ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 προτάσεις για απογευματινό γλυκό και καφέ

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Είναι κάποιες μέρες που λόγω του φόρτου εργασίας χρειάζεσαι μια τόνωση και συνήθως αυτό το παθαίνουμε προς το τέλος της εβδομάδας λίγο πριν το weekend. Ειδικά όταν έχει ωραίο ανοιξιάτικο καιρό και τώρα που μεγάλωσε και η μέρα, είναι δύσκολο να κλειστείς μέσα.

O καθένας βρίσκει τον δικό του τρόπο για να αποφορτίζεται. Ορισμένοι βγαίνουν μια βόλτα στο πάρκο, άλλοι κάνουν κάτι για τον εαυτό τους και κάποιοι κανονίζουν εξόδους με φίλους.

Εμείς, όπως θα έχετε αντιληφθεί, κλίνουμε προς τις εξόδους. Τα απογεύματα, λοιπόν, αποκτούν ενδιαφέρον όταν επισκεπτόμαστε όμορφα στέκια τα οποία προσφέρουν ποιοτικό καφέ αλλά και πεντανόστιμα γλυκά.

Αν σας αρέσει αυτή η ιδέα, οι χώροι που προτείνουμε πιο κάτω προσφέρουν ολόφρεσκα γλυκά τα οποία στην κυριολεξία φτιάχνουν τη διάθεση τονώνοντάς μας για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Για cheesecake στο Πόπαστον

Βρίσκεται στην καρδιά της Λεμεσού και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των γλυκών. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πολυτελές ζαχαροπλαστείο στο οποίο μπορείτε να βρείτε φρεσκοψημένα παραδοσιακά γλυκά και επιδόρπια, καθώς και φρεσκοαλεσμένο καφέ. Εγώ πάντως λατρεύω το cheesecake.

Για τυλιχτό γαλακτομπούρεκο στο Απόμερο

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου στέκια στη Λευκωσία, στα σοκάκια της παλιάς πόλης, είναι το Απόμερο, όπου χαλαρώνω απολαμβάνοντας το τυλιχτό γαλακτομπούρεκο συνοδευμένο από κυπριακό μερακλήδικο καφέ.

Πενιρλί σοκολάτας στο Γλυκολέμονο

Στον καλαίσθητο χώρο του Γλυκολέμονου, με την ωραία ατμόσφαιρα και την περιποιημένη του αυλή, γευόμαστε και λατρεύουμε το γλυκό πενιρλί με σοκολάτα, μπισκότο και παγωτό. Για τους instagrammers πάλι η όμορφη κούνια με λουλούδια σάς περιμένει για να βγάλετε το πολυπόθητο κλικ.

Τιραμισού από το Colors Café

Με ανανεωμένο μενού και εμπνευσμένες επιλογές, το Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons είναι ο παράδεισος του γλυκατζή. Ένα μανιφέστο απλότητας που δεν χρειάζεται πολλά-πολλά. Μόνο η γεύση που σε ταξιδεύει είναι ό,τι πρέπει για να τονωθείς.

Τάρτα φράουλας από το Paul Café

Στα Paul café μπορείς να βρεθείς ανά πάσα στιγμή της ημέρας και να απολαύσεις τις επιλογές τους. Στο γαλλικού τύπου μπιστρό που βρίσκεται στο ανανεωμένο κέντρο της πρωτεύουσας επιλέγω μια τραγανή τάρτα φράουλας.

Μελίρρυτον

Στο Μελίρρυτον όλοι ξέρουμε πως βρίσκεις ποικιλία γλυκών, με το ένα να λέει στο άλλο «εγώ είμαι πιο ωραίο από εσένα», κάνοντάς μας να αμφιταλαντευόμαστε κάθε φορά που βρισκόμαστε εκεί. Εγώ προσωπικά δεν αλλάζω την ακαταμάχητη σοκολατόπιτα με παγωτό.