ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Kουτουρού

WIZ TEAM

«Το Κουτουρού» αποτελεί μια από τις πιο συχνές απαντήσεις μου σε ερωτήματα φίλων (και ειδικά εκτός Πάφου) για το πού θα πρότεινα να φάνε.

Το Κουτουρού κλείνει φέτος 8 χρόνια ζωής και το όνομά του απαντά στο ερώτημα γιατί δεν το βαρεθήκαμε. Το όνομα δεν είναι τυχαίο, προέρχεται από την τουρκική γλώσσα που σημαίνει «τυχαία» και αντικατοπτρίζει τις συχνές αλλαγές του μενού του, οι οποίες σχετίζονται με τις φρέσκες εποχιακές ύλες και συνταγές.

Το μεγαλύτερο ατού του Κουτουρού πάντως αποτελεί ο ιδιοκτήτης και σεφ του, Δημήτρης. Ένας άνθρωπος που αγαπά την τέχνη του, ενώ και η αγάπη του για τις αντίκες είναι εμφανής στον χώρο. Στο ντεκόρ, τα έπιπλα, τα σερβίτσια και γενικά στην αισθητική του μαγαζιού του.

Το Κουτουρού είναι από τα μαγαζιά που επισκέπτομαι συχνά και τα οποία πεθυμώ. Είχα όμως να το επισκεφθώ καιρό (ας όψεται η πανδημία) και τα κατάφερα πριν λίγες μέρες. Εννοείται ξεκινήσαμε με το φρεσκοζυμωμένο ψωμί του (που παρασκευάζεται εκεί), την καθιερωμένη χωριάτικη σαλάτα, αλλά και την μελιτζανοσαλάτα του με ταχίνι και παντζάρι, που πρώτη φορά την πετύχαμε στο μενού. Δροσερή, νόστιμη και καθόλου βαρετή στον ουρανίσκο, δημιούργησε επιπρόσθετες προσδοκίες.

Για κυρίως επιλέξαμε καρότα στο φούρνο με σως γιαουρτιού. Ένα από τα στάνταρ πιάτα του μενού εδώ και τόσα χρόνια, μια απλή συνταγή, την οποία όμως δεν βαριέμαι να απολαμβάνω. Σε συνδυασμό με τις πούλες κολοκασιού, τα αγρέλια (σπαράγγια για τους πιο posh) και το κριθαρότο μανιταριών με λάδι τρούφας (και τα τρία πιάτα πρώτη φορά τα πετύχαινα στο μενού) αποτέλεσαν εκλεκτά συνοδευτικά των κρεατικών που επιλέξαμε! Ήταν μια από τις πιο νόστιμές μου νύκτες στο Κουτουρού, παρόλο που δεν την ολοκλήρωσα με την ξακουστή του πορτοκαλόπιτα (αν και προτιμώ το μαχαλεπί, το καλοκαίρι!).

Λόγω καιρού δειπνήσαμε στον εσωτερικό χώρο που προσφέρεται για ινσταγκραμικά ενσταντανέ, αφού σου δημιουργείται η αίσθηση ότι είσαι σε αντικερί/παλαιοπωλείο! Αλλά και η αυλή του με φόντο το σιντριβάνι του «Κοιμώμενου Έρωτος», αποτελεί επίσης σοβαρό λόγο για να το επισκεφθείς.

Γενικά, θα έλεγα ότι το Κουτουρού είναι μια σταθερή επιλογή και ένας ξεχωριστός λόγος για να επιλέξει κάποιος να επισκεφθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης για φαγητό.

Μη δοκιμάσεις στο κουτουρού (τυχαία) να πας στο Κουτουρού, γιατί πιθανότατα θα απογοητευτείς. Καλύτερα να κάνεις κράτηση, μέρες πριν. Ισχύει ακόμα και αν έχεις μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά με το σεφ.

#pafianontour #santinpafoeneshi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Omikron Brunch τα pancakes αποτελούν σοβαρή υπόθεση

Oggi Pasta… Arrivato

The Commissary, μια αλλιώτικη καντίνα με αέρα νεοϋορκέζικο

Benvenuto Vitro - Ιταλικό ταπεραμέντο στο κέντρο της Πάφου