ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 ψαγμένες εκδρομές για το τριήμερο

WIZ TEAM

Σε locations εντυπωσιακά, που μπορούν να συνδυάζουν ωραία φωτογραφικά ενσταντανέ αλλά και φαγητό σε κοντινή απόσταση!

Η Κύπρος αυτή την εποχή είναι όνειρο. Κάθε εποχή δηλαδή είναι, αλλά τώρα που η φύση γεννιέται και όλα παντού είναι πράσινα και ανθισμένα, σίγουρα την απολαμβάνουμε λίγο περισσότερο.

Μιας και ο Μάρτιος μάς φιλοδώρησε με τριήμερα, σκεφτήκαμε πως τώρα είναι εξαιρετική η συγκυρία να μαζέψουμε σε ένα άρθρο ορισμένα από τα αγαπημένα μας locations για φωτογράφηση στο νησί, τα οποία μάλιστα συνδυάζουν και καλό φαγητό σε κοντινή απόσταση.

Κεντρική φωτογραφία Άρσους: @evgeni.fab
Κεντρική φωτογραφία Μαδαρής: michailisquared

Μαδαρή

Από το πυροφυλάκιο στο ψηλότερο σημείο της Μαδαρής θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα στο νησί. Τα χρώματα την ώρα που ο ήλιος χάνεται πίσω από τα βουνά είναι δεκάδες στον ορίζοντα και το τοπίο είναι σκέτη μαγεία! Στο σημείο θα δείτε επίσης τα εντυπωσιακά Τεισιά της Μαδαρής, που είναι μεγάλοι απόκρημνοι βράχοι που μοιάζουν με τείχη, ενώ μπορείτε επίσης να περπατήσετε και να απολαύσετε τη φύση, διασχίζοντας ένα από τα μονοπάτια της περιοχής.

>>Για φαγητό στην περιοχή δες το σχετικό collection με τα Δεκατέσσερα ωραία στέκια για φαγητό στην Πιτσιλιά



Άρσος

Φωτογραφία: @evgeni.fab

Στο χωριό βρίσκεται ένα από τα πιο εμβληματικά και πολυφωτογραφημένα κτήρια της ορεινής Λεμεοσού. Ο λόγος για το κτήριο με τα πράσινα παντζούρια και τα κόκκινα κεραμίδια, που από τη μέρα που κτίστηκε (πίσω στη δεκαετία του 40) μέχρι και σήμερα λειτουργεί ως φούρνος. Εκτός από το ψωμί που φτιάχνουν εκεί σήμερα η κυρία Ροδούλα και ο κύριος Κύρος, πολύς κόσμος σταματά απλώς για μια φωτογραφία!

>>Δείτε εδώ μια λίστα με Ταβέρνες στα χωριά της ορεινής Λεμεσού

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Evgeni Fab (@evgeni.fab)

 

Πόλη Χρυσοχούς 

Εκτός από τη Limni Pier στην Πόλη Χρυσοχούς και το υπέροχο φράγμα της Αργάκας, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, στην περιοχή θα πρέπει έστω μια φορά να διασχίσετε είτε περπατητοί είτε με το αυτοκίνητο τους υπέροχους Δρόμους του Κυπαρισσιού, της Πορτοκαλιάς, της Ροδιάς, της Λεμονιάς, των Λουλουδιών… Μεταξύ Πόλεως Χρυσοχούς και Αργάκας θα δείτε ένα θέαμα που σίγουρα δεν έχετε δει πουθενά αλλού στο νησί.

>>Για φαγητό στην περιοχή βρείτε εδώ μαζεμένα όλα τα Hidden gems στη βορειοδυτική ακτογραμμή του νησιού

@boramarkovicphotography Is this road at Polis Chrysochous the most spectacular road in Cyprus? Towards Argaka village there is a road of Cypresses, flowers, lemons, oranges and pomegranates. Αυτός ο δρόμος στην Πόλεως Χρυσοχούς είναι ο πιο εντυπωσιακός δρόμος της Κύπρου? Προς την Αργάκα θα βρείτε τον δρόμο των Κυπαρισσιών, ροδιών, πορτοκαλιών, λεμονιών και λουλουδιών. #kypros #cyprus #cypruspassion #cyprus #kipros #camp #θαλασσα #pafos#summer#paphos#camping#view#heartcyprus#cyprus#sea#cyprusbeach#beach#polischrysochous#argaka#lovecyprus#cyprusbeach#camper#tent Epic Inspiration - DM Production

 
Ενετικά Γεφύρια Νότιας Μαραθάσας

Στην περιοχή υπάρχουν συνολικά επτά ενετικά γεφύρια, με πιο γνωστά από αυτά το γεφύρι της «Ελιάς», το γεφύρι του «Τζιελεφού» και του «Ρούδια». Η περιοχή χαρακτηρίζεται από την πανοραμική θέα, από τις πυκνές συστάδες τραχείας πεύκης, αλλά και από την εικόνα του φράγματος της Αρμίνου! Μια διαδρομή που πρέπει οπωσδήποτε να διασχίσετε είναι ο δρόμος που ξεκινά κοντά στο Γεφύρι του Τζελεφού και φτάνει ως το Μηλικούρι, λίγο πριν τη Μονή του Κύκκου. Ίσως η πιο εντυπωσιακή διαδρομή στο νησί, με εικόνες που με δόση υπερβολής θα λέγαμε πως αντίστοιχές τους θα δεις στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

>>Επιλογές για φαγητό σε Εστιατόρια σε μεγάλο υψόμετρο


Φωτογραφία: Στέφανος Σάββα / Το Νησί