ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Read γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με 11 βιβλία

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Happy International Children’s Book Day!

Κάθε χρόνο, η 2α Απριλίου γιορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην προσπάθεια να παρακινηθούν τα παιδιά να διαβάζουν περισσότερα βιβλία. Αυτή η ξεχωριστή μέρα πρέπει να γιορτάζεται, όχι μόνο με παιδιά, αλλά και με τους ενήλικες, βοηθώντας έτσι τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν το πόσο σημαντική είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου.

Στην πιο κάτω λίστα θα βρείτε βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας που θα συντροφέψουν και θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των βιβλίων και των παραμυθιών, με τη φαντασία, την καρδιά και το μυαλό!

The Wonderful Wizard of Oz- L. Frank Baum


Στο μελαγχολικό τοπίο του Κάνσας, η Ντόροθι, ένα ορφανό κορίτσι, ζει στη φάρμα των θείων της. Η ζωή της κυλάει τόσο μονότονα, που αισθάνεται πλήξη και ονειρεύεται να ζήσει φανταστικές περιπέτειες. Η ευχή της δεν αργεί να πραγματοποιηθεί, αφού ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος παρασύρει το σπίτι της σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό, στη μαγική χώρα του Οζ. Εκεί θα συναντήσει το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Φοβητσιάρικο Λιοντάρι, κι όλοι μαζί θα ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι για να βρουν τον περίφημο Μάγο, που μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις επιθυμίες τους. Στην βιβλιοθήκη Read θα το βρείτε στη αγγλική γλώσσα.

Η Μελίνα και οι 100 πριγκίπισσες-Ράνια Συνοδινού


Η Μελίνα είναι μια κακομαθημένη πριγκίπισσα και φέρεται σε όλους άσχημα. Μια μέρα αποφασίζει να κάνει ένα μαγικό για να δημιουργήσει μια αδελφούλα που να την καταλαβαίνει. Που να φανταζόταν τι θα συνέβαινε…

Ο ευτυχισμένος Πρίγκηπας και άλλες ιστορίες- Oscar Wilde


Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας, από το άγαλμά του ψηλά στην πόλη, παρατηρεί τα πάντα και ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: τη φτώχεια, την ασχήμια, τη διαφθορά και την υποκρισία.

Η Λίνα και η Μαμά της- Ευδοκία Παναγιωτοπούλου


«Η Λίνα και η μαμά της», είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο, το οποίο αφηγείται την ιστορία της Λίνας, μιας νεαρής γατούλας, η οποία εξαφανίζεται μια μέρα αναπάντεχα αφήνοντας τα μωρά της μόνα στο σπίτι. Περιγράφει το πως η μαμά της «η Μαύρη» αναλαμβάνει να προστατέψει τα γατάκια-εγγονάκια της μέχρι την επιστροφή της και μαθαίνει στα παιδιά την αξία της προστασίας των ζώων και της οικογένειας.

Τα 2 Φασόλια- Πετρόπουλος Παναγιώτης


Ο κυρ Πέτρος ήταν ένας τίμιος και οικογενειάρχης άνθρωπος. Ζούσε σε ένα μικρό σπίτι στην πόλη, με τη γυναίκα του και τα 5 παιδιά του. Ήταν πολύ εργατικός και δούλευε νύχτα μέρα, όμως με δυσκολία κατάφερνε να συντηρήσει την οικογένειά του. Πολλές φορές ευχόταν να ήταν πλούσιος για να μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα πράγματα.Ο κυρ Πέτρος ήταν ένας τίμιος και οικογενειάρχης άνθρωπος. Ζούσε σε ένα μικρό σπίτι στην πόλη, με τη γυναίκα του και τα 5 παιδιά του. Ήταν πολύ εργατικός και δούλευε νύχτα μέρα, όμως με δυσκολία κατάφερνε να συντηρήσει την οικογένειά του. Πολλές φορές ευχόταν να ήταν πλούσιος για να μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα πράγματα.

Οι Μύθοι του Αισώπου-Αίσωπος


Οι μύθοι που αποδίδονται στον Αίσωπο, έναν σκλάβο μυθοποιό και μυθογράφο της αρχαίας Ελλάδας που έζησε μεταξύ 620 και 560 π.Χ.

Alice Adventures in Wonderland-Lewis Carroll


Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων γράφτηκε το 1865 για τη μικρή Άλις Λίντελ, κόρη του γνωστού Άγγλου φιλόλογου Χένρι Λίντελ, που ήταν στενός φίλος του Λουίς Κάρολ. Ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα του 1862 έκαναν βαρκάδα όλοι μαζί και στη διάρκειά της οι τρεις μικρές κόρες του Λίντελ ζήτησαν από τον Κάρολ να τους πει μια ιστορία. Εκείνος διηγήθηκε ένα σύντομο παραμύθι που του ήρθε στο μυαλό, αλλά αργότερα το εμπλούτισε με πολλές λεπτομέρειες και το μετέτρεψε σε μια μεγάλη ιστορία, την οποία ονόμασε Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Η ιστορία αυτλη κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα και έγινε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παιδικής λογοτεχνίας, γοητεύοντας εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παραμύθι χωρίς όνομα- Πηνελόπη Δέλτα


Γραμμένο το 1910, αλλά πιο επίκαιρο από ποτέ, το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» μας διδάσκει όλα αυτά που οφείλουμε να γνωρίζουμε… Ήταν, λέει, μία φορά και έναν καιρό το βασίλειο των Μοιρολάτρων, όπου οι κάτοικοι του «κουτσοζούσαν» μέσα στην κλεψιά, τη διαφθορά και την αναξιοπρέπεια. Ο νέος Βασιλιάς είχε χρόνο μόνο για διασκεδάσεις και σε μερικά χρόνια το βασίλειο ερήμωσε και τα δανεικά όλο και λιγόστευαν από τα γύρω βασίλεια…

Around the world in eighty days-Jules Verne


All time classic βιβλίο, που σίγουρα όλοι πρέπει να διαβάσουμε. Μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 1873 και που μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο αρκετές φορές. Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη λογοτεχνική παραγωγή του Ιουλίου Βερν: η ιστορία διαδραματίζεται στο Λονδίνο το 1872, σε μια εποχή χωρίς τα σημερινά υπερσύγχρονα μέσα μεταφοράς. Ο Φιλέας Φογκ, εκκεντρικός αριστοκράτης και λάτρης της περιπέτειας, ενθουσιάζεται μ' ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Morning Chronicle όπου αναφέρεται ότι με τη διάνοιξη μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Ινδία είναι εφικτός ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Αμέσως αποφασίζει να στοιχηματίσει 20.000 αγγλικές λιβρες με τους φίλους του από τη λέσχη στην οποία συχνάζει ότι θα πραγματοποιήσει αυτή τη διαδρομή, ότι θα κάνει δηλαδή το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ακριβώς. Έχοντας μαζί του τον πιστό Γάλλο υπηρέτη του Πασπαρτού, ξεκινούν στις 8.45 μ.μ. της 2ης Οκτωβρίου με τον όρο να επιστρέψουν στις 21 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα. Στην βιβλιοθήκη Read θα το βρείτε στη αγγλική γλώσσα.

Η Μελίντα και η μαγική σφαίρα- Ράνιας Συνοδινού


Η Μελίντα δεν είναι ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα. Δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα τσίρκο. Μια μέρα μαθαίνει πως ο ελέφαντας κινδυνεύει. Θα καταφέρει να τον σώσει ή θα είναι πολύ αργά;

Το κόκκινο κοτοπουλάκι-Ευδοκία Παναγιωτοπούλου


Η γιαγιά το ξέρει αυτό; Πρέπει να της το δείξεις είπε η Λίνα για να σε βοηθήσει. Όταν έχουμε πρόβλημα το δείχνουμε, το λέμε και δεν κρυβόμαστε για να κλάψουμε. -Πώς να το κάνω; Η γιαγιά δεν γνωρίζει την γλώσσα των ζώων είπε το κοκοράκι.

Κατεβάστε την εφαρμογή:

Λήψη εφαρμογής από Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spp.read&hl=en 

Λήψη εφαρμογής από App Store: https://apps.apple.com/cy/app/read-library/id763522088