ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στοά του Δημήτρη: Η απλότητα στο μεγαλείο της

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Οι συστάσεις για τη Στοά του Δημήτρη, τη φιλόξενη και ζεστή ταβέρνα που σε κάνει να μπαίνεις στο κέντρο της πόλης τα μεσημέρια, και που γράφει εδώ και χρόνια πολλά χιλιόμετρα στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, έχω την αίσθηση πως είναι περιττές.

Με απόλυτη συνέπεια σε αυτό που πρεσβεύει η γευστική ταυτότητα του χώρου, δηλαδή τις απλές, μαμαδίστικες, κυπριακές γεύσεις που δεν απογοητεύουν ποτέ, αποφασίσαμε ένα βράδυ Τρίτης μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να πάμε για δείπνο στο παρεΐστικ​ο στέκι που τόσο καιρό επισκεπτόμασταν συνήθως τα μεσημέρια.

Με χαλαρή διάθεση βρεθήκαμε στα τραπέζια της Στοάς κατά τις 8 το βράδυ. Αν και νωρίς σχετικά, η ταβέρνα είχε αρκετό κόσμο που έπαιρνε το βραδινό του.

Αφού καθίσαμε, ο σπιρτόζος σερβιτόρος ήρθε να πάρει παραγγελία για τα ποτά και μας ρώτησε αν θέλουμε à la carte μενού ή μεζέδες.

 

Επιλέξαμε τους μεζέδες για να δοκιμάσουμε λίγο από όλες τους τις γευστικές δημιουργίες και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν τα πρώτα πιάτα να έρχονται μαζί με τα ποτά μας.

Δεν θα αναλύσω πιάτο προς πιάτο τις επιλογές που πέρασαν από το τραπέζι μας. Απλώς θα αναφέρω μερικές που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση, όπως το χειροποίητο ταχίνι που ήρθε στην αρχή με ζεστό ψωμί, τα νόστιμα παραδοσιακά κουπέπια, οι φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, το σουβλάκι κοτόπουλο, το μαλακό συκωτάκι αλλά και το χοιρινό κότσι.

Οι μερίδες στο πιάτο θα σας εντυπωσιάσουν αφού είναι τόσο πλούσιες, γεμάτες και όμορφα σερβιρισμένες, έτοιμες να χορτάσουν τα μάτια αλλά και την πείνα σας. Γενικά, όποια ώρα και να βρεθείτε στην ταβέρνα αυτή, ξέρετε πως όλα λειτουργούν αρμονικά για να ικανοποιηθεί απόλυτα ο πελάτης.

Για το τέλος, μην παραλείψετε να πιείτε την παγωμένη σας μπίρα και να γευθείτε τα νόστιμα γλυκά που θα σας κεράσουν, ολοκληρώνοντας έτσι την αυθεντική, μαμαδίστικη, γαστρονομική εμπειρία σας στη Στοά του Δημήτρη.

INFO

Τηλ. 22343030

Διγενή Ακρίτα 28Ε, Λευκωσία