ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα trends της χρονιάς στην κυπριακή εστίαση

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Φτάνοντας αισίως στο τέλος της χρονιάς επιχειρούμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό για το τι «έπαιξε πολύ» το 2022 στο νησί/ σε σχέση με τον τομέα της εστίασης, αλλά και ποια είναι τα trends της περιόδου που διανύουμε.

Το 2022, λοιπόν, όπως και τα προηγούμενα μερικά χρόνια, απολαύσαμε brunch σε μεγάλες ποσότητες, τόσο στην πόλη αλλά κυρίως στην επαρχία, αφού όλο και περισσότερα «μπραντσάδικα» κάνουν την εμφάνισή τους στα κυπριακά χωριά, προσφέροντάς μας αφορμές για mini road trips εκτός πόλης.

Διάβασε ακόμα: Brunch στην εξοχή, κοντά στη Λευκωσία



Στροφή στα χωριά φυσικά κάνουν και πολλά από τα εστιατόρια της πόλης, αφού εμπλουτίζουν τα μενού τους με πιάτα των οποίων οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικροπαραγωγούς που καλλιεργούν στην ύπαιθρο ή παράγουν προϊόντα εκεί, ενώ και η εποχικότητα είναι μια έννοια που υιοθετείται ως φιλοσοφία, ακόμα και από trendy εστιατόρια της πόλης. Είναι μάλιστα και οι σεφ-εστιάτορες που το παίρνουν ένα βήμα παρακάτω, αναγράφοντας στα μενού την προέλευση των προϊόντων, ακόμα και το όνομα του παραγωγού.

Διάβασε ακόμα: 6 εστιατόρια που αγαπούν τα κυπριακά προϊόντα



Σε αυτό το πλαίσιο εμπίπτει και η λογική του comfort food, η φιλοσοφία του οποίου προωθεί το σπιτικό φαγητό ή τελοσπάντων το φαγητό που μαγειρεύεται με τον τρόπο που θα το έτρωγες και στο σπίτι της μαμάς ή της γιαγιάς, αλλά δοσμένο με μια πιο εστιατορική προσέγγιση.

Απόλυτο trend των ημερών πάντως είναι αυτό που θέλει να μοιραζόμαστε τα πιάτα στα εστιατόρια, αφού όλο και περισσότεροι χώροι εστίασης υιοθετούν μια «to share» φιλοσοφία, προσφέροντας tapas ή έστω πιάτα ιδανικά για μοίρασμα.

Διάβασε ακόμα: 6 μαγαζιά στην Κύπρο με «sharing» φιλοσοφία



Σε επίπεδο εστιατορίων και κουζίνας, σίγουρα η εποχή ευνοεί την άφιξη μεγάλων brands από το εξωτερικό και δη πολυβραβευμένων με αστέρια Michelin ονομάτων, με τα εστιατόρια αυτά να εγκαθίστανται κυρίως σε πεντάστερα ξενοδοχεία αλλά και σε πολυδάπανα πρότζεκτ, όπως για παράδειγμα οι Μαρίνες στις διάφορες πόλεις.


Κι αν μιλάμε για μια κουζίνα που κάνει trend, αν δούμε μερικές από τις πιο πρόσφατες ηχηρές νέες αφίξεις, σίγουρα η μεσογειακή-ιταλική κουζίνα είναι αυτή με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Διάβασε ακόμα: Δέκα (νέα) εστιατόρια που κάνουν τη μεσογειακή κουζίνα τάση



Τέλος, αν πρέπει να αναφερθούμε σε κάτι που ήρθε στη ζωή μας πρόσφατα και μας έχει λύσει για τα καλά τα χέρια -εκτός από τα apps παραγγελίας φαγητού-, αυτό σίγουρα είναι η υπηρεσία του WiZ Guide για online κρατήσεις σε εστιατόρια. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το WiZ BookOnline, είτε ως καταναλωτής είτε ως εστιάτορας, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Στην επόμενη έξοδο με την παρέα, σε ένα από τα εστιατόρια που έχουν ήδη υιοθετήσει τη νέα υπηρεσία του WiZ, κάνε την κράτησή σου πανεύκολα από το κινητό, με ένα κλικ.


Διάβασε ακόμα: WiZ BookOnline: Δωρεάν υπηρεσία ψηφιοποίησης κρατήσεων και πελατολογίου για εστιατόρια και μπαρ