ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: ''Run'' αν θέλεις movie night με θρίλερ

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

H Sarah Paulson είναι μια παράξενη περίπτωση. Ευρύτερη γνωστή έγινε μέσα από τις συμμετοχές της στο ''American Horror Story'' αλλά αν την έχεις δει σε συνεντεύξεις ή σε κάποιες κωμικές ταινίες (βλέπε ''Ocean's 8'') αντιλαμβάνεσαι πως έχει μια φάτσα και έναν χαρακτήρα κομμένα και ραμμένα για κωμωδίες. Την έχεις όμως ταυτίσει όμως με πιο σκοτεινές παραγωγές. Όπως και να 'χει, το point είναι πως την αγαπάμε όπου και να την δούμε. Μαζί της είναι η Kiera Allen, που χρησιμοποιεί όντως αμαξίδιο, και μπράβο στους δημιουργούς που επέλεξαν ηθοποιό σε τροχοκάθισμα. 

Το ''Run'' θα κυκλοφορούσε στους κινηματογράφους πέρσι την άνοιξη, αλλά όλοι ξέρουμε τι έγινε μετά. Το Hulu αγόρασε τα δικαιώματα για την Αμερική και την παγκόσμια διανομή του ανέλαβε το Netflix. Ωστόσο για κάποιο λόγο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο Κυπριακό Netflix. 

Το στόρι: Ακολουθεί μιαν έφηβη, την Chloe, καθησμένη σε αμαξίδιο, με κατ' οίκον εκπαίδευση από την μητέρα της. Η παράξενη συμπεριφορά της μητέρας της και κάποια στοιχεία (no spoilers) αρχίζει να της δημιουργεί υποψίες. Τότε αρχίζει η δική της έρευνα και όσα ανακαλύπτει σιγά-σιγά ανατρέπουν όλη της την ζωή. Η υπόθεση είναι επηρεασμένη από την πραγματική, συγκλονιστική ιστορία της Gypsy Rose.

Δες το τρέιλερ και ακολουθούν spoilers.

Το παραλήρημα μου για την Paulson πριν ήταν για να πω πως ό,τι κι αν κάνει καταφέρνει να σε κερδίσει χωρίς κόπο. Εδώ, στον ρόλο της διαταραγμένης μητέρας είναι υπέροχη, σχεδόν τρομακτική. Αλλά και η Allen είναι αποκάλυψη. Οι δυο τους μαζί κάνουν την ταινία υπέροχη, που σε κρατά πριν μπεις στο στόρι, κι αυτό είναι πάντα καλό όταν μια ταινία ''περιορίζεται'' σε δύο μόνο πρωταγωνιστές. 

Για να λέμε την αλήθεια, το τι συμβαίνει μπορεί να το μαντέψεις νωρίς. Το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, τι είχε γίνει στο παρελθόν, γιατί η μητέρα κάνει ό,τι κάνει κτλ κτλ είναι εύκολο να τα μαντέψεις αλλά η ταινία σε έχει τραβήξει ήδη. Η κλιμάκωση έρχεται στο νοσοκομείο με ένα rollercoaster συναισθημάτων. Εκεί που νομίζεις πως πάει να τελειώσει κάτι συμβαίνει και όταν τελειώνει εγώ δεν ικανοποιήθηκα. Αλλά δεν ήταν αυτό το τέλος, έχει και συνέχεια, 7 χρόνια μετά. Αυτό, ναι θα σε ικανοποιήσει. 

Είναι ένα καλό θρίλερ με πολύ καλές ερμηνείες και ένα απρόσμενο τέλος. Όσο βλέπεις την Chloe να βρίσκει δύναμη να αντιδρά αρχίζεις να νιώθεις πως έρχεται η δικαίωση και στο τέλος, ξαναλέω, έρχεται κάτι που δεν θα περίμενες από ταινίες του ίδιου είδους. Μάλλον γιατί σε ανάλογες ταινίες το ''ό,τι δίνεις παίρνεις'' δεν είναι γίνεται τόσο κυριολεκτικά. 

To γιατί λέγεται ''Run'' η ταινία, δεν το έχει καταλάβει.