ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για παιδιά Δημοτικού Σχολείου

WIZ TEAM

Ντοκιμαντέρ με ζώα, για τη φύση, το διάστημα, την επιστήμη, τους ωκεανούς, την αστρονομία, τα σπορ, το χορό, τον άνθρωπο, τον πλανήτη, το παρελθόν, το μέλλον και πολλά άλλα συναρπαστικά θέματα ιδανικά για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας και όλη την οικογένεια.

Planet Earth (2006 Τηλεοπτική Σειρά) – «Πλανήτης Γη»Το μεγαλειώδες, πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ 11 επεισοδίων χρειάστηκε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή του BBC μέχρι σήμερα. Γυρισμένο εξ ολοκλήρου με υψηλή ευκρίνεια μας παρουσιάζει, για πρώτη φόρα από τόσο κοντά, ελέφαντες, πιγκουίνους, λιοντάρια, λευκούς καρχαρίες, πολικές αρκούδες και πολλά άλλα εντυπωσιακά άγρια ζώα. Ο σεβασμός των θεατών για την φύση αυξάνεται με κάθε πλάνο, και τα παιδιά αφομοιώνουν τη γνώση εύκολα και για πάντα. (570 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Human Planet (2011 Mini-Series) – «Ανθρώπινος Πλανήτης»O Τζον Χαρτ παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ υπερπαραγωγή, αφιερωμένο στο πιο προσαρμοστικό είδος του πλανήτη, τον άνθρωπο. Σε αυτή την επική σειρά του Discovery Channel παρουσιάζονται οι προσπάθειες και οι επιτυχίες της ανθρωπότητας να επιβιώσει σε δύσκολα περιβάλλοντα και προσφέρονται άπειρες ευκαιρίες για μάθηση. Η εκπαιδευτική αξία αυτής της σειράς είναι πολύ μεγάλη και καταφέρνει να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. (360 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Africa (2013 Mini-Series) – «Αφρική»Αφρική, η πιο άγρια ήπειρος του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό High Definition ντοκιμαντέρ από το BBC, που μας ταξιδεύει στον θαυμαστό κόσμου της Αφρικής μέσα από τις ερήμους, τις ζούγκλες, τις σαβάνες και τις απίθανες άγριες μορφές ζωής της.(360 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Life (2009 Τηλεοπτική Σειρά) – «Ζωή»Η Όπρα Γουίνφρεϊ παρουσιάζει τη θρυλική πλέον σειρά του BBC, και μέσα από 10 συναρπαστικά επεισόδια μας φέρνει σε επαφή με απίθανες άγριες μορφές ζωής από όλο τον πλανήτη γη. Τεράστια εκπαιδευτική αξία για κάθε παιδί. (500 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

The Blue Planet (2001 Mini-Series) – «Ο Μπλε Πλανήτης»Η κολοσσιαία σειρά ντοκιμαντέρ του BBC χρειάστηκε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και μας προσφέρει μία ανεπανάληπτη εκπαιδευτική εμπειρία από βάθη των Ωκεανών. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο μας συστήνει μαγευτικά θαλάσσια πλάσματα και εξετάζει το πως επηρεάζονται τα Οικοσυστήματα των Ωκεανών από την κλιματική αλλαγή. (50 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Frozen Planet (2011 Mini-Series) – «Παγωμένος Πλανήτης»Μια εκπληκτική μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων του BBC, που επικεντρώνεται στη ζωή και το περιβάλλον των δύο παγωμένων πόλων του πλανήτη μας. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Life in the Undergrowth (2005 Mini-Series) – «Η Ζωή στον Μικρόκοσμο»Ο David Attenborough παρουσιάζει μία πρωτοποριακή εξερεύνηση μιας ομάδας οργανισμών που είναι μεγάλη σε αριθμό, αλλά τα μέλη της συχνά πολύ μικρά για να παρατηρήσει κανείς: τα ασπόνδυλα.
(50 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

The Life of Mammals (2002 Τηλεοπτική Σειρά) – «Η Ζωή των Θηλαστικών»Μία ολοκληρωμένη μελέτη του BBC, για το πώς εξελίχθηκαν τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

African Cats (2011 Ντοκιμαντέρ) – «Αφρικανικές Γάτες»Ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση που επικεντρώνεται σε δύο οικογένειες γάτων της Αφρικής και στο πως διδάσκουν τα μικρά τους τους τρόπους της άγριας φύσης. Ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ με λιοντάρια, παραγωγής Disney Nature. Χάρη στα έσοδα από την ταινία, σώθηκαν 200.000 στρέμματα γης στην Κένυα.  (89 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Nature’s Great Events (2009 Mini-Series) – «Τα Μεγάλα Θαύματα της Φύσης»Ο David Attenborough μας ξεναγεί με το μοναδικό του τρόπο στα μεγαλύτερα γεγονότα που σηματοδοτούν τον κύκλο της ζωής στη φύση. Κάθε επεισόδιο μας ταξιδεύει και σε ένα διαφορετικό μέρος, για να δούμε πώς οι δυνάμεις της φύσης ξεκινούν μια αλυσιδωτή αντίδραση που εξαπλώνεται σε ακτίνα χιλιάδων μιλίων και καταλήγει σε ένα εκπληκτικό γεγονός για την άγρια ζωή. Ο David Attenborough μας ξεναγεί με το μοναδικό του τρόπο στα μεγαλύτερα γεγονότα που σηματοδοτούν τον κύκλο της ζωής στη φύση. Κάθε επεισόδιο μας ταξιδεύει και σε ένα διαφορετικό μέρος, για να δούμε πώς οι δυνάμεις της φύσης ξεκινούν μια αλυσιδωτή αντίδραση που εξαπλώνεται σε ακτίνα χιλιάδων μιλίων και καταλήγει σε ένα εκπληκτικό γεγονός για την άγρια ζωή. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

How It’s Made (2001 Τηλεοπτική Σειρά) – «Πώς Δημιουργήθηκαν»Τηλεοπτική σειρά που καταγράφει το πως δημιουργούνται διάφορα αντικείμενα που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά και διευκολύνουν τη ζωή μας στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή ακόμα και στο γήπεδο του γκολφ, τα οποία θεωρούμε δεδομένα. Έτσι, δεν συνειδητοποιούμε ότι ακόμη και τα απλούστερα από αυτά είναι συχνά τα επιτεύγματα της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας στον τομέα της μηχανικής και της παραγωγής. (24 λεπτά) (Ηλικία: 7+)

In the Shadow of the Moon (2007 Ντοκιμαντέρ) – «Στη Σκιά του Φεγγαριού»Τα επιζώντα μέλη του πληρώματος από κάθε αποστολή του Απόλλωνα που βρέθηκε στο φεγγάρι, αφηγούνται την ιστορία τους με δικά τους λόγια και με ψηφιακό remastered υλικό από τα αρχεία της NASA, με αποτέλεσμα μια φιλόδοξη και επική ταινία που επιδεικνύει την τόλμη και το κίνδυνος, την υπερηφάνεια και το πάθος. (100 λεπτά) (Ηλικία: 9+)

Earth (2007 Ντοκιμαντέρ) – «Γη»  Κινηματογραφική διασκευή από την Disney, της θρυλικής σειράς του BBC, Planet Earth. Στο επικό αυτό ντοκιμαντέρ με ζώα, ακολουθούμε τα μεταναστευτικά μονοπάτια τριών οικογενειών θηλαστικών, πολικές αρκούδες στην Αρκτική που απομακρύνονται από τους πάγους που λιώνουν, ελέφαντες στην Αφρική που ψάχνοντας νερό πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φύλακες της πηγής, τα λιοντάρια και φάλαινες που ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια από τον Ισημερινό την Ανταρκτική. (90 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Bears (2014 Ντοκιμαντέρ) – «Αρκούδες»Το μαγευτικό ντοκιμαντέρ με ζώα της Disney, ιδανικό για παιδιά, ακολουθεί μία οικογένεια αρκούδων στην Αλάσκα καθώς τα μικρά αρκουδάκια μαθαίνουν τα πιο σημαντικά μαθήματα της ζωής. (78 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

The Last Lions (2011 Ντοκιμαντέρ) – «Τα Τελευταία Λιοντάρια»Πριν από 50 χρόνια υπήρχαν σχεδόν μισό εκατομμύριο λιοντάρια στην Αφρική. Σήμερα υπάρχουν γύρω στα 20.000. Το National Geographic παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ για αυτά τα τελευταία άγρια λιοντάρια που απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά καθώς περιέχει σκληρές πραγματικότητες του ζωικού κόσμου. Το μοναδικό αυτό ντοκιμαντέρ με λιοντάρια, αφηγείται ο Τζέρεμι Άιρονς, ο οποίος είχε δώσει και την φωνή του στον Σκαρ, στον Βασιλιά των Λιονταριών το 1994. (88 λεπτά) (Ηλικία: 8+)

Spellbound (2002 Ντοκιμαντέρ) – «Αγώνισμα Ορθογραφίας»Στο εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ με παιδιά για παιδιά, ακολουθούμε 8 νέους στην προσπάθειά τους να νικήσουν στον διάσημο αμερικάνικο Εθνικό Διαγωνισμό Ορθογραφίας του 1999. (97 λεπτά) (Ηλικία: 9+)

Mad Hot Ballroom (2005 Ντοκιμαντέρ) – «Χορεύοντας στη Νέα Υόρκη»Μια βραβευμένη ταινία που ακολουθεί 8 ενθουσιώδεις μαθητές στη Νέα Υόρκη, καθώς μπαίνουν στον κόσμο των χορευτικών διαγωνισμών. Ο φακός καταγράφει τη δική τους ανατρεπτική, αστεία και χαρούμενη οπτική, καθώς μαθαίνουν τα βήματα των χορών και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε μικρούς κυρίους και μικρές κυρίες, καθώς οδηγούνται προς το μεγάλο τελικό που θα αναδείξει το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης  (105 λεπτά) (Ηλικία: 8+)

Human Journey (2009 Τηλεοπτική Σειρά) – «Ανθρώπινη Εξέλιξη»Ζήστε τα βήματα των προγόνων μας κι ανακαλύψτε πώς από τους πρώτους ανθρώπους φτάσαμε σε μας. Με αποδεδειγμένα στοιχεία από τη γενετική, την αρχαιολογία, την κλιματολογία, αλλά κι από απολιθώματα, παρακολουθείστε πέντε συγκλονιστικές διαδρομές που οι προγονοί μας ακολούθησαν σε όλη τη Γη, καθώς και τα εμπόδια και τις βίαιες προκλήσεις που αντιμετώπισαν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 9+)

How Art Made the World (2005 Τηλεοπτική Σειρά) – «Η Δύναμη της Τέχνης»Το BBC παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και σ’ ολόκληρη τη Γη, μέσα στην καρδιά της δημιουργικότητας. Με τα εκπληκτικότερα δημιουργήματα του ανθρώπου ως παραδείγματα, ανακαλύπτουμε πώς σχετίζεται ο ανθρώπινος νους με το φυσικό περιβάλλον. (300 λεπτά) (Ηλικία: 8+)

Planet Dinosaur (2011 Τηλεοπτική Σειρά) – «Ο Πλανήτης των Δεινοσαύρων»Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και το χώρο των θρυλικών δεινοσαύρων με μία σειρά ντοκιμαντέρ που αναπλάθει παραστατικά το περιβάλλον και την καθημερινότητα αυτών των εξαφανισμένων ζώων 80.000.000 χρόνια αργότερα. (180 λεπτά) (Ηλικία: 7+)

South Pacific (2009 Mini-Series) – «Νότιος Ειρηνικός»Μια σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Νότιου τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού και πως αυτή προσαρμόστηκε στις ιδιόμορφες συνθήκες του. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)

Cirque du Soleil (2000 Σειρά Ντοκιμαντέρ) – «Τσίρκο του Ήλιου»


Θεαματικές περιπέτειες που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Άλματα στον αέρα, χορός και κολύμπι από τους θρυλικούς χορευτές του Τσίρκου του Ήλιου, οι οποίοι μας μεταφέρουν σε μαγικό ταξίδι σε μακρινούς κόσμους πέρα από κάθε φαντασία. (Ηλικία: 9+)

Earth: The Power of the Planet (2007 Τηλεοπτική Σειρά) – «Γη: Η Δύναμη του Πλανήτη»


Σε κάθε επεισόδιο, ο γεωλόγος Δρ Iain Stewart εξηγεί τις επιπτώσεις και τη σημασία κάθε δύναμης της φύσης, όπως η αιολική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα. Εξετάζει επίσης τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η κάθε δύναμη διαμορφώνει τον πλανήτη και επηρεάζει τη ζωή σε αυτόν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)

2057 (2007 Τηλεοπτική Σειρά) – «2057, Ο Κόσμος σε 50 Χρόνια»

Το 2007 το Discovery Channel και ο γνωστός θεωρητικός φυσικός Michio Kaku επιχείρησαν εντυπωσιακά να προβλέψουν το πως θα είναι ο κόσμος σε 50 χρόνια με βάση τις τότε τρέχουσες τάσεις. Χωρισμένο σε 3 συναρπαστικά κεφάλαια, όπου το κάθε ένα παρουσιάζει και μια δική του ιστορία καθημερινότητας απλών ανθρώπων το 2057. (53 λεπτά) (Ηλικία: 7+)

πηγή: paidikaicinema.blogspot.gr