ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Πόσο... power είναι το ''Project Power'';

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ανάμεσα στις νέες Αυγουστιάτικες προσθήκες του Netflix βρίσκεται και το ''Project Power'', και αν είσαι φαν των ταινιών φαντασίας, με υπερήρωες κτλ σίγουρα θα σε τράβηξε. Λαμβάνει χώρα στη Νέα Ορλεάνη σε ένα κοντινό μέλλον, όπου ένας μυστήριος διανομέας προσφέρει δωρεάν χάπια ''Power'', που παρέχουν υπερδυνάμεις για πέντε λεπτά, σε όποιον το καταναλώσει. Ένας πρώην στρατιώτης, μια έφηβη που προσπαθεί να συγκεντρώσει ένα ποσό χρημάτων και ένας αστυνομικός, συμμαχούν στην αναζήτηση των δημιουργών της φόρμουλας αυτής.

Δες πρώτα το τρέιλερ και μετά ακολουθούν spoilers.


Mε πρωταγωνιστούν τους Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt και Dominique Fishback, από θέμα καστ η ταινία είναι επιτυχία. Και οι τρεις είναι απολαυστικοί στους ρόλους τους, που συνδυάζουν το δραματικό της υπόθεσης και κάποια, μετρημένα κωμικά στοιχεία. Σαν κόνσεπτ, το ότι πραγματεύεται ένα χάπι με στοιχεία των DNA από διάφορα ζώα είναι έξυπνο και η ανάλυση / εξήγηση μέσα στην ταινία είναι εντυπωσιακή. Ωστόσο είναι ένα κόνσεπτ που θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο για λόγους δράσης. Το βασικό στόρι, πέραν από την ανακάλυψη του ποιος κρύβεται πίσω από τα χάπια, είναι η αναζήτηση της κόρης του Art (Jamie Foxx). Παρόλο που οι μεταμορφώσεις, τα εφέ και οι σκηνές δράσης είναι αρκετά εντυπωσιακές, το σενάριο του Mattson Tomlin μπορούσε να απλωθεί με άπειρους τρόπους, για να μας χαρίσουν επικές συγκρούσες (τύπου ''X-Men'', ''Avengers'' κ.ο.κ).

Είναι όμως μια ιδιαίτερη ταινία, από τις λίγες φορές που βλέπεις μια πρωτότυπη ιστορία με υπερήρωες που να είναι πραγματικά καλή. Μπορώ να δεχτώ την έλλειψη επικών σκηνών μόνο αν ακολουθήσουν κι άλλες ταινίες που θα αναπτύξουν ακόμα περισσότερο το στόρι. Σαν standalone όμως είναι αρκετά καλή, ψυχαγωγική.