ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Limanaki επέστρεψε πλήρως ανανεωμένο και... μας άρεσε

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Υπάρχουν μαγαζιά που η αύρα τους είναι απόλυτα συνυφασμένη με καλοκαιρινές και διακοπές και την ξεκούραση που επιφέρουν . Σ αυτή την κατηγορία εμπίπτει και το Limanaki Seafood Restaurant του ξενοδοχείου Amathus Beach στην Λεμεσό. Η τοποθεσία του, η ατμόσφαιρα του και το υπέροχο φαγητό του συνεργάζονται αρμονικά και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να νιώσεις ότι έστω και για λίγο έχεις καταφέρει να αποδράσεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας και ότι βρίσκεσαι σε μίνι διακοπές.

Δημιουργώντας μας αυτή ακριβώς την αίσθηση, μας υποδέχτηκε την προηγούμενη Δευτέρα στον πλήρως ανακαινισμένο και εντυπωσιακό χώρο του. Οι γήινες χρωματικές παλέτες, που δέσποζαν στον χώρο, παρέπεμπαν απευθείας σε μεσογειακό νησί ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά του γεννήθηκαν μετά από το “πάντρεμα” της αυθεντικότητας με την μοντέρνα αισθητική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος σχεδιασμός του εστιατορίου φέρει την υπογραφή των διακεκριμένων και αποκλειστικών συνεργατών της Muskita Hotels, αρχιτεκτόνων-σχεδιαστών Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη.

Το Limanaki Sea food restaurant μας υπενθύμισε ακόμα μια φορά τους λόγους που το κάνουν ξεχωριστό.  Αυτοί είναι, η  τοποθεσία του ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, η φιλόξενη και χαλαρή ατμόσφαιρά του, οι μεσογειακές γεύσεις και τα’ αρώματα, το υψηλού επιπέδου σέρβις, αλλά και η εξαιρετική wine list του. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω το καθιστούν δικαίως ως έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς γαστρονομικούς προορισμούς.

Κατά την διάρκεια της όμορφης αυτή βραδιάς είχα την δυνατότητα να δοκιμάσω το ανανεωμένο μενού και τις νέες δημιουργικές προτάσεις από τον Head Chef του εστιατορίου Σταύρο Σωτηρίου και οφείλω να ομολογήσω ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Το μενού έδεσε εξαιρετικά με το νέο πρόσωπο του εστιατορίου χαρίζοντας μας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Με έμφαση στις εκλεκτές πρώτες ύλες και την ποιότητα ο Chef ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία του εστιατορίου που βασίζεται στα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και τα ντόπια προϊόντα.

Εκλεπτυσμένες γεύσεις με γκουρμέ πινελιές και ευφάνταστα πιάτα με ολόφρεσκους θησαυρούς της θάλασσας, κατάφεραν να με ταξιδέψουν σε ένα ατέλειωτο καλοκαίρι!

Το πρώτο πιάτο που έφτασε στο τραπέζι μας περιλάμβανε μπουκιές με θαλασσινά και δεν ήταν ακριβώς πιάτο αλλά ένα ξύλινο κουτί με γυάλινο καπάκι που στο εσωτερικό του ήταν τοποθετημένα κοχύλια.

Ακολούθησαν οι αλοιφές όπου κατέβαλα προσπάθεια να συγκρατηθώ και να κρατήσω χώρο για το μετά και οι σαλάτες. Κρητική σαλάτα με παξιμάδια και ξινομυζήθρα και ανάμεικτα φύλλα πράσινης σαλάτας με τραγανό καλαμάρι. Σε λίγο στο τραπέζι έφτασε η γαριδομακαρονάδα, ένα εξαιρετικό ριζότο καλαμάρι βασιλικό και μαρμελάδα ντομάτας και για φινάλε ένα υπέροχο ολόφρεσκο λαβράκι με την συνοδεία του (χόρτα, βραστά λαχανικά και πατάτες) όπου πραγματικά εντυπωσίασε με το σωστό ψήσιμο και την ντελικάτη γεύση του.

Κλείσαμε την βραδιά με φρέσκα φρούτα εποχής, «Ζεστό κουναφέ» (σπιτικό καταΐφι τυρί μοτσαρέλα και σιρόπι) και «Υφές από φράουλα» (κρέμα μασκαρπόνε, μπισκότο από φιστίκια Αιγίνης και μαριναρισμένες φράουλες). Προτείνω ανεπιφύλακτα τον «Ζεστό κουναφέ».

Limanaki Λεωφ. Αμαθούντος 75, Amathus Beach Hotel, Λεμεσός Τηλ. 25832030