ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λάρνακά μου: Παναγιώτης Σάββα

WIZ TEAM

Ο Παναγιώτης Σάββα είναι hospitality consultant & trainer στην εταιρία Sunmoon Hospitality (της οποίας είναι ιδιοκτήτης), ενώ όταν δεν δουλεύει δηλώνει hospitality aficionado. Ζει στη Λάρνακα -απ’ όπου και κατάγεται- και τα πιο κάτω λίγο-πολύ… είναι η δική του Λάρνακα.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Όταν μιλάς για καφέ στη Λάρνακα σίγουρα δεν μπορείς να αφήσεις έξω κατ’ αρχήν τον Παύλο (Paul’s coffee roasters) ο οποίος είναι και ο μόνος που ψήνει τον καφέ του στον χώρο του και δεύτερο τον Νικόλα από το Nick's coffee bike, ο οποίος επιλέγει τον καφέ του απευθείας από τη φάρμα και καβουρδίζεται βάσει των εντολών του στην Αγγλία. Και οι δύο είναι οι σταθερές μου επιλογές όταν θα κάτσω κάπου να απολαύσω τον καφέ μου και το σνακ μου, μιας και οι δύο προσφέρουν σνακ και γλυκά τα οποία φτιάχνουν στον χώρο τους. Όταν είναι για take away δε, το Coffee Blinders δεν με απογοητεύει ποτέ. Στον χώρο μας φυσικά έχουμε τη δική μας μηχανή, στην οποία φιλοξενούμε καφέδες που γουστάρουμε από όλο τον κόσμο, τους οποίους ο κόσμος μπορεί να προμηθευτεί κιόλας, είτε σε μορφή καφέ take away είτε σε μορφή κόκκων.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ Μεγάλο κομμάτι τα κοκτέιλ για εμένα, όπως και η μπίρα. Για κοκτέιλ, εννοείται ότι προτείνω ανεπιφύλακτα το Σουσουράδα Cocktail Bar, για τα signature αλλά και τα classics του, μενού το οποίο επιμεληθήκαμε εμείς ως εταιρεία και συγκεκριμένα εγώ. Το Old Market str. για τα κλασικά κοκτέιλ και το Sky Βar στο Radisson Blu, ειδικά για τα παλαιωμένα.

ΓΙΑ BRUNCH Το Mingle είναι σταθερή αξία, ειδικά για πιο healthy επιλογές και φυσικά ο Λαζαρής για τις πιο κυπριακές. Για κάτι «στο χέρι», σταθερή αξία το Αρτοκυψέλη. Τώρα, αν θέλω τη γλυκιά πλευρά του πρωινού, αλλά με έναν αέρα διαφορετικότητας, το Fahrenheit bakery είναι must.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Κυρά Γιώργαινα στο κέντρο της Λάρνακας, ο Βλάχος στον δρόμο Δεκέλειας και φυσικά το Καζάνι στην Αραδίππου. Και οι τρεις με μεζέδες γευστικότατους, χορταστικούς, αλλά προπάντων με το δικό τους χαρακτήρα.

Ένας βέρος σκαλιώτης που αγαπά να ανακαλύπτει το καλό και αληθινό φαγητό, τόσο στην πόλη του όσο και στο υπόλοιπο νησί. Ο ίδιος δηλώνει hospitality aficionado και βάσει των των προτάσεων που μας δίνει αλλά και με το πάθος που τις υποστηρίζει δεν μένει παρά να ανακαλύψουμε κι εμείς τη Λάρνακα του Παναγιώτη Σάββα.

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ Όταν θέλω να κάτσω κάπου για να απολαύσω το σουβλάκι μου, μαζί τα παρελκόμενα (χαλλούμι, λουκάνικο, κτλ), το Tennis Club στο κέντρο της πόλης είναι το ιδανικό. Γευστικό σουβλάκι και ταυτόχρονα θυμάσαι ότι πρέπει να γυμνάζεσαι κάποτε μιας και απολαμβάνεις τους τενίστες και wannabe τενίστες στα γήπεδα απέναντι. Για σουβλάκι στο σπίτι προτιμώ το El Milagro και το Green Corner. Γευστικότατα και τα δυο με ειδικές αναφορές στη σιεφταλιά του δεύτερου.

ΓΙΑ FINE DINING Το Πατρικό στο Τερσεφάνου δεν χρειάζεται συστάσεις νομίζω. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου, που τιμούν την κυπριακή κουζίνα αλλά και την Κύπρο. Support local σε όλο του το μεγαλείο.

ΓΙΑ STREET FOOD The Potbelly φυσικά για pulled pork. Φανατικός υποστηρικτής του «California Love» (παρόλο που επιμένω να το ονομάσουν «Scalifornia Love», μιας και είμαστε στη Σκαλα). Τραγανιστές πατάτες, καλυμμένες με pulled pork, coleslaw, spring onions & BBQ sauce, ό,τι πρέπει! Καινούργια σχετικά άφιξη είναι και το BBQ Project που ειδικεύεται στα καπνιστά κρέατα, ό,τι καλύτερο για έναν φανατικό του slow cooking. Δυνατό burger, όπως πρέπει, επίσης. Για κάτι πιο μεσημεριανό και πιο γρήγορο, τα κουβανέζικα σάντουιτς του Munchados, με original κουβανέζικο ψωμί, είναι must.

ΓΙΑ PASTA Capodecina pasta bar, στο κέντρο της Λάρνακας. Αυστηρά μόνο για μακαρονάδες. Η επιτομή του «κάνω μόνο ένα προϊόν, αλλά το κάνω τέλεια». Τεράστια επιλογή από μακαρονάδες, με διάφορα toppings, χειροποίητες ραβιόλες και pasta πιάτο ημέρας. Personal favorite η fruit di mare με σπαγγέτι.

ΓΙΑ LIVE MUSIC Παρόλο που έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την αναβίωση του live στη Λάρνακα, δεν θα με δεις συχνά σε live. Aν θα με δεις, θα με δεις στο Ευ Κουζήν, για ωραίο έντεχνο ή σε συναυλίες σε όλη την Κύπρο.

ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ Για κοντινή εκδρομή, τα Λεύκαρα και η Βαβατσινιά είναι σταθερή αξία. Στα Λεύκαρα εννοείται ότι θα απολαύσω απίστευτη πίτσα και λαχματζούν στο Lefkara Da Vinci Pizzaria & Cafe και στην ωραία Βαβατσινιά στάση στην ταβέρνα Βαβατσινιά, έξω από την εκκλησία του χωριού.

ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ Προσωπικά δεν είμαι οινόφιλος, πίνω κρασί περισσότερο ως κομμάτι της δουλειάς μου και όχι στης εξόδους μου. Παρόλα αυτά, υποστηρίζω τα κυπριακά οινοποιεία και προτιμώ τα μαγαζιά που σέβονται και προωθούν τον κυπριακό αμπελώνα. Ένα από αυτά είναι φυσικά η Σουσουράδα, στην οποία ο κατάλογος αποτελείται από κρασιά μόνο από κυπριακό αμπελώνα.

ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ Για σοβαρή craft beer θα με δεις στα στουλ του νεοσύστατου Brew Inc. Το πρώτο brew pub της Λάρνακας και το τρίτο της Κύπρου, αν δεν κάνω λάθος. Για βελγική μπίρα εννοείται ότι θα με δεις στο 1900 και εννοείται ότι θα συνοδεύεται με χταπόδι ξιδάτο ή αρνάκι φρικασέ. Για ένα κράμα από craft & belgian beers, μαζί με καταπληκτικό φαγητό, υπάρχει φυσικά και το Tudor Inn, το κρυμμένο μπαράκι της Λάρνακας, στα σοκάκια της Πιαλέ Πασιά.

ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ Αξιοσημείωτα στέκια για φαγητό στη Λάρνακα είναι επίσης το Γλυκολέμονο για πίτσα, το Ιθάκη για τη φάβα του και τις πιατέλες του και last but bot least για οφτό σίουρη κούρσα είναι ο Σιηφτουρής. Χορταστικές μερίδες, ποιότητα σε απίστευτες τιμές και καλτίλλα λέβελ 1000.


Instagram: pansavva

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου
Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου
Η Λάρνακά μου (επαρχία): Πόπη Βακή
H Λάρνακα μου: Ανδρέας Γιωργαλλάς