ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λάρνακά μου: Σάντη Αντωνίου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Η Σάντη είναι αυτό που λέμε πολυδιάστατη. Θα τη βρεις σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ως υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου, θα την εντοπίσεις στα ράφια των βιβλιοπωλείων με την ιδιότητα της  συγγραφέως, θα την εντοπίσεις σε παλιότερα τεύχη του περιοδικού MUST να μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί της -από τη Φύτη μέχρι την Νέα Υόρκη- μέσα από  τη στήλη της Sandylov.

Αγαπά την τέχνη, την παράδοση, τον πολιτισμό και το καλό φαγητό! Ειδικά αυτό που μαγειρεύεται με αγάπη, μεράκι και με φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες και σερβίρεται με εγκάρδια χαμόγελα.

Της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί της τα αγαπημένα της στέκια για έξοδο στη Λάρνακα και το έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι 12 Κριτές του θεσμού «50 BEST Restaurants»


ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ
στο Γλυκολέμονο. Σταθερή αξία, κάθε Σάββατο πρωί (και όχι μόνο!).  Μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα: τους παραδοσιακούς με  φρεσκοψημένες μπουγάτσες, τους πιο της υγιεινής με τοστ αβοκάντο με χαλούμι στη σχάρα και τους πιο λιχούδηδες με τσουρέκι σοκολάτας με παγωτό!

ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο wok and oven. Λατρεύω αυτό το μικρό οικογενειακό εστιατόριο. Η ατμόσφαιρα, το μεράκι και η αγάπη που αποπνέει, σε συνδυασμό με το καλό φαγητό, το  κατατάσσει στα αγαπημένα μου. Άσε που το pad thai tofu είναι μέσα στα must eat της εβδομάδας μου (addiction!).  Μια άλλη κλασική σταθερή -στην κορυφή-  επιλογή για τους sushi lovers είναι το Nippon. Φρέσκο sushi και αγαπημένο Suzuki Kyoto, η γνωστή τσιπούρα του με creamy soy sauce!   

Η Σάντη Αντωνίου είναι ένα από τα 12 άτομα της ομάδας των κριτών που βρίσκεται στην αναζήτηση των «WiZ 50 BEST RESTAURANTS».

ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΟ ΠΟΤΟ στο Κλειδί. Αυτός ο μποέμ χώρος μοιάζει να είναι βγαλμένος από παριζιάνικο σοκάκι. Άσε που  η Άννι θα σου ετοιμάσει πάντα το ποτό με το πιο γλυκό χαμόγελό της.  Τον χειμώνα απολαμβάνω επίσης πολύ το 1900, με κρασάκι και σουπίτσα (τραχανά ή χορτόσουπα).

ΓΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ στον Λαζαρή, με θέα την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Λάζαρου: μπύρες, φάβα, φρεσκοζυμωμένο ψωμί, παντζαροσαλάτα, πατατοσαλάτα, τηγανιά κοτόπουλου, φασόλια γίγαντες και άλλα μικρά νόστιμα πιατάκια συμπληρώνουν μια γευστική πανδαισία.

ΓΙΑ ΜΕΖΕ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΕΚΙ στην ταβέρνα του Φίλιππου. Ένα στέκι για όσους ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα στην απλότητα. Ό,τι παράγει στο χωράφι του θα σ’ το σερβίρει! Τρώω ό,τι έχει, κυρίως από εποχιακά. Μ’ αρέσει πολύ ο τόνος του -όταν του παίρνουν φρέσκο πάντα πέφτει τηλεφώνημα-, ενώ όσοι τρώνε στέκι έχουν να πουν για την ποιότητά του. Έχει επίσης προσεγμένη κάβα. Ο Φίλιππος είναι μερακλής με τα όλα του! Για γλυκό, αν είναι η μέρα τους, θα φας μπουρέκια και πίττα καρπασίτικη στη σχάρα, με χαρουπόμελο δικής του παραγωγής. Όταν φας θα με θυμηθείς!


Instagram: sandyantoniou

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα μου: Παναγιώτης Όθωνος
H Λεμεσός μου: Άρτεμις Πνευματικού
Το Λονδίνο μου: Κωνσταντίνος Σαρκάς
Η Λευκωσία μου: Στέλιος Κτόρας

Η Λάρνακά μου: Ζαχαρίας Ζαννέττου
Η Λευκωσία μου: Απόστολος Κουρουπάκης
Η Λευκωσία μου: Έλενα Χαραλάμπους
Η Λευκωσία μου: Ειρήνη Γεωργαλλά

Η Αθήνα μου: Κωνσταντίνος Παντζόγλου
Η Λευκωσία μου: Γιάννος Ιωάννου