ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: We need to talk about ''Us''

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μετά το σχεδόν αριστουργηματικό ''Get Out'' του 2017, η αλήθεια είναι πως περιμέναμε πολλά από τον Jordan Peele. Εγώ τουλάχιστον, αλλά φαντάζομαι και ο υπόλοιπος κόσμος αφού η εν λόγω ταινία ήταν σαρωτική επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Το ''Us'' κυκλοφόρησε το 2019 και εκ πρώτης όψεως ήταν, εν ολίγοις, παράξενο. Τώρα μπήκε στο Netflix, οπότε ήρθε η ώρα του. 

To στόρι: Οι χαλαρές διακοπές μιας οικογένειας διαταράσσονται όταν στην αυλή τους εμφανίζεται μια οικογένεια που μοιάζει τρομακτικά σ' αυτούς, ή μήπως είναι αυτοί, αλλά δεν θα κάνω spoilers από τώρα. Όχι δεν είναι αυτοί, απλά μοιάζουν. Ντυμένοι στα κόκκινα, κουβαλώντας ψαλίδια, οι επισκέπτες δεν έχουν καλές προθέσεις και οι πρωταγωνιστές μας πρέπει να επιβιώσουν. 

Δες το τρέιλερ με το ευρηματικό ρεμίξ του τραγουδιού ''I Got 5 On It'' που από hip-hop χιτ μετατράπηκε στη μουσική που θα στοιχειώνει τις νύχτες σου, χάρη στον συνθέτη του soundtrack, Michael Abels. 

Γενικά, δεν είναι μια ''τρομακτική'' ταινία με τον τρόπο που περιμένεις, όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία και την ατμόσφαιρα που επικρατεί καθ' όλη τη διάρκεια. Η ταχυπαλμία είναι δεδομένη. Κατά τα άλλα, είναι μια ιστορία φαντασίας. Οι σωσίες της οικογένειας έχουν θεματάκια, με αρχηγό την Red η οποία είναι η μοναδική που μπορεί να μιλήσει. Να σταθώ εδώ για να πω πως θεωρώ τεράστια αδικία που η Lupita Nyong'o δεν ήταν καν υποψήφια για Oscar. Η ερμηνεία της ως Red είναι ανατριχιαστική, το γέλιο της σε στοιχειώνει λόγω της φωνής. Θα καταλάβεις τι εννοώ όταν το δεις. Όλο το καστ όμως είναι καλό, αν και οι υπόλοιποι δεν κάνουν τόσα πολλά. 

Τώρα, το στόρι είναι ενδιαφέρον. Με πολλά κενά, αδικαιολόγητα αν σκεφτείς πόσο προσεγμένο ήταν το ''Get Out''. Βασική ερώτηση είναι, αφού η μικρή Red μπορούσε τόσο εύκολα να βγει από το υπόγειο κέντρο, γιατί δεν το έκανε και η μικρή Adelaide όταν κατάφερε να λυθεί; Αλλά υπάρχουν κι άλλα που λογικά θα σου δημιουργηθούν και σένα μετά το τέλος της. Αλλά είναι ενδιαφέρον, ας πούμε μέχρι το τέλος όπου όλα γίνονται ξεκάθαρα με το μεγάλο απρόσμενο plot twist. 

Δεν είναι τρομακτική, υπάρχει μπόλικο αίμα και αρκετή βία, Τα υπόλοιπα παίζονται στα πρόσωπα και στις εκφράσεις των ηθοποιών. Δες την για το ενδιαφέρον της υπόθεσης, και φυσικά για την Lupita.