ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επτά εξαιρετικοί λόγοι γιατί θα είμαστε όλοι στο 3ο Cyprus Cocktail Festival

WIZ TEAM

Αμέσως μετά τη διοργάνωση του 1ου Cyprus Cocktail Festival, που έγινε Οκτώβρη του 2019, το drinksfeed.com κατέτασσε το κυπριακό φεστιβάλ ανάμεσα στα «15 Καλύτερα Cocktail Festival στον Κόσμο» και παράλληλα έγραφε στην εισαγωγή του: «Το να ανακαλύψεις ένα καλό cocktail festival, είναι σαν να ανακαλύπτεις ένα καλά κρυμμένο bar ή εστιατόριο, για τα οποία θες να ξέρεις μόνο εσύ και η παρέα σου».

Ακριβώς αυτό είναι το κυρίαρχο αίσθημα που έχεις κάθε φορά που πας σε ένα δυνατό φεστιβάλ, όπου τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους, συνδυάζοντας μάλιστα καλή μουσική και street food!

Προσπαθώντας να μαζέψουμε σε ένα άρθρο όλους τους λόγους για τους οποίους και φέτος θα είμαστε εκεί, φτάσαμε στον αριθμό επτά, αφήνοντας το όμως ως εκεί αφού -λόγω ενθουσιασμού- υπήρχε ο κίνδυνος να πλατειάσουμε.

1. Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν συνολικά 22 κοκτέιλ μπαρ -11 από Κύπρο και 11 από Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία. Μάλιστα, τα 7 από τα 22, συγκαταλέγονται σε λίστα με τα Top 100 στον Κόσμο, εκ των οποίων τα 4 βρίσκονται στο Top 50 (>>διάβασε περισσότερα για τα top cocktail bars εδώ).

2. Πίσω από τα decks, μεταξύ 20:00 και 01:00 (που θα τρέχει το φεστιβάλ), θα βρεθούν και πάλι μερικοί από τους καλύτερους DJs στο νησί. Οι επτά του Deejay Radio, που θα ντύσουν μουσικά το φεστιβάλ, είναι οι JIMMY D, PUEBLO FRANCO, DJ ZAON, DJ KONIC, ANTHONY 642, AFRICAN STEVENSON και PENNY K! (>>διάβασε περισσότερα για τους DJs εδώ).

3. Εκτός από εξαιρετικά κοκτέιλ, στο φεστιβάλ θα υπάρχει και φαγητό, από local street food stations. Por Favor, The Potbelly, Quattrino, Hungry Deal, Serial Griller Bar & Grill και Dora's Armenian Kitchen θα βρίσκονται στον Δημοτικό Κήπο, χορταίνοντας τον κόσμο με το υπέροχο φαγητό τους (>>διάβασε περισσότερα για τα κυπριακά cocktail bars και τα street food stations εδώ).

4. Local cocktail bars θα συμπληρώνουν το παζλ, φτιάχνοντας υπέροχα ποτά. Συγκεκριμένα, εκτός από το Lost + Found Drinkery που προαναφέραμε, εκεί θα βρεθούν επίσης τα Notes And Spirits, Ukiyo Listening Bar, BARONYMOUS, Seven Monkeys The Bar, High & Wet, Sousourada Bar, Λαμπατέρ Bistro Bar, Library Bar, Mason Bar και Kathikas Square Gin Bar.

Το 3ο Cyprus Cocktail Festival διοργανώνεται από τον Deejay Radio, σε συνεργασία με τον διεθνή οδηγό diffordsguide.com, με κύριο Χορηγό την ALPHA MEGA!

5. Την ομάδα των bars θα συμπληρώνουν από Ιταλία δύο μπαρ, τα Atrium Bar (Four Seasons) και 1930, από Γαλλία το Le Syndicat και από Ελλάδα -εκτός από τα The Clumsies, Baba Au Rum και Line, που φέτος ήταν στα Top 50 (>>διάβασε περισσότερα εδώ)-, έρχονται τα Barro Negro, Upupa Epops The Bar, The Bar In Front Of The Bar, 42 Barstronomy και Το Λοκάλι.

6. Το 3ο Cyprus Cocktail Festival διοργανώνεται στο πλαίσιο του Digital Agenda Cyprus Summit, με τους εξαιρετικούς ομιλητές, με σκοπό να ενώσει το συνέδριο με την πόλη της Λευκωσίας και τους ανθρώπους της.

7. Το φεστιβάλ στηρίζεται από τα πιο γνωστά και αγαπητά brands, τα οποία αποτελούν τη βάση για όλα τα κοκτέιλ που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου, στον Δημοτικό Κήπο: Belvedere Vodka, Naked Malt, El Dorado Demerara Rum, Silent Pool Intricately Realised Gin, Johnnie Walker, Bombay Sapphire, Tanqueray, O/Purist Tsipouro, Beefeater London, Volcan De Mi Tierra, Pure Ice Cubes.


+ Ένα από τα καλύτερα σχόλια σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, το έκανε ο Jimmy D, ένας από τους DJs που θα βρίσκονται και φέτος πίσω από τα decks, δίνοντας το στίγμα για την ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί το βράδυ του φεστιβάλ: «Στο 1ο Cyprus Cocktail Festival, ανυποψίαστος για το τι επρόκειτο να συμβεί, είχα στηθεί κάτω από την τέντα που έστησε ο Παντελής Δρουσιώτης, aka Billy D, για να μη βραχώ εγώ και ο εξοπλισμός μου. Θυμάμαι να ρίχνει καρεκλοπόδαρα, αλλά το venue να είναι γεμάτο κόσμο, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και τις ουρές, ειδικά πίσω από τα κιόσκια των Αθηναϊκών Bar. Για τόση τρέλα μιλάμε και πάθος, για ένα cocktail από το Clumsies και όχι μόνο. Ε μετά, στο 2ο, τα περίμενα όλα. Και όντως γίνανε όλα. Χαμός στον Δημοτικό Κήπο, χαμός και στο desktop του mac μου, που παίζει να ‘χει όλη τη μουσική από τα προηγούμενα DJ sets που έκανα ever σε event. Tόσος κόσμος, όσο ο πληθυσμός ενός μεγάλου ορεινού χωριού, χωρίς τη βροχή αυτή τη φορά, με περισσότερα bars, άρα περισσότερο αλκοόλ και ένα καταπληκτικό vibe συνονθύλευμα όλων των πιο πάνω και άπαιχτων tunes από όλους τους DJs του Deejay Radio 93.5. Μετά από αυτό, πώς να χάσεις το 3ο στη σειρά. Αν έχεις κάνει τα πρώτα δύο, σίγουρα θα τα πούμε εκεί!».