ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πού να βγω για φαγητό το weekend

WIZ TEAM

Φθινοπώριασε και επίσημα, έτσι αφήνουμε τις εξόδους στα παράλια και πιάνουμε τραπεζάκια σε αγαπημένα μέρη στην πόλη. Το Wiz προτείνει μέρη με καλό φαγητό, signature cocktails, κρασί και παρεΐστικη ατμόσφαιρα για να βγεις χαλαρά και να περάσεις καλά.

Μαγιοπούλα Wine & Dine


Ένα εστιατόριο από κάθε άποψη που σε ταξιδεύει με μαεστρία ανάμεσα στις κλασικές αλλά και τις μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις. Με χρήση εγχώριων πρώτων υλών και την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ Ανδρέα Ανδρέου, στο μενού θα βρείτε εκλεκτά θαλασσινά, όπως τόνο στη σχάρα, ριζότο με μελάνι σουπιάς, σφυρίδα en papillote, αλλά και κρέατα, όπως rib eye steak και βοδινό φιλέτο Αυστραλίας, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται με τα διεθνώς βραβευμένα κρασιά του οινοποιείου Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη, προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωμένη εμπειρία. (Διαγόρου & Παντελή Κατελλάρη 16Α, Λευκωσία, τηλ.22665577)

Think 30


All day εστιατόριο που βρίσκεται στη Στασικράτους, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το μοναδικά μοντέρνο και κομψό décor του μαγαζιού δίνει την ευκαιρία στους θαμώνες του να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τα νόστιμα πιάτα σε ένα φιλόξενο αλλά και συνάμα ευχάριστο περιβάλλον. Tο μενού έχει αναλάβει πλήρως ο βραβευμένος Έλληνας chef Δήμος Σαμουράκης, ο οποίος έχει δημιουργήσει μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς τόσο για δείπνο και μεσημεριανό, όσο και για ένα λαχταριστό brunch. Κάθε Τέταρτη με jazz βραδιές ενώ σύντομα λανσάρουν το νέο τους μενού. (Στασικράτους 30, Λευκωσία, τηλ.22333808)

Ivory All Day Concept


All day café bar restaurant, προσεγμένο design και εμπνευσμένες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας με αναφορές στη Mέση Ανατολή. Το μενού 26 πιάτων, επιμελημένο από τον σεφ Σταύρος Γεωργίου, δίνει έμφαση στην ποιότητα των υλικών και τη γεύση, ανταποκρινόμενο και στις vegan προτιμήσεις. Προσφέρεται για επαγγελματικές συναντήσεις, τα σαββατοκύριακα σερβίρει και brunch. (Ιάσωνος 10, Λευκωσία, τηλ.22778807)

Vino Cultura


Από τα αγαπημενα wine bar του νησιου. Με μεγάλη μπάρα και κομψή διακόσμηση σε κλασικές γραμμές, αποτελεί σταθερή αξία για τους φίλους του κρασιού. Τα tapas στοχεύουν να ταιριάζουν με το κρασί και έχουν διεθνή προσανατολισμό. Εξαιρετική η κάρτα κρασιών με πάνω από 300 ετικέτες από όλο τον κόσμο που εξηγούν δύο sommelier, μεγάλο εύρος τιμών και με αρκετές επιλογές σε ποτήρι. (Κυριάκου Μάτση 20, Άγ. Ομολογητές, Λευκωσία, τηλ.22676707)

Golden Monkey


Ταϊλανδέζικο εστιατόριο που βρίσκεται στο Τhe Tower του St Raphael στη Λεμεσό. Σε ένα μοντέρνο εσωτερικό, διακοσμημένο με διάφορα αυθεντικά έργα τέχνης, γλυπτά και αγάλματα, ο Ταϊλανδός head chef Nuntthawut Poungpouw μαζί με την ομάδα του έχουν ετοιμάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού εμπνευσμένο από ένα υπέροχο σύμπλεγμα διαφορετικών γεύσεων, υφών και χρωμάτων. (Λεωφ. Αμαθούντος 502, Λεμεσός, τηλ.25834343)

Samo


All day café-bar-restaurant που άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της Λεμεσού και στεγάζεται μέσα στη νέα μπουτίκ Splash +. Με όνομα επηρεασμένο από το ψευδώνυμο του Jean-Michel Basquiat, SAMO (Same Old S**t ), του Αφροαμερικανού νεοεξπρεσιονιστή ζωγράφου, εδώ θα βρεθείτε και θα απολαύσετε γεύσεις εμπνευσμένες από την ιταλική κουζίνα, τις οποίες μπορεί κάποιος να ταιριάξει άψογα με τα κοκτέιλ, αφού τα ελαφριά γεύματα από υγιεινές σαλάτες, οι ιταλικές πίτσες, οι επιλογές ζυμαρικών αλλά και οι επιλογές για vegans ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Όμως, αυτό που σίγουρα θα σε μαγέψει γευστικά και καλό είναι να αφήσεις λίγο χώρο στο στομάχι είναι οι γευστικές και υγιεινές τάρτες, στις οποίες κανείς δεν μπορεί να πει όχι. (Γεωρ. Α', Γερμασόγεια, Λεμεσός, τηλ.25733998)

Frankie's Social


Σικάτο bar restaurant, μέλος του ομίλου PNS Restaurants Ltd. Εξαιρετική γκάμα από spirits, κλασικά και signature κοκτέιλ, περιεκτική κάρτα κρασιών από Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Νέο Κόσμο. Το μενού κινείται μεσογειακά, πιάτα με κρέας και θαλασσινά, σαλάτες, pasta, ριζότο και platters. Ωραίος κόσμος, χαλαρή διάθεση, είναι από τα μέρη που θες να ξαναπάς. (Αρχ. Μακαρίου Γ' 226, Λεμεσός, τηλ.25354101)

Ciao Napoli


Το πρώην Vecchia Napoli που μετονομάστηκε σε Ciao Napoli βρίσκεται στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου στη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στον Χαρουπόμυλο Λανίτη. Με αρώματα και γεύσεις αυθεντικού ναπολιτάνικου φαγητού, μέλος Carob Mill Restaurants, φέρνει αυθεντικές γεύσεις από τη Νάπολη στο πιάτο σας. Με τα καλύτερα υλικά και με προσοχή στις λεπτομέρειες, προσφέρει παραδοσιακές πίτσες φτιαγμένες σε ειδικό παραδοσιακό ξυλόφουρνo. Επιπρόσθετα, το ανανεωμένο μενού συμπεριλαμβάνει ποικιλία από δροσερές σαλάτες, καλτσόνε, μακαρονάδες και άλλες νόστιμες επιλογές. Όλα τα φαγητά συνδυάζονται με μια μοναδική ποικιλία κρασιών από Κύπρο, Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. (Χαρουπόμυλος Λανίτη, Οδός Βασιλίσσης, Λεμεσός, τηλ.25347171)

Muse


Από τα ωραία μέρη της Πάφου με πανοραμική θέα της πόλης, σερβίρει από πρωί καφέδες, χυμούς και ροφήματα, ενώ «μελετάνε» με χαρούμενη διάθεση κλασικές μεσογειακές γεύσεις και grill. Άνετο περιβάλλον με ενημερωμένη λίστα ποτών και cocktails. (Ανδρέα Ιωάννου, Περιοχή Μουσαλλά, Πάνω Πάφος, τηλ.26941951)

Honey


Ένα εστιατόριο υψηλής αισθητικής που βρίσκεται στο αναπαλαιωμένο ιστορικό Χάνι του Ιμπραήμ, κοντά στη Δημοτική Αγορά της Πάφου. Ο χώρος συνδυάζει παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμητικές επιλογές, με εποχιακές προτάσεις πιάτων από γεύσεις τις Μεσογείου όπως γυαλιστερές και μύδια, ραβιόλι, που σερβίρονται με σος ντομάτας και γαρίδες, χειροποίητες ταλιατέλες που μπλέκονται με ragout από κουνέλι, μπαρμπούνι με πέστο και τυρί φέτα αλλά και πιάτα για χορτοφάγους.(Χάνι του Ιμπραήμ (πλησίον Δημοτικής Αγοράς Πάφου), Πάφος, τηλ.269333330)

Marbre Fusion Grill


Fusion grill σε έναν καλαίσθητο χώρο με ανοιχτή κουζίνα. Πολύ καλής ποιότητας κρέατα από όλο τον κόσμο, με διαφορετικά ψησίματα και κοπές. Ο executive σεφ Αλέξανδρος Τσιoτίνης, από τα αστέρια της νέας γενιάς με εξαιρετική εκπαίδευση στο εξωτερικό, μεταμορφώνει τα υλικά σε μοναδικές γεύσεις με απρόσμενους συνδυασμούς. Από Picanha από αργεντίνικο βόειο κρέας με σάλτσα bearnaize, μέχρι παστίτσιο με σιγομαγειρεμένα μάγουλα και παραδοσιακά κυπριακά μακαρόνια. Από τα εστιατόρια που συζητάμε. (Ατλαντίδων 2, Q Blu Plaza, Λάρνακα, τηλ.80008878)

S' La Cafette


Ένας εκλεπτυσμένος, φωτεινός χώρος στο κέντρο της Λάρνακας και συγκεκριμένα στην ατμοσφαιρική πλατεία Ερμού. Το S' La Cafette ανοίγει από το νωρίς το πρωί και σερβίρει καθημερινά υψηλής ποιότητας καφέ. Το μεσημέρι και το βράδυ συνεχίζει με μοναδικές γεύσεις, με την κουζίνα να διατηρεί ένα διεθνές ύφος που χαρίζει στους ουρανίσκους όσων το επισκέπτονται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Από την μπάρα τους δεν λείπουν τα αλκοολούχα ποτά, τα μοναδικά κοκτέιλ και μια τεράστια γκάμα κρασιών. Ο χώρος στεγάζεται στο ξενοδοχείο Samirana Boutique Hotel. (Ερμού 92, Λάρνακα, τηλ.24040000)

Avli Αll Day Restaurant & Bar


Ένας όμορφος ατμοσφαιρικός χώρος στο ισόγειο του ξενοδοχείου Hotel Indigo Larnaca. Ο γαστρονομικός του σχεδιασμός είναι βασισμένος στην κυπριακή κουζίνα και σερβίρει πρωινό, branch, μεσημεριανό και βραδινό. Στο μενού θα βρείτε πιάτα φτιαγμένα από αγνά υλικά και βασισμένα σε εκλεπτυσμένες παραδοσιακές συνταγές όπως cyprus grill meze, vegetarian mousaka, homemade ravioli, homemade beef burger. (Αδώνιδος Λάρνακα, τηλ.24660700)

Cafe Central


Iδανικό στέκι για να συνδυάσεις τον ποιοτικό καφέ, το γλυκό, το πρωινό, το brunch, το γεύμα, το δείπνο ή το ποτό σου στο κέντρο της Αγίας Νάπας. Με χαλαρό ύφος, φανταστικό design και πεντανόστιμο ανανεωμένο μενού θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή καφεστιατόρια στην περιοχή. Σπιτικά γλυκά, παγωτά, γλυκές και αλμυρές κρέπες, καφέδες, smoothies, signature cocktails και ναργιλές είναι μόνο μερικές επιλογές που θα βρεις στο μακροσκελές μενού του. (Αρχ. Μακαρίου Γ’ 12, Napa Plaza, Αγία Νάπα, τηλ.23816585)