ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Αμμόχωστος/Λευκωσία μου: Βασιλική Χατζηαδάμου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Αγαπώ την Κύπρο! Τις μυρωδιές της, τις γεύσεις της, τον πολιτισμό της, το χώμα της, τους ανθρώπους της…».

Η με καταγωγή από τη Σωτήρα Αμμοχώστου γνωστή παρουσιάστρια, ραδιοφωνική παραγωγός και ερμηνεύτρια, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια ζει στη Λευκωσία, κατ’ εξαίρεση μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της μέρη σε δύο περιοχές του νησιού: την ελεύθερη Αμμόχωστο και τη Λευκωσία.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Παραλία Κόννος, στον Πρωταρά Ένα μαγευτικό περιβάλλον, περιτριγυρισμένο από πευκόφυτους λόφους και βράχους. Μια από της πιο γραφικές παραλίες του νησιού. Μια υπέροχη αμφιθεατρική τοποθεσία όπου απολαμβάνω τον καφέ με το γαλάζιο της θάλασσας, σε συνδυασμό πολλές φορές με επιτραπέζια παιχνίδια. Προσφέρεται τις πλείστες μέρες του χρόνου.

ΓΙΑ BURGER Moondog’s Bar & Grill. Το Νούμερο 1 Burger Bar στη Λευκωσία! Ζεστή ατμόσφαιρα, εξαιρετικό φαγητό, ευρύχωρα ξύλινα τραπέζια, μεγάλες οθόνες, απίστευτη γκάμα από μπύρες! Απολαμβάνω το moondog’s burger μου με το τηγανιτό αυγό και τα καραμελωμένα κρεμμύδια... πάντα με καλή παρέα!

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Για φαγητό κατευθύνομαι στην περιοχή των οδών Στασάνδρου και Πινδάρου, στο Μουσών. Η μοντέρνα διακόσμησή του, σε συνδυασμό με την αρμονική συνύπαρξη του vintage στοιχείου, με χαλαρώνει. Αγαπώ τις δροσερές του σαλάτες, ξεχωρίζοντας την Goat Cheese Salad με αποξηραμένα σύκα και κατσικίσιο τυρί σε τραγανό φύλλο κρούστας. Επίσης, πάντα επιλέγω το υπέροχο ριζότο μανιταριών!

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Ταβέρνα Μουσικός, στη Σωτήρα Αμμοχώστου. Λατρεύω την πλακόστρωτη, καταπράσινη αυλή με το αγιόκλημα και τον εμβληματικό ανεμόμυλο, όπως επίσης επιλέγω κατά τους χειμερινούς μήνες να κάθομαι στο όμορφα αναπαλαιωμένο «σιερωνάρι» του 1934. Εδώ οι γεύσεις έχουν άλλη αίσθηση, αφού αναδεικνύεται η ποιότητα της κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας. Η εντυπωσιακή διαχρονική σπεσιαλιτέ του… το βραστό κιτρινωπό χαλούμι, φτιαγμένο από τα χέρια των ιδιοκτητών. Ξεκινώντας μ’ αυτό, ακολουθεί ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι που κατάληξη έχει τα φρεσκοτηγανισμένα μπουρέκια αναρής και τα φρούτα εποχής!

ΓΙΑ ΠΟΤΟ Για χαλαρές βραδινές εξόδους για ποτό επιλέγω συνήθως τα μπαράκια στα γραφικά δρομάκια της Παλιάς Λευκωσίας. Μαγευτικοί κήποι, νοσταλγικές αυλές, παλιά αρχοντικά… Ένα απ’ αυτά είναι και το Patio Cocktail Bar! Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό είναι μοναδική. Tα πολύχρωμα ξύλινα παραθυρόφυλλα κλέβουν τις εντυπώσεις!

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Για σουβλάκι επιλέγω ένα από τα καλύτερα στέκια της πόλης, το Σουβάκι Κυριάκος, αφού αποτελεί αναμφίβολα μια από τις καλύτερες επιλογές! Ένα μικρό μαγαζάκι στην Αγλαντζιά, που κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο της πόλης, και όχι μόνο, μέσα από την απλότητα και την ποιότητά του. Καλό σουβλάκι, μοναδική σιεφταλιά και παγωμένη μπύρα!

ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Όταν πεθυμήσω ουζάκι και καλό ρεμπέτικο τραγούδι κατευθύνομαι στην Παλλουριώτισσα και στην Καρδιά του Μάγκα. Σ’ αυτό το ταβερνάκι που θυμίζει αθηναϊκά κουτούκια. Που σε ταξιδεύει μέσα από τις γεύσεις και τη μουσική σε εποχές της Ελλάδας όπου μεγαλούργησαν σπουδαίες προσωπικότητες. Καλό φαγητό, φιλικό περιβάλλον, απολαυστική/οί μουσική/οί.


Instagram: @vasilikihadjiadamou

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller

Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος

Η Λάρνακά μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς

Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου

Η Λευκωσία μου: Άντρεα Φωτίου