ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Προβολές ντοκιμαντέρ του Εκπαιδευτικού Τμήματος του ΑΕΙ Film Festival στο Πάνθεον

Προβολές ντοκιμαντέρ του Εκπαιδευτικού Τμήματος του ΑΕΙ Film Festival στο Πάνθεον

  • 15/06/2024 - 16/06/2024
  • Cinema

Μαραθώνιος προβολών ντοκιμαντέρ μαθητών στο Σινεμά Πάνθεον στη Λευκωσία.

Με διήμερο πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ, που δημιούργησαν μαθητές γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών από την Κύπρο, στις 15 και 16 Ιουνίου 2024, στο Σινεμά Πάνθεον, στη Λευκωσία, ολοκληρώνεται το φετινό Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΑΕΙ Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου) ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Πρόκειται για ένα διήμερο με προβολές των δεκάλεπτων έργων που δημιούργησαν μαθητές, και τα οποία διαχρονικά εξελίχθηκαν σε μια οπτική καταγραφή της ιστορίας, των εθίμων και της παράδοσης της Κύπρου. Οι προβολές ξεκινούν στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2024. Οι προβολές της Κυριακής αρχίζουν επίσης στις 10 το πρωί! Η εκδήλωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 8:00μμ, με την τελετή βράβευσης των νικητών της φετινής δράσης ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Το πρόγραμμα ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ υλοποιείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της αποστολής του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού οργανισμού AEI AUDIOVISUAL FORUM για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, σε θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά και τον οπτικοακουστικό γραμματισμό, όπου παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ενσυναίσθησης. Το πρόγραμμα κινηματογραφικών εργαστήριων ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ υλοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων της UNESCO (ASPnet) στην Κύπρο και το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα χορηγείται από το Τμήμα Σύγχρονου και Μοντέρνου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, το οποίο είναι ο κύριος χορηγός, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Info
Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
Σινεμά Πάνθεον, Λευκωσία
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες και πρόγραμμα προβολών του ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην ιστοσελίδα www.aei-filmfestival.org

Calendar

Prev June Next

FRIDAY 21 JUNE

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
 
Σ
Κ