ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Gin Joint στο 1ο cocktail festival στην Κύπρο

Αν είσαι λάτρης του gin και βρίσκεσαι στην Αθήνα, ένας είναι ο προορισμός: Gin Joint. Ο ναός του gin δείχνει τη μεγάλη αγάπη του για το ποτό αυτό με διάφορους, ευφάνταστους τρόπους και αυτήν ακριβώς την αγάπη έρχεται να μεταδώσει και στην Κύπρο, με τον bartender Φίλιππο Στερεό, στο πλαίσιο του Cyprus Cocktail Festival.

 

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που στρέφει τον κόσμο προς τα κοκτέιλ τα τελευταία χρόνια;

Νομίζω πως είναι ένα συνδυασμός παραγόντων που κάνει τον κόσμο να επιλέγει ένα κοκτέιλ μπαρ. Πλέον τις ομάδες των μπαρ πλαισιώνουν άνθρωποι που αγαπάνε πάρα πολύ αυτό που κάνουν και προσπαθούν με όλο τους το ταλέντο, τη φαντασία και την έμπνευση που έχουν, να το αποτυπώσουν στα ποτά που σερβίρουν. Για καλή μας τύχη, ο κόσμος τα τελευταία χρόνια θέλει να δοκιμάσει νέες γεύσεις, θέλει να συγκρίνει και να μάθει για τις διαφορετικές κουλτούρες του κοκτέιλ, με αποτέλεσμα όλο αυτό να αυξάνει την επισκεψιμότητα στα κοκτέιλ μπαρ. Ακόμη, η ατμόσφαιρα, το κλίμα και η ένταση της μουσικής στα κοκτέιλ μπαρ, θεωρώ πως είναι λίγο πιο χαλαρά και πιο προσιτά για να χαλαρώσει κάποιος, να κοινωνικοποιηθεί και να αποφορτιστεί από τα άγχη της καθημερινότητας.

Τι κάνει ένα κοκτέιλ μπαρ ξεχωριστό;

Για εμένα, αυτό που κάνει ένα κοκτέιλ μπαρ ξεχωριστό, είναι η έκθεση που υπάρχει και το πόσο ανοιχτό είναι στον κόσμο ένα μπαρ, μία μπάρα, να πλησιάσει, να δει όλα εκείνα τα υλικά που συνθέτουν το ποτό τους, να τα μυρίσει - όπως π.χ. τη μυρωδιά του φρέσκου βασιλικού, μιας φλούδας λεμονιού. Υπάρχουν κίνηση, ενέργεια, ζωντάνια που, αν μη τι άλλο, σου προσδίδουν μία θετική διάθεση για να απολαύσεις την παραμονή σου εκεί.

Τι να περιμένουμε από εσένα και το μπαρ στο κοκτέιλ φεστιβάλ;

Από εμένα και το bar που εκπροσωπώ, το The Gin Joint, να περιμένετε διάθεση για κουβέντα, περί gin, μιας που του έχουμε λίγο μεγαλύτερη αγάπη, καθώς και κάτι που ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη για να δοκιμάσετε. Ονομάζεται I have Ginned και είναι μία πολύ νόστιμη, φρέσκια και μυρωδάτη εκτέλεση ενός gin n' tonic. Cheers!