ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το καφενείο του παππού και της γιαγιάς έγινε ένα υπέροχο ταβερνάκι

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

«Σ’ αυτό το μέρος που μας επισκεφτήκατε, ήταν κάποτε το καφενείο του παππού και της γιαγιάς. Εκτοπισμένοι εξ Αγίου Αμβροσίου, ο πόλεμος τους στέρησε ένα σπίτι, μια ζωή, ένα παιδί. Αναζήτησε η ψυχή του λύτρωση και μια καινούργια πατρίδα για την οικογένεια. Από τότε, το καφενείο έγινε σημείο αναφοράς για παιδιά και εγγόνια, να θυμίζει στους παλιούς, να μαθαίνει στους νέους. Εδώ μαζευόμασταν όλα αυτά τα χρόνια για να κρατάμε γερά το θεσμό της οικογένειας και ζωντανή την μνήμη αυτών που χάθηκαν. Εδώ μετατρέψαμε το καφενείο της καρδιάς μας, σε ένα φιλόξενο μεζεδοπωλείο, με σκοπό να αντικαταστήσουμε όλες τις όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος σε λαχταριστές και πλούσιες μυρωδιές από διαλεκτά υλικά. Καλωσορίσατε λοιπόν στην φωλιά του Δράκου. Του παππού Δράκου, του ήρωα Δράκου. Του Δράκου της καρδιάς μας. Γιώργος - Κωνσταντίνος.»

Μόλις έχω κάτσει αναπαυτικά στην καρέκλα και διαβάζω με ενδιαφέρον, στο σουπλά που βρίσκεται μπροστά μου, την ιστορία του μαγαζιού. Ο Δράκος λοιπόν ήταν ο παππούς και το καφενείο ήταν η φωλιά του, το σημείο αναφοράς όλης της οικογένειας. Ρωτώντας έμαθα ότι η ιστορία του Μιχάλη Δράκου σταμάτησε να γράφεται το 2002. Την Φωλιά,  ανέλαβε η γιαγιά μέχρι το 2014. Έπειτα την σκυτάλη πήραν τα εγγόνια, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος και το 2017 με πολύ αγάπη άνοιξαν το ταβερνάκι   « Η Φωλιά του Δράκου».

Με αγάπη λοιπόν και με σεβασμό στο όνομα του παππού, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος, έχουν φτιάξει ένα από τα πιο όμορφα και ποιοτικά ταβερνάκια της υπαίθρου. Το μενού έχει δημιουργηθεί έχοντας σαν κύρια βάση τα τοπικά προϊόντα! Τα ζαρζαβατικά –ντομάτες, κολοκυθάκια, αγγούρια κα.- καλλιεργούνται από τους ίδιους, το κρέας είναι από ντόπιους κτηνοτρόφους, το χαλούμι το φτιάχνει η θεία και είναι ΠΟΠ από αιγοπρόβιο γάλα, το ψωμί –το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πεντανόστιμο- το φτιάχνει μια φίλη των ιδιοκτητών, την λούντζα την φτιάχνουν επίσης οι ίδιοι και το κρασί είναι ελληνικό και κυπριακό.

Παραγγείλαμε με την παρέα μεζέδες και η αλήθεια είναι ότι οι ποσότητες ήταν ιδανικές σε σύγκριση πάντα με την υπερβολή  που επικρατεί γενικότερα στην γαστρονομική σκηνή του τόπου, όσον αφορά την εν λόγω κατηγορία. Ξεχωρίσαμε κατά κοινή ομολογία την ολόφρεσκη πολύχρωμη σαλάτα, τους κολοκυθοκεφτέδες, τις ιδανικά κομμένες και σωστά τηγανισμένες φρέσκες πατάτες, το οφτόν κλέφτικό που ήταν ψημένο σε ξυλόφουρνο, την φέτα σαγανάκι με κρούστα και μέλι και τα γεμιστά μανιτάρια με φέτα και ντομάτα.

Τα κρέατα όλα ήταν καλοψημένα και εύγευστα και ο λογαριασμός τίμιος για τα δεδομένα που επικρατούν στην αγορά, περίπου 25€ το άτομο.

Η φωλιά του Δράκου είναι από εκείνα τα μαγαζιά που η δυνατή του ιστορία αποπνέει μια διαφορετική αύρα που σε γοητεύει. Τα νόστιμα φαγητά, το άψογο service και το ατμοσφαιρικό περιβάλλον συνεργάζονται αρμονικά, καθιστώντας το μεζεδοπωλείο σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες γαστρονομικούς προορισμούς του νησιού.

Η Φωλιά του Δράκου είναι ανοιχτή Καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 19.00 μέχρι τις 12.00 και τις Κυριακές 12.00-17.00.