ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σανίδα σωτηρίας από το Υπουργικό για το Μουσείο Παραμυθίου

WIZ TEAM

Ευχάριστα νέα για το μέλλον του Μουσείου Παραμυθιού μιας και σύμφωνα με ανάρτηση της διευθύντριας του μουσείου Βίκυς Μπαλωμένου, το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν πρότασης του Υπουργού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας αποφάσισε να στηρίξει το «Μουσείο Παραμυθιού» με το ποσό των 20.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο που λειτουργεί στην Λευκωσία τα τελευταία 3 χρόνια, και δημιουργήθηκε με προσωπικά κονδύλια των ιδρυτών του αποτελώντας ένα χώρο δημιουργίας και ανάπτυξης του πολιτισμού, αντιτώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση της κυρίας Μπαλωμένου:

"Ευχάριστα Νέα

Αγαπημένες φίλες και φίλοι του «Μουσείου Παραμυθιού», με πολύ χαρά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αποφάσισε να στηρίξει το «Μουσείο Παραμυθιού» με το ποσό των 20000 ευρώ, κατ’ εξαίρεση, λόγω του πλήγματος που υπέστη το «Μουσείο» από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό το ποσό αποτελεί σημαντική ανάσα για το «Μουσείο», παρατείνοντας την ζωή του. Παράλληλα, αυτή η βοήθεια αποτελεί για εμάς έμπρακτη αναγνώριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του έργου που έχει προσφέρει τα τρία αυτά χρόνια το «Μουσείο Παραμυθιού».

Για αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον Υπουργό Παιδείας όσο και ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο για την απόφασή τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη και τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη που, χωρίς καθυστέρηση, ανταποκρίθηκαν, όταν απευθυνθήκαμε κοντά τους για βοήθεια.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες τόσο με το Υπουργείο Παιδείας όσο και με άλλους φορείς και ιδιώτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να στηρίξουν το «Μουσείο» ώστε να βρεθεί μια λύση που να καθιστά βιώσιμο μακροπρόθεσμα το «Μουσείο Παραμυθιού», ώστε να συνεχίσει το έργο του.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους δημοσιογράφους , πολιτικούς, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, συλλόγους, φορείς, συνδέσμους και βέβαια, όλες και όλους εσάς που εκφράσατε έντονα και απερίφραστα την αγάπη και στήριξή σας στο «Μουσείο Παραμυθιού». Ειλικρινά, μετά από τρία χρόνια λειτουργίας νιώσαμε ότι το Μουσείο Παραμυθιού ανήκει πλέον σε όλες και όλους!!! Όλοι το αγαπούν και όλοι το νοιάζονται. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!!

Εμείς δεσμευόμαστε ότι για όσο το «Μουσείο Παραμυθιού», λειτουργεί θα προσφέρουμε όσο πιο πολλά χαμόγελα μπορούμε στα παιδιά μας και φυσικά πάρα πάρα πολλά παραμύθια!!!!"

Βίκυ Μπαλωμένου
Διευθύντρια Μουσείου Παραμυθιού