ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πρόγραμμα του Θερινού Cinema στο Σκαλί

WIZ TEAM

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή κινηματογραφική διοργάνωση της χρονιάς είναι γεγονός! Από τις 20 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Ιουλίου, το ανοικτό θέατρο του Σκαλιού Αγλαντζιάς μετατρέπεται σε ένα ευρύχωρο θερινό σινεμά και υποδέχεται το Aφιέρωμα στον Kυπριακό Kινηματογράφο. Οι προβολές διαρκείας, οι οποίες διοργανώνονται από τον κινηματογράφο Pantheon σε συνεργασία με την STS events, περιλαμβάνουν 26 ταινίες 22 Κυπρίων σκηνοθετών, μεταξύ αυτών και πολλών που έχουν διακριθεί διεθνώς. Το Αφιέρωμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ενώ υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγλαντζιάς, την Ένωση Σκηνοθετών και την Ένωση Ηθοποιών Κύπρου.

Σημειώνεται ότι κάθε μέρα θα προβάλλονται δύο ταινίες τις οποίες το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει με ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο 10€, ενώ η γενική είσοδος θα είναι 6€. Το σχετικά χαμηλό κόστος εισιτηρίου αποτελεί άλλο ένα δεδομένο που συμβάλλει στην επίτευξη του σκοπού της διοργάνωσης, τη γνωριμία του κοινού με τους Κύπριους κινηματογραφιστές. Η προσέλευση του κοινού αλλά και όλη η διοργάνωση θα συμμορφώνεται πλήρως με όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μη διασπορά του COVID-19. Εισιτήρια θα πωλούνται στην είσοδο και στο www.soldoutticketboc.com

Η επιλογή των ταινιών είχε ως κριτήριο την αυθεντικότητα, την αισθητική, την πρωτοτυπία και την καλλιτεχνική ειλικρίνεια των δημιουργιών, μακριά από αγοραίες επιδιώξεις. .

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των θερινών προβολών.

Η Κάθοδος των 9 - Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, 20.30Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1949 και ο εμφύλιος πόλεμος βαίνει προς το τέλος του. Μια μικρή ομάδα ανταρτών του ΕΛΑΣ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Ταΰγετο και να κατευθυνθεί προς τη θάλασσα. Πίσω τους όλα έχουν καταρρεύσει, κανείς δεν τους περιμένει ούτε μπορούν να ελπίζουν σε κάτι. Στην απελπισμένη πορεία τους προς τη θάλασσα, ο καπεταν-Νικήτας και οι οκτώ άντρες του εξοντώνονται από τον ανασυστημένο εθνικό στρατό και τους οπλισμένους χωρικούς. Ο μόνος που επιβιώνει είναι ο βενιαμίν της ομάδας, ο δεκαοκτάχρονος Νάσιος.

Σκηνοθεσία: Σιοπαχας Χρήστος
Πρωταγωνιστούν Καλαβρούζους Χρήστος,  Αντωνίου Αντώντης, Τσάγκλος Βασίλης

Commited - Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 , 22.45

Η ταινία πραγματεύεται την τυχαία συνάντηση στην ύπαιθρο της Κύπρου, μίας νύφης που το έχει σκάσει από τον γάμο της και ενός άντρα που πιέζεται να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, ενώ δε τον ενθουσιάζει η ιδέα της δέσμευσης.

Σκηνοθεσία: Στελάνα Κληρής
Πρωταγωνιστούν: Melia Kreiling, Orestes Sophocleous

Το αγόρι στη γέφυρα - Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, 20.30

Σε ένα μικρό, ορεινό κυπριακό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ζωή δυο δωδεκάχρονων αγοριών είναι ήρεμη κι ανέμελη. Ο Σωκράτης περνά τις μέρες του κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά, παρέα με το φίλο και ξάδερφό του Μάρκο, κι εκεί που αποφασίζουν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη κροτίδα στην ιστορία του χωριού, ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Πέτρου Χαραλάμπους, το «Αγόρι στη Γέφυρα – Boy on the Bridge».

Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους
Πρωταγωνιστούν:Κωνσταντίνος Φαρμακάς, Γιώργος Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου

Kάτω απο τ' άστρα - Kυριακή 21 Ιουνίου 2020, 22.10

Η Φοίβη μεταφέρει τον Λουκά από την ελεύθερη Κύπρο στα κατεχόμενα για να δει έπειτα από χρόνια το χωριό του. Ενώ οι γονείς και των δύο ήταν θύματα της εισβολής, εκείνος αρνείται να το ξεπεράσει, ενώ εκείνη μέχρι και λαθρεμπόριο κάνει με τους Τούρκους για να επιβιώσει.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Πρωταγωνιστούν: Άκης Σακελλαρίου, Μυρτώ Αλικάκη, Άντρος Κρητικός, Στέλλα Φυρογένη, Νεοκλής Νεοκλέους

Μαγικά Φασόλια - Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, 20,30

Τέσσερις ηθοποιοί (και ένας ενοχλητικός τους φίλος) περιμένουν σ’ένα παλιό σπίτι τον δάσκαλο υποκριτικής που θα τους κάνει ένα εργαστήρι. Όταν αρχίζουν να πεινούν, φέρνουν πέντε μερίδες φασόλια από μια ψησταριά, αλλά τα φασόλια οδηγούν σε κωμικές παραισθήσεις και περίεργα συμβάντα, με αποτέλεσμα οι φίλοι να λύσουν τα προσωπικά τους ‘θέματα’ με απροσδόκητους τρόπους.

Σκηνοθέτης: Θήο Παναγίδης
Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Κορδάτου, Πολυξένη Σάββα, Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντρέας Κούτσουμπας

Παύση - Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 - Σκαλί Αγλαντζιάς  22,30Παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, η Ελπίδα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια βιολογική και ψυχολογική αλλαγή. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν στην αντίληψή της πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να συγχέονται, φέρνοντάς την ξανά αντιμέτωπη με το σώμα της, τις επιθυμίες της, τον χρόνο. Μπορεί μια παύση να αποτελέσει μια νέα αρχή;

Ένα κοινωνικό δράμα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα με εξισορροπητικές δόσεις χιούμορ. Μια ταινία για όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανυπομονώντας να ζήσουν.

Πρωταγωνιστούν: Στέλλα Φυρογένη, Ανδρέας Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ, Andrey Pilipenko
Σκηνοθεσία: Τώνια Μισιαλή

Smuggling Hendrix - Tρίτη 23 Ιουνίου 2020, 20.30

Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται όταν ο σκύλος του περνάει στα κατεχόμενα. Η μεταφορά ζώων όμως εκεί απαγορεύεται και θα πρέπει να βρει τρόπο να πάρει πίσω τον πιστό του φίλο.

Σκηνοθεσία Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν Αδάμ Μμπουσδούκος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Φατίχ Αλ

Oικόπεδο 12 - Tρίτη 23 Ιουνίου 2020, 22.20

Όταν εγγλέζικοι δορυφόροι εντοπίζουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στην περιουσία ενός Κύπριου συνταξιούχου, μυστικοί πράκτορες, κυβερνήσεις και οικογενειακοί γνωστοί από το παρελθόν θα συνωστιστούν στο οικόπεδό του, έχοντας ο καθένας το δικό του σχέδιο.

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Τοφαρίδης
Πρωταγωνιστούν: Κάρμεν Ρουγκέρη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μιχάλης Μαρίνος, Κώστας Δημητρίου


Η Ιστορία της Πράσινης Γραμμής - Tετάρτη 24 Ιουνίου 2020, 20.30

Ο Κύπρος, ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, στέλλεται να υπηρετήσει στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας στη θέση ενός συναδέλφου του, που σκοτώθηκε, γιατί μπήκε μέσα στη νεκρή ζώνη.

Εκεί ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του. Ο πόλεμος ανάγκασε και τους δυο να μετακινηθούν – τον Κύπρο από το βορρά στο νότο και τον Μουράτ από το νότο στο βορρά. Όταν ο Μουράτ πάει με άδεια στο χωριό, φέρνει στον Κύπρο ένα δώρο από το σπίτι του, μιαν οικογενειακή φωτογραφία. Αυτή η φωτογραφία αναστατώνει τόσο τον Κύπρο. Όταν ο Μουράτ του προτείνει να κάμουν από ένα κρυφό ταξίδι ο καθένας στην «άλλη πλευρά», ο Κύπρος δέχεται χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.

Σκηνοθέτης: Πανίκκος Χρυσάνθου
Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σοφοκλέους, Cihan Tariman, Matthias Lier, Μαρία Μουστάκα, Αντρέας Τσουρής, Θεόδωρος Μιχαηλίδης κ.ά.

Kalabush - Tετάρτη 24 Ιουνίου 2020, 22.40

Ένας λαθρομετανάστης φτάνει στην Κύπρο, αλλά πιστεύει πως βρίσκεται στην Ιταλία. Γύρω του στήνεται ένα σκηνικό αποτελούμενο από τις ιστορίες ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο ή στην παρανομία και δημιουργείται ένα πέπλο υποκρισίας.

Σκηνοθεσία:  Θεόδωρος Νικολαϊδης, Άδωνις Φλωρίδης
Πρωταγωνιστούν: Σεμέλη Οικονόμου, Κασκαούνιας Σοφοκλής, Γιώργος Ζένιος

Beloved days - Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 20.30

Το 1970 οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της ταινίας “Πολυαγαπημένη”, με συνεργείο και ηθοποιούς του Hollywood, όπως η Ράκελ Γουελς, Ρίτσαρτ Τζονσον, Φλορα Ρομπσον, Φρανκ Γουλφ κα. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες.

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Πατσαλίδης

Rosmarie - Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 22.00Ο συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας έχοντας ξεμείνει από ιδέες αρχίζει να παρακολουθεί τους «δυσλειτουργικούς» γείτονες του για να εμπνευστεί. Όμως, αντί αυτού, θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα γύρω του.

Σκηνοθεσία: Άδωνις Φλωρίδης
Πρωταγωνιστούν:Νιόβη Χαραλάμπους, Γιάννης Κόκκινος, Ανδρούλλα Ηρακλέους, Ανδρέας Βασιλείου

O δρόμος για την Ιθάκη - Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, 20.30

Mέσα στην δίνη του πολέμου και της κατοχής, η τουρκοπούλα Γιασίν δεν θα πάψει να αναζητά και να ελπίζει ότι θα ξαναβρεί τον μεγάλο της έρωτα, τον Eλληνοκύπριο Tηλέμαχο που αιχμαλωτίστηκε από τα Tουρκικά στρατεύματα κατοχής. Για τον μεγάλο της έρωτα δέχεται να ταπεινωθεί, ατιμάζεται...

H παιδική της φίλη Eλένη κουβαλάει στην κοιλιά της ένα παιδί, καρπό του έρωτα της με Eλλαδίτη ο οποίος όμως αποκαλύπτεται ότι ήταν Tούρκος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών και τώρα μετά την εισβολή την έχει εγκαταλείψει.

H Eλένη πορεύεται με το μυστικό θαμμένο μέσα της βαθιά και με τις μνήμες εφιαλτικές, να μην την εγκαταλείπουν ποτέ...

Σκηνοθεσία: Κώστας Δημητρίου
Πρωταγωνιστούν:Berna Raif, Alexis Conran,Frances Ruffelle

Fish n’ chips  - Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, 22.30

Ο Άντυ, ένας Κύπριος μετανάστης που έχει περάσει όλη του τη ζωή τηγανίζοντας «fish and chips» στο Λονδίνο, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αλλά πολύ σύντομα αυτό μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς ο Άντυ έχει ξεχάσει κάτι πολύ βασικό: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο...

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου
Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιωάννου, Μαρλίν Καμίνσκι, Αν - Μαρί Ο'Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός

Missing Fetine - Kυριακή 28 Ιουνίου 2020,  20.30

Η Φετινέ είναι μια μουσουλμάνα από την Κύπρο που αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν Παλαιστίνιο σε ηλικία 14 ετών, το 1936 και να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Παλαιστίνη για πάντα. Η Φετινέ μοιράστηκε την ίδια μοίρα με έναν μεγάλο αριθμό νεαρών γυναικών στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιακής περιόδου σε μια εποχή όπου πολλές οικογένειες ζούσαν σε ακραία φτώχεια (μεταξύ της δεκαετίας του 1920 και του 1950). Πολλές από αυτές τις νέες γυναίκες δεν είδαν ξανά τις οικογένειές τους και ποτέ δεν επέστρεψαν στην Κύπρο.

Σκηνοθεσία: Yeliz Shukri

Sunrise in Kimeria  - Kυριακή 28 Ιουνίου 2020,  22.00

Σε ένα απομακρυσμένο Μεσογειακό παραλιακό χωριό, ένας ήπιος και συγκρατημένος νεαρός άντρας, που αγωνίζεται να ξεπληρώσει τα χρέη του πατέρα του, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα διεθνές περιστατικό, όπου ένα περίεργο αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο, που παρακολουθείται από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, πέφτει μέσα στο χωράφι με τις πατάτες του.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Φαρμακάς
Πρωταγωνιστούν: Κίκα Γεωργίου, Άθως Αντωνίου, Ανδρούλα Ηρακλέους, Αντώνης Κατσαρής

Μικρό Έγκλημα - Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, 20.30

Άρτι αποφοιτήσας από τη Σχολή Αστυνομικών, ο Λεωνίδας διορίζεται σ' ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί. Η καθημερινότητά του περνά μέσα στη ρουτίνα, ώσπου η πτώση του γερο-Ζαχαρία σ' έναν γκρεμό αλλάζει τα πάντα. Ήταν ατύχημα ή -όπως υποψιάζεται ο Λεωνίδας- έγκλημα με πολλούς υπόπτους;

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής

Το αγόρι στη γέφυρα -Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020,  22.10

Σε ένα μικρό, ορεινό κυπριακό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η ζωή δυο δωδεκάχρονων αγοριών είναι ήρεμη κι ανέμελη. Ο Σωκράτης περνά τις μέρες του κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά, παρέα με το φίλο και ξάδερφό του Μάρκο, κι εκεί που αποφασίζουν να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη κροτίδα στην ιστορία του χωριού, ξεκινά η ιστορία της νέας ταινίας του Πέτρου Χαραλάμπους, το «Αγόρι στη Γέφυρα – Boy on the Bridge».

Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους
Πρωταγωνιστούν:Κωνσταντίνος Φαρμακάς, Γιώργος Δημητρίου, Κίκα Γεωργίου

Δρόμοι και Πορτοκάλια - Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, 20.30  Η Δάφνη επιστρέφει στην Λευκωσία. Ο χρόνος είναι δικός της, όμως η ανασφάλεια της εμφανής. Η πόλη και οι άνθρωποι είναι στατικοί. Η αδελφή της Δάφνης, η Άννα, είναιnφωτογράφος. Σίγουρη και δυνατή. Μια ανακοίνωση στο ραδιόφωνο, για δύο αγνοούμενους του 1974 στην Τουρκία, ξυπνά στη Δάφνη την εικόνα του δικού της αγνοούμενου πατέρα. Έτσι, ξεκινά ένα παράτολμο ταξίδι στην Τουρκία σε αναζήτηση των δύο αγνοουμένων. Το ταξίδι κρύβει πολλές εκπλήξεις, για τους ανθρώπους, τους τόπους, για τους εαυτούς τους.

Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη-Knutsen
Πρωταγωνιστούν: Βάνα Ραμπότα, Στέλα Φυρογένη, Σπύρος Σταυρινίδης

Σε τούτο το Καρτέρι  - Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, 22.10

Περίπου δύο χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αγνοούνται μετά τις διακοινοτικές συγκρούσεις της δεκαετίας του ’60 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Εφτά συγγενείς αγνοουμένων θυμούνται τις οδυνηρές ιστορίες τους:από τις τελευταίες στιγμές μαζί με τους αγαπημένους τους μέχρι τις πρόσφατες εκταφές που άρχισαν να ρίχνουν φως στην πιθανή μοίρα τους. Καθώς αγωνίζονται να συμβιβαστούν με το τί συνέβη τότε και τί τους επιφυλάσσει το μέλλον οι ιστορίες τους αποκαλύπτουν πώς τα γεγονότα αυτά διαμόρφωσαν όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τη διαιρεμένη πατρίδα τους.

Σκηνοθεσία: Άννα Τσιάρτα

Commited - Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, 20.30

Η ταινία πραγματεύεται την τυχαία συνάντηση στην ύπαιθρο της Κύπρου, μίας νύφης που το έχει σκάσει από τον γάμο της και ενός άντρα που πιέζεται να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, ενώ δε τον ενθουσιάζει η ιδέα της δέσμευσης.

Σκηνοθεσία: Στελάνα Κληρής
Πρωταγωνιστούν: Melia Kreiling, Orestes Sophocleous

Μαγικά Φασόλια -Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, 22.15

Τέσσερις ηθοποιοί (και ένας ενοχλητικός τους φίλος) περιμένουν σ’ένα παλιό σπίτι τον δάσκαλο υποκριτικής που θα τους κάνει ένα εργαστήρι. Όταν αρχίζουν να πεινούν, φέρνουν πέντε μερίδες φασόλια από μια ψησταριά, αλλά τα φασόλια οδηγούν σε κωμικές παραισθήσεις και περίεργα συμβάντα, με αποτέλεσμα οι φίλοι να λύσουν τα προσωπικά τους ‘θέματα’ με απροσδόκητους τρόπους.

Σκηνοθέτης: Θήο Παναγίδης
Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Κορδάτου, Πολυξένη Σάββα, Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντρέας Κούτσουμπας

Φωτογραφική μηχανή σωστά κανονισμένη   - Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, 20.30

 O ποιητής Γιώργος Σεφέρης επισκέφτηκε την Κύπρο τρεις φορές, το 1953, το 1954 και το 1955. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών επισκέψεων του, τράβηξε 288 φωτογραφίες. Η ταινία είναι ένα οδοιπορικό στην Κύπρο του 1950 και στη Κύπρο του σήμερα ακολουθώντας τις φωτογραφίες του Σεφέρη σε μια προσπάθεια αναζήτησης και ανασύνταξης της μνήμης.

Σκηνοθεσία: Aνδρέας Πάντζης

Smuggling Hendrix- Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, 22.00Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται όταν ο σκύλος του περνάει στα κατεχόμενα. Η μεταφορά ζώων όμως εκεί απαγορεύεται και θα πρέπει να βρει τρόπο να πάρει πίσω τον πιστό του φίλο.

Σκηνοθεσία Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν Αδάμ Μμπουσδούκος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Φατίχ Αλ

Λουλούδια και Σφαίρες - Kυριακή 5 Ιουλίου 2020, 20.30

Ο Γιώργος Λιασής με «Λουλούδια και Σφαίρες» αφηγείται στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ την εν ψυχρώ δολοφονία 17 μελών της δικής του οικογένειας και των Σουπουρή στο Παλαίκυθρο, τον Αύγουστο του 1974, αναζητεί γιατί οι εγκληματίες το έκαναν αυτό, και συναντά τον Χουσεϊν Ακάνσοϊ, ο οποίος έχασε συνολικά 30 μέλη της δικής του οικογένειας στις εν ψυχρώ δολοφονίες Τ/κ από τα χωριά Μαράθα, Σανταλάρη, Αλόα.

Σκηνοθεσία: Πανίκκος Χρυσάνθου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Fish n’ chips   - Kυριακή 5 Ιουλίου 2020, 22.00

Ο Άντυ, ένας Κύπριος μετανάστης που έχει περάσει όλη του τη ζωή τηγανίζοντας «fish and chips» στο Λονδίνο, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αλλά πολύ σύντομα αυτό μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς ο Άντυ έχει ξεχάσει κάτι πολύ βασικό: η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο...

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου
Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιωάννου, Μαρλίν Καμίνσκι, Αν - Μαρί Ο'Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός


Kalabush - Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, 20.30

Ένας λαθρομετανάστης φτάνει στην Κύπρο, αλλά πιστεύει πως βρίσκεται στην Ιταλία. Γύρω του στήνεται ένα σκηνικό αποτελούμενο από τις ιστορίες ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο ή στην παρανομία και δημιουργείται ένα πέπλο υποκρισίας.

Σκηνοθεσία:  Θεόδωρος Νικολαϊδης, Άδωνις Φλωρίδης
Πρωταγωνιστούν: Σεμέλη Οικονόμου, Κασκαούνιας Σοφοκλής, Γιώργος Ζένιος


O δρόμος για την Ιθάκη - Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020,  22.15

Mέσα στην δίνη του πολέμου και της κατοχής, η τουρκοπούλα Γιασίν δεν θα πάψει να αναζητά και να ελπίζει ότι θα ξαναβρεί τον μεγάλο της έρωτα, τον Eλληνοκύπριο Tηλέμαχο που αιχμαλωτίστηκε από τα Tουρκικά στρατεύματα κατοχής. Για τον μεγάλο της έρωτα δέχεται να ταπεινωθεί, ατιμάζεται...

H παιδική της φίλη Eλένη κουβαλάει στην κοιλιά της ένα παιδί, καρπό του έρωτα της με Eλλαδίτη ο οποίος όμως αποκαλύπτεται ότι ήταν Tούρκος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών και τώρα μετά την εισβολή την έχει εγκαταλείψει.

H Eλένη πορεύεται με το μυστικό θαμμένο μέσα της βαθιά και με τις μνήμες εφιαλτικές, να μην την εγκαταλείπουν ποτέ...

Σκηνοθεσία: Κώστας Δημητρίου
Πρωταγωνιστούν:Berna Raif, Alexis Conran,Frances Ruffelle

Bar   - Tρίτη 7 Ιουλίου 2020,  20.30

Δύο ιστορίες ξεδιπλώνονται παράλληλα, με κεντρικό πυρήνα τη Λέα: η μία στη Λευκωσία, η άλλη στο Mοντεβιδέο της Oυρουγουάης. O εξαφανισμένος εδώ και 12 χρόνια αδελφός της Λέας είναι καταλύτης και για τις δύο ιστορίες, Eνώ στη Λευκωσία μια ομάδα επιστημόνων ξεκινάει την εξακρίβωση με DNA της ταυτότητας αγνοουμένων, στο Mοντεβιδέο, η Λέα βλέπει τον αδελφό της σε μια φωτογραφία με μια τραγουδίστρια Tανγκό. Πρόκειται άραγε για ένα παιχνίδι παράλληλων χρόνων; Aνήκει μια από τις δύο ιστορίες σε κάποια άλλη διάσταση; H απάντηση είναι κρυμμένη μέσα… στο Mπαρ.

Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη-Knutsen
Πρωταγωνιστούν: Στέλα Φυρογένη, Michael McKell, Γιάννης Στάνκογλου, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος

Sunrise in Kimeria  - Tρίτη 7 Ιουλίου 2020,  22.30

Σε ένα απομακρυσμένο Μεσογειακό παραλιακό χωριό, ένας ήπιος και συγκρατημένος νεαρός άντρας, που αγωνίζεται να ξεπληρώσει τα χρέη του πατέρα του, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα διεθνές περιστατικό, όπου ένα περίεργο αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο, που παρακολουθείται από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, πέφτει μέσα στο χωράφι με τις πατάτες του.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Φαρμακάς
Πρωταγωνιστούν: Κίκα Γεωργίου, Άθως Αντωνίου, Ανδρούλα Ηρακλέους, Αντώνης Κατσαρής

Missing Fetine - Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020,  20.30

Η Φετινέ είναι μια μουσουλμάνα από την Κύπρο που αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν Παλαιστίνιο σε ηλικία 14 ετών, το 1936 και να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Παλαιστίνη για πάντα. Η Φετινέ μοιράστηκε την ίδια μοίρα με έναν μεγάλο αριθμό νεαρών γυναικών στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιακής περιόδου σε μια εποχή όπου πολλές οικογένειες ζούσαν σε ακραία φτώχεια (μεταξύ της δεκαετίας του 1920 και του 1950). Πολλές από αυτές τις νέες γυναίκες δεν είδαν ξανά τις οικογένειές τους και ποτέ δεν επέστρεψαν στην Κύπρο.

Σκηνοθεσία: Yeliz Shukri

Εντυπώσεις ενός Πνιγμένου - Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, 22.00

Αποκομμένος από το παρελθόν και τη μνήμη του, ο Επιβάτης προσπαθεί να καθορίσει τον
εαυτό του. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με την προκαθορισμένη μοίρα του, μια μοίρα που
τον εξαναγκάζει να ζήσει ξανά τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Σκηνοθεσία: Κύρος Παπαβασιλείου
Πρωταγωνιστούν:  Θοδωρής Πεντίδης (ο Επιβάτης), Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (Μαρία), Χριστόδουλος Μαρτάς (ο Ηθοποιός)

Family member  - Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020,  20.30

Ο Γιώργος και η Σοφία, ιδιοκτήτες ενός μικρού μπακάλικου, προσπαθούν σκληρά να
αντεπεξέλθουν οικονομικά και να αναθρέψουν τα δυο παιδιά τους. Ο παππούς
τούς βοηθά όσο μπορεί με τη σύνταξη του. Όταν όμως ο παππούς πεθαίνει ξαφνικά
στον ύπνο του, οι γονείς αποφασίζουν να το αποκρύψουν για όσο καιρό μπορούν ούτως
ώστε να συνεχίσουν να εξαργυρώνουν τη σύνταξη του νεκρού. Έτσι, με τη συνενοχή
των παιδιών η οικογένεια προσπαθεί να κρατήσει μυστικό το θάνατο του παππού.
Όσπου τα πράγματα όμως περιπλέκονται.

Σκηνοθεσία: Μαρίνος Καρτίκκης
Πρωταγωνιστούν:  Γιόλα Κλείτου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Φοίβος Γεωργιάδης, Ντόρα Μακρυγιάννη, Ιωάννης Μελέκκης

Oικόπεδο 12 - Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, 22.30

Όταν εγγλέζικοι δορυφόροι εντοπίζουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου στην περιουσία ενός Κύπριου συνταξιούχου, μυστικοί πράκτορες, κυβερνήσεις και οικογενειακοί γνωστοί από το παρελθόν θα συνωστιστούν στο οικόπεδό του, έχοντας ο καθένας το δικό του σχέδιο.

Σκηνοθεσία: Κυριάκος Τοφαρίδης
Πρωταγωνιστούν: Κάρμεν Ρουγκέρη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μιχάλης Μαρίνος, Κώστας Δημητρίου

Σε τούτο το Καρτέρι  - Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, 20.30

Περίπου δύο χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αγνοούνται μετά τις διακοινοτικές συγκρούσεις της δεκαετίας του ’60 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Εφτά συγγενείς αγνοουμένων θυμούνται τις οδυνηρές ιστορίες τους:από τις τελευταίες στιγμές μαζί με τους αγαπημένους τους μέχρι τις πρόσφατες εκταφές που άρχισαν να ρίχνουν φως στην πιθανή μοίρα τους. Καθώς αγωνίζονται να συμβιβαστούν με το τί συνέβη τότε και τί τους επιφυλάσσει το μέλλον οι ιστορίες τους αποκαλύπτουν πώς τα γεγονότα αυτά διαμόρφωσαν όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τη διαιρεμένη πατρίδα τους.

Σκηνοθεσία: Άννα Τσιάρτα

Το μικρό Ψάρι   - Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, 22.00Ο Στράτος όταν ήταν νέος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους, με αποτέλεσμα να περάσει την μισή ζωή του στην φυλακή. Εκεί ο Λεωνίδας, μεγάλο κεφάλι στον υπόκοσμο, τον προστάτευε. Σε μια συμπλοκή ανάμεσα σε δύο συμμορίες ο Λεωνίδας σώζει την ζωή του Στράτου, κάτι που ο Στράτος δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο Στράτος αφοσιώνεται σε ένα και μόνο στόχο: την αποπληρωμή του χρέους του προς τον Λεωνίδα, αγωνιώντας για την ημέρα της απόδρασης του αδελφού Του.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός

Παύση - Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, 20.30

Παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, η Ελπίδα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια βιολογική και ψυχολογική αλλαγή. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν στην αντίληψή της πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να συγχέονται, φέρνοντάς την ξανά αντιμέτωπη με το σώμα της, τις επιθυμίες της, τον χρόνο. Μπορεί μια παύση να αποτελέσει μια νέα αρχή;

Ένα κοινωνικό δράμα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα με εξισορροπητικές δόσεις χιούμορ. Μια ταινία για όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανυπομονώντας να ζήσουν.

Πρωταγωνιστούν: Στέλλα Φυρογένη, Ανδρέας Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ, Andrey Pilipenko
Σκηνοθεσία: Τώνια Μισιαλή


Kάτω απο τ' άστρα - Κυριακή 12 Ιουλίου 2020,  22.20

Η Φοίβη μεταφέρει τον Λουκά από την ελεύθερη Κύπρο στα κατεχόμενα για να δει έπειτα από χρόνια το χωριό του. Ενώ οι γονείς και των δύο ήταν θύματα της εισβολής, εκείνος αρνείται να το ξεπεράσει, ενώ εκείνη μέχρι και λαθρεμπόριο κάνει με τους Τούρκους για να επιβιώσει.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Πρωταγωνιστούν: Άκης Σακελλαρίου, Μυρτώ Αλικάκη, Άντρος Κρητικός, Στέλλα Φυρογένη, Νεοκλής Νεοκλέους


Λουλούδια και Σφαίρες - Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, 20.30

Ο Γιώργος Λιασής με «Λουλούδια και Σφαίρες» αφηγείται στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ την εν ψυχρώ δολοφονία 17 μελών της δικής του οικογένειας και των Σουπουρή στο Παλαίκυθρο, τον Αύγουστο του 1974, αναζητεί γιατί οι εγκληματίες το έκαναν αυτό, και συναντά τον Χουσεϊν Ακάνσοϊ, ο οποίος έχασε συνολικά 30 μέλη της δικής του οικογένειας στις εν ψυχρώ δολοφονίες Τ/κ από τα χωριά Μαράθα, Σανταλάρη, Αλόα.

Σκηνοθεσία: Πανίκκος Χρυσάνθου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Family member  - Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020,  22.00

Ο Γιώργος και η Σοφία, ιδιοκτήτες ενός μικρού μπακάλικου, προσπαθούν σκληρά να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να αναθρέψουν τα δυο παιδιά τους. Ο παππούς τούς βοηθά όσο μπορεί με τη σύνταξη του. Όταν όμως ο παππούς πεθαίνει ξαφνικά στον ύπνο του, οι γονείς αποφασίζουν να το αποκρύψουν για όσο καιρό μπορούν ούτως ώστε να συνεχίσουν να εξαργυρώνουν τη σύνταξη του νεκρού. Έτσι, με τη συνενοχή των παιδιών η οικογένεια προσπαθεί να κρατήσει μυστικό το θάνατο του παππού. Όσπου τα πράγματα όμως περιπλέκονται.

Σκηνοθεσία: Μαρίνος Καρτίκκης
Πρωταγωνιστούν:  Γιόλα Κλείτου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Φοίβος Γεωργιάδης, Ντόρα Μακρυγιάννη, Ιωάννης Μελέκκης

Rosmarie - Tρίτη 14 Ιουλίου 2020,  20.30

Ο συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας έχοντας ξεμείνει από ιδέες αρχίζει να παρακολουθεί τους «δυσλειτουργικούς» γείτονες του για να εμπνευστεί. Όμως, αντί αυτού, θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα γύρω του.

Σκηνοθεσία: Άδωνις Φλωρίδης
Πρωταγωνιστούν:Νιόβη Χαραλάμπους, Γιάννης Κόκκινος, Ανδρούλλα Ηρακλέους, Ανδρέας Βασιλείου


Μικρό Έγκλημα - Tρίτη 14 Ιουλίου 2020, 22.40

Άρτι αποφοιτήσας από τη Σχολή Αστυνομικών, ο Λεωνίδας διορίζεται σ' ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί. Η καθημερινότητά του περνά μέσα στη ρουτίνα, ώσπου η πτώση του γερο-Ζαχαρία σ' έναν γκρεμό αλλάζει τα πάντα. Ήταν ατύχημα ή -όπως υποψιάζεται ο Λεωνίδας- έγκλημα με πολλούς υπόπτους;

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής

Beloved days- Tετάρτη 15 Ιουλίου 2020, 20.30

Το 1970 οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της ταινίας “Πολυαγαπημένη”, με συνεργείο και ηθοποιούς του Hollywood, όπως η Ράκελ Γουελς, Ρίτσαρτ Τζονσον, Φλορα Ρομπσον, Φρανκ Γουλφ κα. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες.

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Πατσαλίδης

Το Ταμα - Tετάρτη 15 Ιουλίου 2020, 22.00 

Ο Ευαγόρας, ένας θεοσεβούμενος αγρότης, ξεκινά από το χωριό του για την άλλη άκρη
του νησιού. Σκοπός του είναι να εκπληρώσει το τάμα που έχει κάνει στον Αγιο Ανδρέα.
Χάρη στη θετική παρέμβαση του Αγίου, ο Ευαγόρας απέκτησε γιο, όπως επιθυμούσε
τόσο πολύ, αφού είχε ήδη πέντε κόρες. Κι όπως ήταν το τάμα του, πρέπει να διασχίσει
το νησί με τα πόδια μαζί με τον γάιδαρό του, την ημέρα της γιορτής του και να
προσκυνήσει στο Μοναστήρι του Αγίου. Ομως ο δρόμος είναι γεμάτος πειρασμούς.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Πάντζης
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χωραφάς, Βαλέρια Γκολίνο, Γιάννης Βόγλης, Ηλίας Αλετράς