ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα must try του καλοκαιριού

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Το καλοκαίρι στο νησί μας χαρακτηρίζεται από τη λάμψη του ήλιου στον ορίζοντα, τη ρομαντική διάθεση, τις ωραίες γεύσεις και τους πολλά υποσχόμενους χώρους που μας συντροφεύουν όλες τις ώρες της ημέρας.

Η Κύπρος, λοιπόν, είναι συνώνυμη με το καλοκαίρι. Είναι η εποχή που τα τραπέζια βγαίνουν στις αυλές και τα γιασεμιά ανθίζουν, οι ανέμελες στιγμές δίπλα από τη θάλασσα σε κάποιο beach bar μέχρι αργά το απόγευμα, η ώρα που δίνουμε ραντεβού σε ειδυλλιακά μέρη παρέα με κοκτέιλ, μαζευόμαστε σε τραπέζια που κοιτούν το φεγγάρι, μαζί με αγαπημένους φίλους και καλούς μεζέδες. Τις νύχτες δεν κοιμόμαστε, χορεύουμε, πίνουμε κοκτέιλ στα μπαρ και μπίρες στα πεζοδρόμια.

Τρώμε παγωτά, γλυκά και δεν μας νοιάζει, γινόμαστε πιο κοινωνικοί, κάνουμε βόλτες και πάντα ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο. Ή επιμένουμε στις κλασικές μας αγάπες, σε όλα εκείνα τα στέκια που κάνουν το καλοκαίρι στο νησί μας ακόμα καλύτερο. Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στις πιο κάτω προτάσεις για ένα καλοκαίρι γεμάτο προσωπικές και γαστρονομικές εμπειρίες που ίσως θα ήθελες κι εσύ να ζήσεις.

ΓΙΑ INSTAGRAMMABLE ΠΑΓΩΤΌ
Uluwatu Specialty Coffee


Έχεις ξαναδοκιμάσει παγωτό με βρώσιμα λουλουδάκια; Αν όχι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις. Για παγωτό αλλιώς, λοιπόν, το Uluwatu είναι η καταλληλότερη επιλογή. Εάν κάνεις μια βόλτα στην όμορφη Λεμεσό, θα ανακαλύψεις έναν μικρό ατμοσφαιρικό χώρο με βιομηχανικό design που ενστερνίζεται την κουλτούρα του καφέ φέρνοντας ποικιλίες άγνωστες σε πολλούς αλλά και ευφάνταστα παγωτά με βρώσιμα λουλούδια (μάλιστα, λουλούδια που τρώγονται). Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξέρεις ποιο θα πάρεις. Το αγαπημένο παγωτό ξυλάκι προσφέρεται σε μορφή sorbet με γεύση cheesecake, και σε αρκετούς άλλους συνδυασμούς. Must try: Εμείς λατρέψαμε το παγωτό φράουλα με μπιγκόνιες σε σημείο που γλείψαμε ακόμη και τα δάχτυλά μας. (Ανεξαρτησίας 10, Λεμεσός, τηλ. 25222191)

ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΙΣΣΟΥΡΙ
The Bunch of Grapes Inn


Αν δεν έχεις ξαναπάει στο Πισσούρι (που δεν το νομίζω), ήρθε ο καιρός να επισκεφτείς το χωριό και να γευτείς γαστρονομικές λιχουδιές σε μια υπέροχη
καλοκαιρινή αυλή γεμάτη βουκαμβίλιες. Ο χώρος αυτός παντρεύει την κυπριακή κουζίνα και φιλοξενία με τη διεθνή αλλά και την ασιατική κουζίνα. Τα πιάτα τους είναι πραγματικά αυτό που λέμε μπουκιά και συχώριο. Must try: Αυτό που μας ενθουσίασε περισσότερο ήταν το started crispy καλαμάρι παναρισμένο με αλεύρι katakuriko συνοδευμένο με signature σος γλυκού ταϊλανδέζικου τσίλι και διάφορα micro herbs. Σημειωτέον ότι συχνά ανάλογα με τις ορέξεις του σεφ βγάζουν πιάτα ημέρας που θα ζήλευαν και τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου. (Ιωάννη Ερωτοκρίτου 9, Πισσούρι, Λεμεσός, τηλ. 25221275)

ΘΕΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ
Oniro by the sea


Εντάξει, το ξέρουμε, το αγαπάμε και κάθε χρόνο περνάμε για μια φωτογραφία με φόντο το ναυάγιο Το Oniro by the sea εκτός από την καλοκαιρινή αύρα και την υπέροχη θέ(αφού στο κάδρο των θαλασσινών σπηλιών μπαίνει κι ένα ναυάγιο πλοίου) προσφέρει και άριστες επιλογές σε γλυκά που δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο. Must try: Αν και θα πρότεινα να τα πάρεις όλα, ωστόσο, θα συστήσω ανεπιφύλακτα την ganache σοκολάτας με marshmallows. Αν σου αρέσουν οι σοκολατένιες γεύσεις, τότε αυτό το γλυκό σίγουρα θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σου. (Γλυκού Νερού, Πέγεια, τηλ. 99372255)

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΌ ΤΑΠΕΡΑΜΈΝΤΟ
Ουζερί


Αν είσαι τύπος που του αρέσουν οι χαλαρές έξοδοι με φίλους,ακούγοντας τη θάλασσα από τη μια και από την άλλη τους ταλαντούχους μουσικούς με τιςρεμπέτικες-λαϊκές πενιές που σε βάζουν σε άλλη διάθεση, τότε το Ουζερί είναι κατάλληλο για σένα. Με διακόσμηση και γεύσεις βγαλμένες από ελληνικό νησί, είτε για μεσημεράκι είτε για μια χαλαρή νυχτερινή έξοδο για φαγητό, το Ουζερί θα το χαρακτήριζα και κάπως ρομαντικό αφού το παραδοσιακό στυλ με τις κυπριακές καρέκλες και τους χρωματισμούς, καθώς και οι πολύ καλής ποιότητας μεζέδες σε μικρά πιάτα συνθέτουν ένα άκρως ειδυλλιακό τοπίο για μια ρομαντική βραδιά. Must try: Το κυπριακό στοιχείο είναι έντονο στο μενού, γι’ αυτό από εδώ σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις γεμιστό φιλέτο βοείου κρέατος με χοιρομέρι και χαλούμι, σερβιρισμένο με κουμανταρία, ένα αρκετά δυνατό πιάτο που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσεις. (Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Πάφος, τηλ. 26888700)

ΣΠΙΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
Maramenos


Σε ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο στο δάσος της Λεμεσού, λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης θα βρεις την οικογενειακή ταβέρνα Maramenos που προσφέρει όχι μόνο σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές αλλά και αρκετή δροσιά. Ένας χώρος που σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, μιας και στο μενού του υπάρχουν εποχικά κυπριακά εδέσματα με φρέσκα υλικά που καλλιεργούνται από την ίδια την οικογένεια. Must try: Εδώ θα φας ωραία και κυπριακά, γι’ αυτό δεν πρέπει να παραλείψεις κανένα πιάτο, άρα οι μεζέδες είναι ιδανικοί. Μην ξεχάσεις τον χαλβά στο τέλος. (Εκδρομικός χώρος Αγίας Παρασκευής, κοντά στο Καλό Χωριό Λεμεσού, τηλ. 25542424)

ΠΕΡΟΥΒΙΑΝΈΣ ΓΕΎΣΕΙΣ
Ipanema


Η περουβιανή κουζίνα τα τελευταία χρόνια εξελίχτηκε αρκετά και στη χώρα μας. Αν αυτό που αναζητάς από την έξοδό σου είναι να μεταφερθείς σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, με γεύσεις εξωτικές που δεν συνηθίζεις να τρως συχνά, τότε το Ipanema Lounge Bar είναι ό,τι πρέπει. Ένας μαγευτικός χώρος, που λειτουργεί κάθε καλοκαίρι, σε μεταφέρει σε εξωτικό νησί, τόσο με τον χώρο όσο και με τη fusion γευστική περιήγηση στο Περού, η οποία κερδίζει τους γευστικούς μας κάλυκες. Must try: Από το μενού του ξεχωρίσαμε το παραδοσιακό περουβιανό πιάτο, Milokopi ceviche με γάλα τίγρης και νιφάδες από πιπέρι, γαρνιρισμένο με κόκκινο κρεμμύδι, σέλινο, φρέσκα φύλλα κόλιαντρου και αβοκάντο. Από τα καλύτερα ceviche του νησιού μας. (Κρυού Νερού 38, Αγία Νάπα, τηλ. 23722900)

SUMMERISH COCKTAIL
Porto Antico


Από τους χώρους που, αν τον μάθεις, σίγουρα θα θες να τον επισκεφθείς ξανά. Σ’ αυτό το bar-restaurant, εκτός από τον κομψό εσωτερικό χώρο του, σίγουρα σε κερδίζει η μεγάλη εξωτερική του βεράντα με την εκπληκτική θέα στον Κόλπο των Κοραλλίων. Ένα αρκετά ωραίο μέρος όπου θα απολαύσεις ό,τι και αν επιλέξεις να πάρεις. Το μενού στηρίζεται στις διεθνείς γεύσεις που μπορείς να συνδυάσεις με κρασιά από την εκτενή λίστα που διαθέτουν ή με ένα κοκτέιλ. Μιλώντας για κοκτέιλ, οι επιλογές σε τζιν είναι αρκετές. Must try: Ξέρουμε και αγαπάμε το gin με pink grapefruit και γενικά τις επιλογές σε τζιν, αλλά εδώ μάθαμε και απολαμβάνουμε purple touch cocktail, ένα μοβ, καλοκαιρινό και δροσιστικό κοκτέιλ με τζιν, βότκα και blueberry liqueur. (Θρονί της Παναγιάς 9, Πέγεια, Πάφος, τηλ. 26221900)

ΓΙΑ BURGER ΑΛΛΙΏΣ
Jam


Νέα άφιξη στη Λεμεσό και με το σλόγκαν «spread the jam», το ινσταγκραμικό all day μαγαζί έχει έντονο μπλε χρώμα στη διακόσμηση, σε βαθύ τόνο, που το βοηθά να διατηρήσει τον νυχτερινό του χαρακτήρα. Με λουλουδένια μοδάτα wallpapers αλλά και ξύλινες επιφάνειες, το μαγαζί ξεκινά από νωρίς το πρωί με brunch/lunch μενού, καφέ από δικό τους blend και γλυκά το απόγευμα, ενώ το βράδυ το Jam προσφέρεται για ποτό με «to share» πιάτα και με dinner επιλογές.
Must try: Αν και δεν είμαι χορτοφάγος ή vegan (αλλά μου αρέσει να δοκιμάζω γεύσεις άγνωστες σ’ εμένα), θα πρότεινα να δοκιμάσεις το Beetroot Quinoa Burger. Ένα χορτοφαγικό μπέργκερ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αγαπημένα ζουμερά βόεια μπέργκερ που όλοι αγαπάμε και σίγουρα θα αναρωτηθείς αν όντως αυτό το πιάτο δεν είχε κρέας μέσα. (Δημήτρη Μητρόπουλου 7-9, Λεμεσός, τηλ. 25353209)