ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 βιογραφίες που πρέπει να διαβάσεις στην βιβλιοθήκη Read

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Είναι καλό να μαθαίνουμε για τους βίους άλλων ανθρώπων, ειδικά αν αυτοί έχουν επηρεάσει τον κόσμο ή ακόμη και τη δική μας καθημερινότητα. Τα βιογραφικά βιβλία μάς δίνουν μια ενδιαφέρουσα ματιά στη ζωή ενός αξιέπαινου προσώπου, προσφέροντάς μας στοιχεία σχετικά με το άτομο αυτό και διδάγματα από τις εμπειρίες του βιογραφουμένου. Μέσα από τη βιογραφία μπορούμε επίσης να μάθουμε πράγματα από την ιστορία, την ψυχολογία, την κοινωνιολογία, την πολιτική, τη φιλοσοφία και πολλά άλλα. Η ανάγνωση μιας μεγάλης βιογραφίας είναι τόσο διασκεδαστική όσο και εκπαιδευτική.

Στις πιο κάτω προτάσεις θα βρείτε βιογραφίες ανθρώπων που έχουν επηρεάσει την παγκόσμια ιστορία.

The Art of the Deal - Donald Trump, Tony Schwartz

Η αυτοβιογραφία αλλά και οι επιχειρηματικές συμβουλές του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτό το βιβλίο θα γνωρίσετε πώς δουλεύει ο επιχειρηματίας Τραμπ, πώς χειρίζεται καταστάσεις καθημερινά, τις συγκρούσεις με ανταγωνιστές και πώς άλλαξε το πρόσωπο της Νέας Υόρκης. Είναι ένα επιχειρηματικό βιβλίο που ο καθένας -ανεξαρτήτως αν ενδιαφέρεται για επιχειρήσεις ή όχι- αξίζει να διαβάσει.

John F. Kennedy. A Life From Beginning To End - Hourly History

Ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ, ο Τζον Κένεντι, αποκαλούμενος συχνά και με τα αρχικά J.F.K., ήταν Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος υπήρξε ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρά το σύντομο της θητείας του άφησε το στίγμα του στην αμερικανική αλλά και διεθνή πολιτική σκηνή. Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δολοφονήθηκε το 1963 στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας.

Winston Churchill. A Life from Beginning to End - Hourly History

Η ζωή της σημαντικότερης βρετανικής πολιτικής φυσιογνωμίας του 20ού αιώνα. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν Άγγλος πολιτικός, στρατιωτικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1953 για το πεντάτομο έργο του «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος». Έμεινε στην ιστορία ως ο «πατέρας της νίκης» για τη σημαντική συμβολή του στη συμμαχική επικράτηση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας για 9 χρόνια (1940-1945, 1951-1955). Το 2002 σε δημοψήφισμα του BBC ανακηρύχθηκε ο μεγαλύτερος Βρετανός όλων των εποχών.

Leonardo da Vinci. A Life from Beginning To End - Hourly History

Η σύντομη βιογραφία του μεγάλου εφευρέτη, καλλιτέχνη και δημιουργού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική ιδιοφυΐα όλων των εποχών. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωγράφισε δύο από τα γνωστότερα έργα στην Ιστορία της Τέχνης, τον «Μυστικό Δείπνο» και τη «Μόνα Λίζα», αλλά ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του εξίσου άνθρωπο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Με ένα πάθος που άγγιζε την εμμονή, μελετούσε γεωλογία, το ανθρώπινο σώμα, τα πτηνά, τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ ταυτόχρονα σχεδίαζε πτητικές και πολεμικές μηχανές.

Adolf Hitler. A Life From Beginning to End - Hourly History

Η βιογραφία του πιο γνωστού ανθρώπου της ιστορίας, του Αδόλφου Χίτλερ, που είναι περισσότερο γνωστός για το γεγονός ότι διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά την εξαετή πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι βίαιες πολιτικές εξολόθρευσης που εφάρμοσε είναι υπεύθυνες για τους θανάτους περίπου 30 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Nelson Mandela. A Life From Beginning to End

Εμβληματική μορφή του αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, φυλακισμένος για 27 χρόνια προτού γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής στις πρώτες εκλογές χωρίς φυλετικούς διαχωρισμούς, ο Νέλσον Μαντέλα έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του 20ού αιώνα ως μαχητής εναντίον του τελευταίου ρατσιστικού καθεστώτος στον δυτικό κόσμο.

Κατεβάστε την εφαρμογή:

Λήψη εφαρμογής από Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spp.read&hl=en 

Λήψη εφαρμογής από App Store: https://apps.apple.com/cy/app/read-library/id763522088