ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12 μοναδικές ιδέες για το 3ήμερο του Κατακλυσμού

WIZ TEAM

Φεστιβάλ, συναυλίες, cinema, θεατρικές παραστάσεις, ψυχαγωγία με οικογένεια και φίλους! Το WiZ σας προτείνει ιδέες για έξοδο που θα κάνουν το τριήμερο του κατακλυσμού αξέχαστο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φεστιβάλ Make Music Cyprus στην Πλ. Λεωφ. Μακαρίου

Το διεθνές Φεστιβάλ Make Music Cyprus, η μεγάλη μουσική γιορτή που αγαπήθηκε τόσο από συμμετέχοντες όσο και από το κοινό, ανακοινώνει τους συμμετέχοντες στη φετινή και 6η έκδοσή του.

Ο μοναδικός αυτός θεσμός, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, γιορτάζοντας την ημέρα της μουσικής και αγκαλιάζοντας την μουσική κοινότητα της Κύπρου, ταυτόχρονα με περισσότερες από 1000 πόλεις και 120 χώρες ανά το παγκόσμιο.

Περισσότερες Λεπτομέριες δείτε ΕΔΩ

Info
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Πλατεία Λεωφ. Μακαρίου, Λευκωσία, 17:00-00:00.

Έλενα Παπαρίζου στην Λεμεσό και τον Πρωταρά

Για ένα ακόμα καλοκαίρι, η μοναδική Έλενα Παπαρίζου, η «Number one» diva της pop, θα δημιουργήσει το πιο όμορφο πάρτι για τους πιστούς θαυμαστές της, στις συναυλίες που θα δώσει σε όλη τη χώρα. Η δημοφιλής pop star, που με κάθε της εμφάνιση αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της, σταθερή στο ραντεβού της με το κοινό της, ετοιμάζει να καταπλήξει του πάντες με αφορμή τα Αμαθούσια, στην Αρχαία Αγορά Αμαθούντας, την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Info
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Αρχαία Αγορά Αμαθούντας, 21.00
Λεμεσός
Είσοδος ελεύθερη με εξασφάλιση δελτίου εισόδου.

Kυριακή 23 Ιουνίου 2023
Fig Tree Bay, 21.00
Επ. Αμμοχώστου

Μαντώ στο Vinylio Wine Etc.

H τραγουδίστρια με τη μοναδική φωνή έρχεται για μια ξεχωριστή βραδιά, και μια βαλίτσα γεμάτη επιτυχίες που αγαπήσαμε και αγαπάμε.

Η Μαντώ φτάνει στην Κύπρο στις 21 Ιουνίου, για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, με τραγούδια από τα 80s και 90s.

Γιορτάζουμε τραγουδιστά, αστραφτερά και άκρως καλοκαιρινά.

Info
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Vinylio Wine Etc., 21.00
Αγκύρης 33, παλιά Λεμεσός
Kρατήσεις 99300430

Μ. Χατζηγιάννης στην Πολιτιστική Σκηνή Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές του σήμερα, ετοιμάζει την περιοδεία του για το καλοκαίρι του 2024!

Τα καλύτερά του τραγούδια μέσα από δυόμιση δεκαετίες μουσικής δημιουργίας που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας θα μας γεμίσουν όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση!

Στην βαλίτσα του θα μπουν και οι νέες αφίξεις τραγουδιών που έρχονται με το νέο δίσκο που κυκλοφορεί μέσα στην φετινή άνοιξη!

Info
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Πολ.Σκηνή Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, 21.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Προπώληση www.ticketmaster.cy  *
Καταστήματα ACS Courier

Γιάννης Κότσιρας σε Λάρνακα και Λεμεσό 

Ο Γιάννης Κότσιρας θα έρθει για τέσσερις συναυλίες τον Ιούνη στην Κύπρο. Αρχή θα κάνει με τον κατακλυσμό Λάρνακας και Λεμεσού. Στη συχέχεια θα τον απολαύσουμε σε δυο συνεχόμενες συναυλίες σε Λευκωσία και Πάφο.

Η συναυλία στην Πάφο διοργανώνεται για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου με τον αγαπημένο Γιάννη Κότσιρα, ο οποίος μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρού Του Νότου και με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία.

Ιnfo
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
Κατακλυσμός Λάρνακας, 23:00

Kυριακή 23 Ιουνίου 2024
Κατακλυσμός Λεμεσού, 21.00

ΘΕΑΤΡΟ

Βασιλιάς Ληρ στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Ζήστε τη διαχρονικη ιστορια του "Βασιλιά Ληρ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο αμφιθέατρο του Αρχαίου Κουρίου. Παρουσιάζεται από το Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για τις Φιλανθρωπίες της Κύπρου, για την υποστήριξη του Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με την Νόσο Αλτσχάιμερ.

Ακολουθήστε τον Βασιλιά Ληρ καθώς μοιράζει το βασίλειό του μεταξύ των τριών κόρων του, μόνο για να προδοθεί και να βυθιστεί στην τρέλα. Με μια ταλαντούχα ομάδα ηθοποιών, κάθε χαρακτήρας ζωντανεύει με βάθος και λεπτομέρεια, εξερευνώντας θέματα εξουσίας, πιστότητας και οικογενειακών δυναμικών. Ο "Βασιλιάς Ληρ" είναι ένα αριστούργημα που αντηχεί σε ακροατές σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια αξέχαστη θεατρική εμπειρία γεμάτη δράμα και πάθος.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μάρτυρες αυτής της επικής τραγωδίας από την ομάδα "Σαίξπηρ στον Κούριον", ξανά στη διάθεσή σας για την καλοκαιρινή σας διασκέδαση. Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας για μια συναρπαστική βραδιά σε ένα αξέχαστο αμφιθέατρο.

Info
Πέμπτη 20- Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 20:00
Λεμεσός
Εισιτήρια: SoldOutTickets.

«Αντιγόνη μετά τον Σοφοκλή» στο Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρνακας

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το θεατρικό έργο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ μετά τον Σοφοκλή» της Λούλου Ράτσκα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου.

Πρόκειται για μια τολμηρή ελεύθερη εκδοχή της Λούλου Ράτσκα στην αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή. Η συγγραφέας, κάνοντας μια πλήρη επανεξέταση του μύθου, δείχνει πώς θα ήταν η Αντιγόνη και η Ισμήνη αν μπορούσαν να ζήσουν σαν κανονικοί άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε ένα μπαρ, να γνωρίσουν άντρες, να ερωτευτούν. Η Ράτσκα συγκεντρώνεται μόνο στους δύο αυτούς χαρακτήρες και ανιχνεύει τα όρια της τραγωδίας στην σημερινή εποχή όπου και τοποθετεί τη δράση. Παράλληλα, θέτει στο επίκεντρο όχι μόνο την καταδικασμένη, επαναστάτρια Αντιγόνη, αλλά και την στωική της αδελφή Ισμήνη. Κυρίαρχα στοιχεία είναι τόσο τα κίνητρα της Αντιγόνης όσο και ο αγώνας της Ισμήνης να καταλάβει και να αποδεχτεί τις πράξεις της αδερφής της. Η Ισμήνη παίρνει κεντρική θέση στην πλοκή και μέσα από την ιστορία της βλέπουμε πώς βιώνει την απώλεια της αγαπημένης της αδελφής.

Info
Τρίτη 18 - Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Χαμάμ, 20.30
Πλατεία Χαμίτ Μπέη, Λάρνακα
Εισιτήρια €15, €13
Προπώληση soldoutticketbox.com
Πληροφορίες 99617289, 99353457

«Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida» στην λίμνη Σιας

Mετά την επιτυχημένη παράσταση “Νίτσα” ο συγγραφέας Γιώργος Τριλλίδης και ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου συνεργάζονται ξανά με το έργο “Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida.” Γραμμένο με αφορμή τα εγκλήματα σε βάρος ξένων γυναικών που συγκλόνισαν το νησί πριν μερικά χρόνια - χωρίς να επικεντρώνεται στο άτομο που τα διέπραξε και τις αποτρόπαιες του πράξεις - αποτελεί μια “ακτινογραφία” της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας της Κύπρου.

Το νεο αυτό θεατρικό έργο αποτελείται από τέσσερις σκηνές, με σιωπηλό κεντρικό ήρωα τη κόκκινη λίμνη του λατομείου της Σιας (Λευκωσία). Ο συγκεκριμένος χώρος, που αφενός συνδέεται με τα απεχθή εγκλήματα και αφετέρου υπονοεί τους οικονομικούς παράγοντες που ορίζουν διαχρονικά την ταυτότητα της Κύπρου, γίνεται μια μεγάλη θεατρική εγκατάσταση που συμπεριλαμβάνει τους θεατές, δηλαδή τους πολίτες της κοινωνίας υπό εξέταση.

Info
Πέμπτη 20- Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Λίμνη Μεταλλείου Σιας, 20.00
Εισιτήρια €15/ €20/ €25
Προπώληση www.more.com

«Γαμπροί Για Πούλημα» στο Aμφιθέατρο Λακατάμιας

Η Purple Sparrow Productions παρουσιάζει την νέα κωμωδία Γαμπροί Για Πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου, για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Ιnfo
Σάββατο 22-Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Αμφιθέατρο Λακατάμιας, 21.00
Λεμεσός
Εισιτήρια €15/ €20
Προπώληση Soldoutticketbox
Πληροφορίες 70001055

CINEMA

The Bikeriders

Η άνοδος μιας λέσχης μοτοσικλετιστών στις κεντροδυτικές πολιτείες της Αμερικής, που ακούει στο όνομα Βάνδαλοι, ειπωμένη μέσα από τις ζωές των μελών της.

Σκηνοθεσία Jeff Nichols
Πρωταγωνιστούν Jodie Comer, Austin Butler, Tom Hardy

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.15 (22.30 Open air)
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ

Λάρνακα 

Οι φετινοί εορτασμοί αρχίζουν την Παρασκευή, 21 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024.

Για έξι συνεχόμενες μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Παράλληλα οι πανηγυριστές θα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Η έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 στις 8.00 μ.μ. με την εναρκτήρια Παρέλαση στην οποία λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Όμιλοι, Χορευτικά Συγκροτήματα, ο Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας, το 30ο Σύστημα Προσκόπων Αμμοχώστου , Σώμα Κύπριων Οδηγών, συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας, και την Φιλαρμονική Περιβλιών. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον επίτιμο καλεσμένο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξεδρών, τόσο της Κεντρικής Εξέδρας παρά την Πλατεία Κίμωνος όσο και της Εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν τη τιμητική τους. Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την μεγάλη αυτή Γιορτή και γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Στην Κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρόν τους μεταξύ άλλων δημοφιλείς τραγουδιστές όπως ο Πέτρος Ίμβριος, Σπύρος Σπυράκος, Στέλλα Γεωργιάδου, Γιώργος Δασκουλίδης, Σάββας Κέττηρος, Ερμογένης Σκιτίνης, Γιάννης Κότσιρας, Μυρτώ Βασιλείου, Δήμητρα Μπουλούζου, Βασιλική Χατζηαδάμου, Γιώργος Βασιλείου, Στέλιος Ρόκκος, Μιχάλης Ττερλικκάς, Παμπίνα Κοντέα, Πρόδρομος Τσιολιάς, Prospectus, μουσικό σχήμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ, Biased Beast, Γιώργος Γιαννιάς κ.α.

Παράλληλα στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη στις 21, 22, 24 και 25 Ιουνίου.

Στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, όπως κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής τους.

Η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέσης ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες σκαφών ανοικτής θαλάσσης. Επίσης διοργανώνονται κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας. Παράλληλα με τα πιο πάνω διεξάγονται οι Αγώνες Beach – Volley και στο ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ.

Λεμεσός

Ο Δήμος Λεμεσού υπόσχεται και φέτος ένα τριήμερο γεμάτο διασκέδαση από τις 22 μέχρι τις 24 Ιουνίου στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (Μόλος).

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, κρουαζιέρες και μεγάλες συναυλίες με τους Γιάννη Κότσιρα, Παντελή Θαλασσινό και Ρίτα Αντωνοπούλου, μεταξύ άλλων.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

20:00 Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού με την παράσταση «Καλώς ήρταμεν! Χοροί και τραγούδια της Κύπρου» . Ένα γλέντι επι σκηνής βγαλμένο μέσα από την Κυπριακή Μουσικοχορευτική Παράδοση με τη συμμετοχή του γνωστού ερμηνευτή Χρήστου Σίκκη, Πέτρο Κουλουμή στο τραγούδι και τους μουσικούς Μιχάλη Κουλουμή και Χρήστο Ισηδώρου.

21:00 Ο Στέφανος Πελεκανής, η Άντρη Καραντώνη και ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στην πορεία του έντεχνου κυπριακού τραγουδιού.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Θεατράκι Ηρώων Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου

18:00-20:00 Παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές, από το Εργαστήρι Τέχνης του Δήμου Λεμεσού, με την Ριάνα Χατζημενοίκου.

20:00 Παράσταση θεάτρου Σκιών με το Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών Πάφιος. Ο καραγκιόζης ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου.

Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

20:00 Ο Πολιστικός Όμιλος Ζήδρος σε ένα πρόγραμμα με Κρητικούς χορούς και τραγούδια

21:00 Ο Γιάννης Κότσιρας με την Μυρτώ Βασιλείου, την Δήμητρα Μπουλούζου και μια εξαιρετική πενταμελή ορχήστρα, σε ένα πρόγραμμα με στόχο τη γνήσια διασκέδαση αλλά και τις στοχευμένες αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
Θεατράκι Ηρώων Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου

18:00-20:00 Παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές, από το Εργαστήρι Τέχνης του Δήμου Λεμεσού, με την Ριάνα Χατζημενοίκου.

20:00 Παράσταση θεάτρου Σκιών με το Θέατρο Σκιών Γιάννη Πάφιου. Ο καραγκιόζης λουκκουματζης

Αποβάθρα έναντι καφέ Nero

20:00 Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ήρταν οι μέρες οι καλές … », αφιερωμένη στην Κυπριακή παράδοση, από τον Πολιτιστικό και Χορευτικό Όμιλο Λεμεσού Διόνυσο, το μουσικό σχήμα «Αντάμα» και λαϊκούς ποιητές.

Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος» και το μουσικό σχήμα Αντάμα σε καρσιλατίσματα ανατολής και δύσης από την Κύπρο

21:00 «Μια φορά θυμάμαι» με τον Παντελή Θαλασσινό και την Ρίτα Αντωνοπούλου. Μια μουσική ανθολογία από τον Βαμβακάρη στον Ξαρχάκο, από τον Τσιτσάνη στον Μαρκόπουλο, από τον Καλδάρα στον Χατζιδάκι, από τον Σουγιούλ στον Λοϊζο και από τον Ζαμπέτα στον Μικρούτσικο. Ένα σπουδαίο πρωτότυπο συναπάντημα δύο σημαντικών καλλιτεχνών.

Είσοδος ελεύθερη