, τον Δημήτρη Λαϊνη, που βοηθά στη διερεύνηση μιας σειράς δολοφονιών που έχουν σαν κοινό παρονομαστή ρητά του Πυθαγόρα και τον αριθμό 220. Διαφέρει γιατί δεν πρόκειται ούτε για love story, ούτε για κάτι βαθυστόχαστο ή ''ψαγμένο''. Είναι θρίλερ. 

Πλέον η ταινία συνεχίζεται ως σειρά με δύο σεζόν να έχουν κυκλοφορήσει, ενώ παράλληλα υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τη σειρά να γίνεται η πρώτη ελληνική σειρά του Netflix.

Θα σου πω όμως τι μου άφησε η ταινία, μαζί με spoilers.

Είναι, όπως είπα και πριν, μια ταινία πολύ διαφορετική. Ένα μυστήριο που κρατά το μυαλό σου ενεργό καθ' όλη τη διάρκεια, ωραία σκηνοθεσία και φανταστικές ερμηνείες από τον Δαδακαρίδη και το υπόλοιπο καστ. Παρόλο που το τέλος ίσως να μην σε ικανοποιήσει όσο θα περίμενες ή ήλπιζες, η εξέλιξη είναι καθηλωτική, το στόρι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αγγίζει και σε κρατά σε σκέψεις μέχρι να λυθεί το μυστήριο. Μαζί με τον Δαδακαρίδη εμφανίζονται οι Δημήτρης Καταλειφός, Γιώργος Χρυσοστόμου, Φρανσουά Κλουζέ κ.ά. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο YouTube του σκηνοθέτη και έχει πλέον ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια προβολές και αξίζει και με το παραπάνω γιατί είναι μια ένδειξη πως ο ελληνικός κινηματογράφος έχει όντως πολλά να προσφέρει. 

Δείτε το τρέιλερ.