ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tαινίες απο λογοτεχνία και burger

WIZ TEAM

Το wiz σας παρουσιάζει τις καλύτερες μεταφορές βιβλίων στο σινεμά και σας προτείνει να τις απολαύσετε με λαχταριστά burgers.

1984 (Tζωρτζ Όργουελ)

Σκηνοθεσία: Michael Radford
Πρωταγωνιστούν: John Hurt, Richard Burton, Suzanna Hamilton |

Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου, του Γουίνστον Σμιθ, στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από ένα απολυταρχικό καθεστώς στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Τα γεγονότα διαδραματίζονται το έτος 1984 – αντιστροφή του 1948, έτος συγγραφής από τον Όργουελ του ομώνυμου βιβλίου.

Οι κοινωνικές τάξεις στην Ωκεανία είναι τα μέλη του εσωτερικού κόμματος που ασκούν τη διοίκηση της χώρας, τα μέλη του εξωτερικού κόμματος (οι κρατικοί υπάλληλοι) και οι προλετάριοι (τα εργατικά χέρια). Το κόμμα ασκεί την εξουσία έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας. Όλοι παρακολουθούνται, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, με την βοήθεια τηλεοθονών. Όλα και όλοι ελέγχονται από τον Μεγάλο Αδερφό. Όλα οφείλονται και πηγάζουν από τον Μεγάλο Αδερφό. Ένα πρόσωπο που χρησιμοποιείται για την προσωποποίηση του κόμματος. Η ελευθερία έκφρασης αλλά ακόμα και σκέψης έχει ποινικοποιηθεί. Στην προσπάθεια να ελεγχθεί, έχοντας ως στόχο να καταργηθεί, η σκέψη, χρησιμοποιείται η γλώσσα.

Το πράσινο Μίλι (Στίβεν Κινγκ)

Σκηνοθεσία Frank Darabont
Πρωταγωνιστούν Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

Βρισκόμαστε σε μία φυλακή του αμερικάνικου Νότου το 1935. Το Πράσινο Μίλι είναι το όνομα του διαδρόμου που βρίσκεται στην πτέρυγα των μελλοθάνατων και οδηγεί στο δωμάτιο με την ηλεκτρική καρέκλα. Ο υπεύθυνος της φυλακής Τζον Έιτζκομπ (Τομ Χανκς), προσπαθεί να δώσει σεβασμό στους κρατούμενους που περνάνε εκεί τις τελευταίες μέρες της ζωής τους. Όλα κυλάνε πολύ αργά, μέχρι που μια μέρα ένας διαφορετικός κρατούμενος φτάνει στη φυλακή. Ο Τζων Κόφυ (Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν), είναι ένας γίγαντας που καταδικάστηκε σε θάνατο για το φόνο δύο μικρών κοριτσιών, και προκαλεί εντύπωση σε όλους τους φύλακες, αλλά όχι μόνο για το μέγεθός του. Σύντομα, ο Έιτζκομπ αρχίζει και βλέπει κάτι το διαφορετικό σε αυτόν, κάτι που επηρεάζει τελικά την ίδια του τη ζωή.

Το όνομα του Ρόδου (Ουμπέρτο Έκο)

Σκηνοθεσία Jean-Jacques Annaud
Πρωταγωνιστούν Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger


1327. Ένας διανοούμενος και αντικομφορμιστής καλόγερος καλείται σε ένα απομονωμένο μοναστήρι για να ερευνήσει μια σειρά μυστηριωδών θανάτων.

Μπεν Χουρ ( Λιου Ουάλλας)

Σκηνοθεσία Timur Bekmambetov
Πρωταγωνιστούν Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro

Ένας Ιουδαίος πρίγκιπας, ο Ιούδας Μπεν-Χουρ, κατηγορείται άδικα για απόπειρα δολοφονίας του κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ και οδηγείται στα κάτεργα. Όταν ελευθερωθεί θα έρθει αντιμέτωπος με έναν παλιό του φίλο, τον Ρωμαίο Μεσάλας, ο οποίος φαίνεται να είναι ο υπεύθυνος για τις συμφορές που τον έχουν βρει.

Η Σιωπή των Αμνών (Τόμας Χάρις)

Σκηνοθεσία Jonathan Demme
Πρωταγωνιστούν Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

H νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI Clarice Starling θα επισκεφθεί τον, χρόνια έγκλειστο ιδιοφυή καννίβαλο, ψυχίατρο Hannibal Lecter με σκοπό να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με κάποιον κατ` εξακολούθηση δολοφόνο, ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη μιας γερουσιαστού. Για να αποσπάσει όμως τις πληροφορίες που θέλει θα πρέπει να του ανοίξει τις πύλες της ψυχής της και να του μιλήσει για τη χειρότερη ανάμνηση των παιδικών της χρόνων.

 Αλέξης Ζορμπάς (Νίκος Καζατζάκης)

Σκηνοθεσία Michael Cacoyannis
Πρωταγωνιστούν Anthony Quinn, Alan Bates, Irene Papas

Ένας άγγλος συγγραφέας καταφτάνει σ` ένα μικρό χωριό της Κρήτης εξαιτίας μιας κληρονομιάς. Εκεί θα γνωρίσει έναν ζωηρό και πληθωρικό τύπο, τον Αλέξη Ζορμπά, που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει το βαθύτερο νόημα της ζωής.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Olives and Burgers
Προδρόμου 37Δ, Λευκωσία
Γκουρμέ γεύσεις που σε «προστατεύουν» από τις βλαβερές θερμίδες και καλές τιμές. Καλοφτιαγμένα φαγητά από φρέσκα και υγιεινά υλικά, ποικιλία από καφέδες και θερμιδομετρημένα ροφήματα, πρωτότυπους χυμούς για ενέργεια και αποτοξίνωση, τσάι με φύλλα βοτάνων και αναζωογονητικά smoothies. (Τηλ. 77777447)

Moondog's
Μυκηνών 7, Λευκωσία
Μπιραρία με rock attitude. Μεγάλη ποικιλία από μπίρες και ποτά, καταπληκτικά burgers, καλά ζυμαρικά, σε τίμιες τιμές. (Tηλ. 70006300)

Artisan's burgerbar
Στασάνδρου 20, Λευκωσία
Με κυρίως μενού γεμάτο από burger σε συνδυασμούς που καλύπτουν όλα τα γούστα, παίζει με το αντικείμενο του χωρίς να χάνει τον σεβασμό των φανατικών του είδους. Συνοδεύονται με ωραίες δροσερές σαλάτες και σπιτικά γλυκά. (Tηλ. 22759300)

Good Burger
Λεωφόρος Λάρνακος 48 Aγλατζιά
Με νεοϋορκέζικο αέρα και μεγάλο κατάλογο από ζουμερά, μεγάλα burger, φιλικό και για χορτοφάγους. Θα βρείτε, επίσης, chicken wings, χοιρινή μπριζόλα, Sirloin steak, σαλάτες, επιδόρπια και δροσιστικά cocktails. Υπηρεσία Delivery. (Tηλ.22333373)
Δ-Κ 12.00-23.00

Liberty Diner
Πινδάρου 6B, Λευκωσία
Μικρό, γλυκύτατο το αδελφάκι του Cookshop προσφέρει πληθωρικά νόστιμα burger για take away και delivery. Στο μενού εκτός από τα burger θα βρείτε wrap και hot dogs, platters για δυο και σαλάτες. Οι τολμηροί καλοφαγάδες μπορούν να δοκιμάζουν το 'The Challenge', ένα τριπλό burger. ΔΕΥ-ΠΕΜ 18.30-23.00, ΣΑΒ 18.30-23.00 ( Τηλ. 22004500)

ΛΕΜΕΣΟΣ

Estrella
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', Λεμεσός
World street food στην εσωτερική αυλή του Maximos Plaza, στην περιοχή Εναερίου με μια κουζίνα που τα έχει όλα. Bagels και burger, αυγοφέτες και ομελέτες, pancakes και popovers, τα αφράτα ψωμάκια των εργατών του Γιορκσάιρ, και βέβαια, το μπεστ σέλλερ που καθιέρωσε και τη μόδα, bougatsan, κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας! Θα βρεις και μία μεγάλη επιλογή από χυμούς, smoothies και καφέδες. (Tηλ. 99878742)

Boho Resto Bar
Αγίου Ανδρέου 14, Πεζόδρομος Ζικ - Ζακ, Λεμεσός
Tο Boho Resto Bar προσφέρει ενδιαφέρουσες γεύσεις με πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα μαζί με κάποιες fusion πινελιές όπως χειροποίητο black angus burger, σολομό με προσούτο και sushi. Τα σαββατοκύριακα το μαγαζί προσφέρει γευστικά πιάτα για brunch από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στην ωραία εξωτερική αυλή του. Ιδανικό στέκι για after work cocktails στο κέντρο της πόλης. ΔΕΥ-ΚΥΡ 10.00-24.00 (Tηλ. 25101050)

Salut Bar & Gril
Σαριπόλου 71-73, παλιά Λεμεσός
To Salut Bar and Gril ειδικεύεται σε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών του Λιβάνου και της Μέσης Ανατολής. Μεταξύ άλλων θα βρείτε νοστιμότατα χορτοφαγικά burger. (Tηλ. 97692091)