ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

12th World Music Festival - Υποβολής προτάσεων

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει έναρξη υποβολής μουσικών προτάσεων για ζωντανές μουσικές εμφανίσεις καλλιτεχνών στο 12th Cyprus Rialto World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο - Ιούλιο στην Πλατεία Ηρώων, δίνοντας όπως κάθε χρόνο δυνατότητα συμμετοχής σε καλλιτέχνες από την Κύπρο (που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή Κύπριους που ζουν στο εξωτερικό).

Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World Music). Στο πλαίσιο μιας σειράς υπαίθριων μουσικών εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο, το Φεστιβάλ στοχεύει να αναδείξει μουσικές με κοινές αφετηρίες και επιρροές, που αντλούν την έμπνευσή τους από την παράδοση της κάθε χώρας, δημιουργώντας γέφυρες με το μουσικό παρόν.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της διοργάνωσης, προγραμματίζεται και φέτος να διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα έχουν ως επίκεντρο την εμπλοκή και διάδραση των Κυπρίων μουσικών δημιουργών τόσο μεταξύ τους όσο και με κορυφαίους επαγγελματίες του μουσικού είδους.

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, μουσικοσυνθέτες και μουσικά σχήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Cyprus Rialto World Music Festival Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου 2017, και πρέπει να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntiac@rialto.com.cy

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από τη διοίκηση και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο,  και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα κληθούν σε συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα στάδια.

Όροι συμμετοχής:
1. Θα δοθεί προτεραιότητα στα μουσικά σχήματα που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ με αυθεντική και πρωτότυπη μουσική με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World Music).
2. Κάθε μουσικός που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ θα λάβει σχετική αμοιβή. Ο διοργανωτής αναλαμβάνει τα έξοδα διοργάνωσης: ήχο, ηχολήπτη, φωτισμό, έντυπα, προβολή. Δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής.
3. Ο αριθμός των μουσικών σχημάτων δεν θα υπερβαίνει τα τέσσερα. Οι διοργανωτές μπορούν να επιλέξουν κάποιο μουσικό σχήμα για να παρουσιαστεί σε τυχόν παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
4. Η σύνθεση των μελών κάθε μουσικού σχήματος που θα λάβει μέρος είναι  σταθερή  όπως δηλώνεται στην αίτηση συμμετοχής (δηλ. ονοματεπώνυμο - μουσικό όργανο). Οι μουσικοί που θα εμφανιστούν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε πέραν των δύο μουσικών σχημάτων. 
5. Το πρόγραμμα και η σειρά εμφάνισης κάθε μουσικού σχήματος καθορίζεται από τον διοργανωτή. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια εμφάνισης είναι τα 40 λεπτά.
6. Τα μουσικά σχήματα που θα λάβουν μέρος θα συμμετάσχουν και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.
7. Οι συναυλίες της διοργάνωσης ηχογραφούνται, μαγνητοσκοπούνται και φωτογραφίζονται με ευθύνη του διοργανωτή, ο οποίος δύναται να χρησιμοποιήσει το σχετικό υλικό για σκοπούς προώθησης και προβολής (όχι εμπορική χρήση). Σε κάθε μουσικό σχήμα παραδίδεται αντίγραφο του υλικού αυτού.