ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στήριξε την πρωτοβουλία «The Shoe That Grows»

 Δυο Κύπριοι προσφέρουν παπούτσια στα παιδιά της Αφρικής. Ο Γιώργος Τσίκκος και ο Σωκράτης Ρωσσίδης, εκπρόσωποι του εθελοντικού οργανισμού «The Shoe that Grows», επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο G C School of Careers και ενημέρωσαν τους μαθητές για μία σημαντική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει.

Σε ένα από τα ταξίδια που εθελοντικά πραγματοποίησαν στο Νεπάλ και την Τανζανία, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για να αγοραστούν παπούτσια για να προστατεύουν τα πόδια των παιδιών και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του «The Shoe that Grows».

Ο Γιώργος Τσίκκος είχε παρακολουθήσει στις ομιλίες TED τον δημιουργό ενός ειδικού παπουτσιού που μεγαλώνει μέχρι και πέντε νούμερα, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αλλάζουν συχνά. Το θεώρησε ιδανικό για τις ανάγκες των παιδιών της Αφρικής και μαζί με τον Σωκράτη Ρωσσίδη ξεκίνησαν την προσπάθειά τους. Κατάφεραν να μαζέψουν εισφορές και να εξασφαλίσουν παπούτσια για όλα τα παιδιά του σχολείου στο χωριό που τους φιλοξενούσε (60 παιδιά) αλλά και να βοηθήσουν τα παιδιά γειτονικών χωριών.

Οι μαθητές του GCS άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή τις αφηγήσεις των δύο εθελοντών και προσέφεραν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τη στήριξη της προσπάθειάς τους.

Ο καθένας μας μπορεί να στηρίξει την πρωτοβουλία «The Shoe That Grows» μέσω της σελίδας generosity.com/volunteer-fundraising. Με 20 δολάρια, αγοράζετε ένα ζευγάρι παπούτσια για ένα παιδάκι στην Τανζανία.