ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 Οσκαρικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στο Netflix

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μέσα στον ''χαοτικό'' και ατέλειωτο κατάλογο του Netflix υπάρχουν κάποιες ταινίες - διαμαντάκια. Καταφέραμε να επιλέξουμε 4 αγαπημένες μας ταινίες που συζητήθηκαν, αγαπήθηκαν, βρέθηκαν υποψήφιες για Oscar και, γενικά, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και παραμένουν μέχρι σήμερα ''δυνατές'' προτάσεις για movie night. 

The Blind Side O Michael Oher γνωρίζει λίγα πράγματα για την οικογένεια του. Ακόμα λιγότερα γνωρίζει για τα σπορ. Η ταινία εστιάζει στο ανατρεπτικό και συναρπαστικό ταξίδι ενός άστεγου έφηβου, που βρίσκει σπίτι, αγάπη, οικογένεια και καταφέρνει να αναδειχθεί σε αστέρι του μπέιζμπολ. H Sandra Bullock και ο Quinton Aaron πρωταγωνιστούν σε μια δραματική, συγκινητική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Η Bullock δε, για την ερμηνεία της, πήρε το Oscar ''Α' Γυναικείου Ρόλου'' στην απονομή του 2010.

Jackie Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 ο John F. Kennedy δολοφονείται όσο βρίσκεται στο αυτοκίνητο, με την Jackie Kennedy παρούσα. Ο κόσμος της καταρρέει. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά, αποδέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο, ανακαλώντας τις τελευταίες χαοτικές ημέρες και όσο, παράλληλα, καλείται να αντιμετωπίσει τα δυο μικρά παιδιά της και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. H ταινία ''Jackie'' κυκλοφόρησε το 2016 με την Natalie Portman να φέρνει εις πέρας έναν πολύ απαιτητικό ρόλο, και το έκανε εξαιρετικά αφού βρέθηκε υποψήφια για Oscar, τo 2017.

The Big Short Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μια ομάδα από outsiders του χρηματιστηριακού κόσμου καταλαβαίνουν πως, ενάντια στη γενική πεποίθηση, μια μεγάλη οικονομική κρίση είναι έτοιμη να ξεσπάσει και προσπαθούν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα και τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα. Steve Carrel, Christian Bale, Brad Pitt και Ryan Gosling στην καλογυρισμένη, βιογραφική κωμικοδραματική ταινία που κέρδισε, αν μη τι άλλο, Oscar ''Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου''.

Frida Δεκαετία του 1920. Ένα φρικτό ατύχημα στο τραμ όπου επέβαινε τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη νεαρή Frida Kahlo σε όλο της το σώμα. Εγκλωβισμένη σε γύψους και νάρθηκες, βρίσκει παρηγοριά στη ζωγραφική. Ο αναγνωρισμένος ζωγράφος Diego Rivera διακρίνει το ταλέντο της και αρχίζει η εικοσιπεντάχρονη θυελλώδης σχέση τους. H Salma Hayek πρωταγωνιστεί σε ένα ρόλο που σημάδεψε την καριέρα της (την έφερε ανάμεσα στις υποψήφιες για Oscar το 2003) και δικαιολογημένα αφού δίνει μια φανταστική ερμηνεία υποδυόμενη την θρυλική ζωγράφο.