ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Toυρίστας στην Μαρίνα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Της Αφροδίτης Δερματά

Κυριακή πρωί και μια άνοιξη που ενώ γενικά μοιάζει περισσότερο με καλοκαίρι, σήμερα το αεράκι είναι δροσερό. Δεν είναι για μπάνιο στη θάλασσα, αλλά μια βόλτα δίπλα σ’ αυτήν είναι ό,τι πρέπει. Σακ βουαγιάζ στην πλάτη και φύγαμε για Λεμεσό γιατί αν δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να είσαι τουρίστας στο νησί σου και αυτό δεν προκύπτει από την ενδυμασία, δηλαδή δεν χρειάζεται να φοράς σανδάλι με κάλτσα, αρκεί μόνο να νιώθεις σαν τουρίστας και να βλέπεις το καθετί κάθε φορά με μια διαφορετική, καινούργια ματιά.
 
Κατηφορίζουμε με το αυτοκίνητο προς Λεμεσό, η θάλασσα αχνοφαίνεται στο βάθος και πριν μπούμε για τα καλά στην πόλη στρίβουμε αριστερά. Συναντάμε την αφετηρία του παραθαλάσσιου πεζόδρομου κι εκεί οφείλω να ομολογήσω ότι αρχίζω να νιώθω τα πρώτα τσιμπήματα ζήλειας. Κόσμος περπατάει ανέμελος δίπλα από το ασημί της θάλασσας και είναι ένα προνόμιο το οποίο όσοι ζουν εκεί το έχουν σε καθημερινή βάση. Τι άλλο μπορεί να θες αν μπορείς να ζήσεις αυτή την ομορφιά καθημερινά; Όσο κι αν αγαπώ τη Λευκωσία, όταν πηγαίνω Λεμεσό πάντα νιώθω ένα μικρό δέος για την ομορφιά, το μεγαλείο και την απίστευτη εξέλιξη αυτής της παραλιακής πόλης που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κοσμοπολίτικες παραλιακές πόλεις που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης.
 
Όταν τελικά φτάσεις στη μαρίνα εκεί συναντάς ένα πανηγύρι που θυμίζει άλλες εποχές. Κόσμος πάει κι  έρχεται, ξένοι, τουρίστες, ντόπιοι, παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, μια πολύχρωμη λαοθάλασσα  αγκαλιάζει αυτό το υπέροχο σημείο της πόλης και του δίνει ζωή.  Μυρωδιές από ψημένα καλαμπόκια, stand με φρεσκοστημένους χυμούς, πατίνια, ποδήλατα, καρότσια, παγωτά, χαμόγελα και συζητήσεις συνθέτουν ένα «αισιόδοξο» σκηνικό.  
 
Τι εστί Μαρίνα

Πρόκειται για μια μικρή υπερσύγχρονη θαλασσούπολη που διαθέτει 211 διαμερίσματα και 74 πολυτελείς μόνιμες κατοικίες σε τεχνητές νησίδες με δικές τους θέσεις ελλιμενισμού και ελικοδρόμιο. Διαθέτει επίσης καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης, αρωματοπωλείο, φαρμακείο, χρυσοχοείο, κατάστημα οπτικών και το Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, ενώ προσφέρεται και παρκινγκ για 750 οχήματα. Οι τυχεροί που επέλεξαν να ζουν εκεί προέρχονται από τη Ρωσία, την Κύπρο, την Ιαπωνία, τη Βενεζουέλα και τις αραβικές χώρες.
 
Τα εστιατόρια και τα καφέ της Μαρίνας είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, φιλόξενα με ενδιαφέροντα μενού και το πιο σημαντικό… θέα θάλασσα. Σε αποζημιώνουν δεόντως μετά το περπάτημα και αναπληρώνουν τη χαμένη σου ενέργεια. Οι επιλογές είναι πολλές. Εγώ σου παραθέτω κάποια κι εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις.
 
Που θα φας και που θα πιεις  

Caffè  Nero
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Tηλ. 25051333

Wagamama
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Tηλ. 25051299

Marina Breeze
Μαρίνα Λεμεσού κατ Ε3, Λεμεσός

Pier One
Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός

Crystal Marina Lounge
Μαρίνα Λεμεσού E3, Λεμεσός
Tηλ. 25051230

Πυξίδα
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Tηλ. 25051200

Cafe Calma
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Τηλ. 25051333

Hobo Mediterraneo
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Tηλ. 25051555

T.G.I. Friday's
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Τηλ 25051200

KFC
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Τηλ 25051200  

Pizza Hut
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Τηλ 77777777 (για όλη την Κύπρο)

Ocean Basket
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Tηλ. 25577716

Derlicious
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός

Έψιλον
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Τηλ. 25051393

Δεν χρειάζεται να ταξιδεψεις στην άλλη άκρη της γης για να νιώσεις τουρίστας, βάλε διάθεση, ενθουσιασμό, νιώσε σαν μικρό παιδί που τώρα γνωρίζει τον κόσμο και παρατήρησε το περιβάλλον σου με μια καινούργια ματιά.

Καλή διασκέδαση!