ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για διακοπές κατ' οίκον

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Η πραγματικότητα των ημερών θέλει την καθημερινότητα μας να περιορίζεται μέσα στο σπίτι. Μπαίνοντας σ’ αυτή την διαδικασία μπορεί κανείς πολύ εύκολα να αισθανθεί μονοτονία ή θλίψη.  Ζω όμως θα πει προσαρμόζομαι και σκοπός είναι να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται στα νέα δεδομένα.  Επειδή λοιπόν η εν λόγω «παύση» ευελπιστούμε ότι δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ,  καλό είναι να απολαύσουμε τις μέρες στο σπίτι και να κακομάθουμε τους εαυτούς μας σαν να βρισκόμαστε σε κατ’ οίκον διακοπές.

Πάμε λοιπόν να δούμε 10 ιδέες για να «στολίσεις» λίγο τις ημέρες, χωρίς να βαρεθείς ή να αισθανθείς τρομερή μοναξιά. Μην ξεχνάς εντωμεταξύ ότι το να παρακολουθείς συνεχώς τις εξελίξεις και να παρασύρεσαι από τις πανικόβλητες δημοσιεύσεις των γνωστών σου θα σου προκαλέσει άχρηστο άγχος. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Και προσπάθησε να είσαι ψύχραιμος!

1.    Κάνε Spa

Σβήσε τα φώτα, άναψε κεριά, βάλε χαλαρωτική μουσική, γέμισε την μπανιέρα με ζεστό νερό και αιθέρια  έλαια και απόλαυσε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Τα πλαστικά παπάκια κάνουν καλή παρέα και επιτρέπονται.  

2.    Γυμνάσου


Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου καθώς και χιλιάδες βίντεο στο Youtube τα οποία σε βοηθάνε να βρεις την άσκηση που σου ταιριάζει και να χτίσεις κορμί από την άνεση του σαλονιού σου. Και χωρίς έξοδα!  Το μόνο που μένει είναι να προγραμματίσεις τη γυμναστική σου μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και να ακολουθείς το πρόγραμμα σου με στρατιωτική πειθαρχία.

3.     Άλλαξε ντεκόρ

Δεν χρειάζεται να φέρεις τα πάνω κάτω, μετακίνησε δυο-τρια έπιπλα, κρέμασε εκείνο το κάδρο που έχεις τόσο καιρό ξεχασμένο στην ντουλάπα σου. Βάψε εκείνον τον τοίχο που θα κάνει την διαφορά .  Αν δεις ότι κάτι δεν σου στέκεται καλά τα ξαναβάζεις όλα στην θέση τους…άλλωστε χρόνος υπάρχει άπλετος.

4.    Ξεκίνησε μια σειρά 



Η παραμονή στο σπίτι σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις catch up σε μία από τις πολλές σειρές που υπάρχουν εκεί έξω και δεν έχεις  δει ακόμα.  Έτσι την επόμενη φορά που θα ακούσεις να συζητάει κάποιος για την Λενιώ και τον Δούκα θα ξέρεις ότι πρόκειται για τις «Άγριες Μέλισσες» και θα μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ στην συζήτηση.

5.    Διάβασε βιβλία

Βολέψου αναπαυτικά, φτιάξε το ρόφημα σου και αφέσου στην συντροφιά ενός βιβλίου. Προτίμησε βιβλία που σε γεμίζουν εικόνες από χώρες, από νησιά, από μέρη μακρινά και σε βοηθούν να αποδράσεις νοερά.

6.    Άκουσε μουσική δυνατά και χόρεψε

Το ραδιόφωνο είναι μια καλή συντροφιά και οι ψυχαγωγικές εκπομπές μπορεί να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας στην έγκλειστη καθημερινότητα σου. Παράλληλα μπορείς να οργανώσεις μουσικές θεματικές βραδιές, να γίνεις ο deejay του εαυτού σου και γιατί όχι να χορέψεις μέχρι τελικής πτώσεως σαν να μη σε βλέπει κανείς (αστειάκι)…

7.    Φτιάξε ένα ημερολόγιο

Το βράδυ πριν κοιμηθείς μπορείς να γράφεις ένα θετικό και ένα αρνητικό από την ημέρα που πέρασε. Τελειώνοντας όλο αυτό που ζούμε θα μπορείς να έχεις τα δικά σου αποφθέγματα μαζεμένα σε ένα ημερολόγιο!

8.    Ψήσε νόστιμα γλυκά


Είναι μια απόλυτα δημιουργική απασχόληση που λειτουργεί και ως ηρεμιστικό. Εκτός του ότι φτιάχνει την διάθεση σου κάνει το σπίτι σου να μοσχοβολάει σοκολάτα, σιρόπι και ζυμάρι.

9.    Κάνε μια βραδιά Cheese and Wine  

Χαμήλωσε τον φωτισμό, βάλε μουσική και χάρισε στον εαυτό σου μια περιποιημένη βραδιά απόλαυσης με κρασί και πλάτερ τυριών. Αν σου λείπει η παρέα η τεχνολογία σου δίνει την δυνατότητα για ένα ψηφιακό ραντεβού με τους κολλητούς σου γενικά ή το πρόσωπο που θα ήθελες να τα πίνετε μαζί.

10.     Κοιμήσου

Έχω να σου πω ότι το όνειρο σου για μια ζωή χωρίς ξυπνητήρι έγινε πραγματικότητα. Ζήσε το λοιπόν στο έπακρον. Κοιμήσου όποτε νιώθεις ανάγκη,  αναπλήρωσε  τον χαμένο από το άγχος και τις υποχρεώσεις ύπνο και όταν ξυπνήσεις φάε χωρίς τύψεις το νοστιμότατο γλυκό που σε περιμένει στην κουζίνα, το οποίο έφτιαξες με τα χεράκια σου.