Loading...
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου διοργανώνει 4ήμερο σεμινάριο θεατρικού τραγουδιού (musical theater coaching) για επαγγελματίες ηθοποιούς στις 16, 17, 18 και 19 Απριλίου 2016, από τις 12:00 – 17:00 στο Θέατρο ΘΟΚ (χώρος παλαιού ΓΣΠ).
Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην:
1. Βελτίωση των φωνητικών ικανοτήτων σε πολυφωνικά επίπεδα (από το χορό αρχαίου δράματος μέχρι το μιούζικαλ).
2. Εξάσκηση στον συνδυασμό τραγουδιού με έντονη κίνηση (χορογραφία).
3. Σωστή χρήση του διαφράγματος για καλύτερο αποτέλεσμα στην αναπνοή που αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη της φωνής.
4. Αντανακλαστικά, συνεργασία, κώδικες επικοινωνίας μέσα από τη μουσική.
5. Ρυθμός-Πρόζα-Τραγούδι και η αλληλεπίδραση τους στο θέατρο.
Μελίνα Παιονίδου:
Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Σε ηλικία 17 χρόνων της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο σύνθεσης παιδικού τραγουδιού στον παγκύπριο διαγωνισμό μουσικής. Την ίδια χρονιά πήρε υποτροφία για το ΚΟΝΣΕΡΒΑΤΟΡΙΟ TCHAIKOVSKY της Μόσχας στον κλάδο "Διεύθυνσης Χορωδίας" από όπου και αποφοίτησε μετά από έξι χρόνια σπουδών, με άριστα με τον τίτλο MASTER OF ARTS-CHORAL CONDUCTING . Έλαβε ενεργό μέρος σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας του Γερμανού καθηγητή και μαέστρου Helmut Riling στη Ρωσία, Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες.
Μετά τις σπουδές της διορίστηκε ως καθηγήτρια μουσικής σε Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου όπου και εργάστηκε για λίγο.Το 1993 μετά από πρόσκληση του Μίκη Θεοδωράκη πήγε στην Αθήνα, όπου απασχολήθηκε ως μαέστρος και ως βοηθός μαέστρου στη χορωδία της ΕΡΤ. Έχει στο ενεργητικό της πολλές διδασκαλίες συμφωνικών και χορωδιακών έργων που παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και στο εξωτερικό.
Το 1995 εργοδοτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, όπου παραμένει και μέχρι σήμερα. Απασχολείται με μουσικές διδασκαλίες στις διάφορες Σκηνές του Εθνικού, καθώς και επιμέλειες και φωνητικές επεξεργασίες. Επίσης, από το 1996 μέχρι σήμερα είναι Καθηγήτρια Μουσικής Διδασκαλίας στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες και συνθέτες, Έλληνες και ξένους σε πέραν των 85 παραστάσεων εκ των οποίων οι 25 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Συμβολικό κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο: 6 ευρώ.
Στους συμμετέχοντες θα δίνεται δίπλωμα συμμετοχής.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο ταμείο ΘΟΚ, 77772717 μέχρι τις 15 Απριλίου 2016. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να αποταθείτε στο τηλ. 22864306/11 ή στο dramaturg@thoc.org.cy