ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 λαχταριστά πιάτα που δοκιμάσαμε

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, τα μενού ανανεώνονται και οι έξοδοί μας πληθαίνουν αφού οι προτάσεις πλέον είναι τόσες πολλές που δεν ξέρεις πού θα πρωτοβγείς.

Συχνά με ρωτάνε πού να βγω ή τι να δοκιμάσω, γι’ αυτό αποφάσισα και προτείνω πιάτα και επιλογές που έχω γευθεί πρόσφατα και πιστεύω πως δεν μπορούν να απογοητεύσουν κανένα ουρανίσκο.

Οι απανταχού κρεατολάγνοι πρέπει να δοκιμάσουν το πιάτο με το βοδινό wagyu από το αγαπημένο bar restaurant της Στασικράτους, «Think 30». Με μαεστρία οι σεφ ψήνουν το κρέας, το οποίο σερβίρετε μαζί με πουρέ καρότου, μικρά καρότα και τραγανιστό κρεμμύδι. Μην ξεχάσεις να το συνοδεύσεις με κόκκινο κρασί.

Σε ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια του νησιού, το Ristorante Locatelli, με την υπογραφή του πολυβραβευμένου και με αστέρι Michelin σεφ Giorgio Locatelli, απόλαυσα πρόσφατα το πιάτο capesante all’ aspretto di zafferano, δηλαδή τηγανητά χτένια με βινεγκρέτ σαφράν.

Δεν είμαστε μόνο του σαλονιού αλλά και του αλωνιού, γι’ αυτό το street style φαγητό δεν μπορεί να λείπει από τις προτάσεις μας. Πίτσα από το Tutto Passa και burger από το Grill n’ Roll truck είναι οι street επιλογές που προτείνουμε να δοκιμάσεις αν δεν το έχεις ήδη πράξει. Με την πίτσα Μαρινάρα να είναι η αγαπημένη μου από το μενού, το pop–up μαγαζί έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση στην κατηγορία «πίτσα στη Λευκωσία». Το ίδιο και το Grill n Roll truck, και μπορείς να δοκιμάσεις τα μοναδικά burgers του που κολάζουν.

Η κλασική ταβέρνα του Φυρή στα Κονιά της Πάφου φημίζεται για τις νόστιμες περιποιημένες γεύσεις της. Από εδώ προτείνουμε χοιρινό κοντοσούβλι, το οποίο έρχεται συνοδευμένο από τηγανητές πατάτες κομμένες σε χοντρά κυβάκια και αλατισμένες τόσο όσο, πουργούρι και λαχανικά σχάρας.

Και για να μη μείνετε χωρίς μια γλυκιά ανάμνηση, το weekend αυτό το παγωτό από το Hangry Ghost είναι ό,τι χρειάζεσαι. Στο μενού θα βρείτε 3 διαφορετικές επιλογές σε παγωτό, το peanut bomb, το chocolate caramel αλλά και το lemon and berries. Εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα το lemon and berries, το οποίο αν και περιέχει cookie και μαρέγκα, είναι ανάλαφρο και θα σε βοηθήσει να χωνέψεις πιο γρήγορα.