ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

6 τοποθεσίες της Κύπρου για απόλυτη χαλάρωση

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 O Αύγουστος, σημαίνει ήρθαν επιτέλους οι μέρες των διακοπών, οι μέρες που δεν θα έχουμε τη δουλειά και την αφόρητη ζέστη ταυτόχρονα. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς αλλά για όλους αφού ο τελευταίος μήνες των διακοπών είναι ταυτισμένος με τις άδειες του κόσμου. 

Αν αυτό που ζητάς είναι λίγη ηρεμία και χαλάρωση, ψάξαμε και βρήκαμε 6 ιδανικούς προορισμούς στο νησί που είτε έχουν λίγο κόσμο, είτε κατά ένα μαγικό τρόπο ακόμα και όταν ο κόσμος είναι αρκετός, δεν σε ταλαιπωρεί. 

Γεφύρι Τζιελεφού

Στο δάσος της Πάφου βρίσκεται ένα από αρκετά δημοφιλές σημείο που όμως καταφέρνει να σου χαρίσει γαλήνη και ηρεμία με το πρώτο βήμα. Είτε απλά καθήσεις στο παγκάκι στο δέντρο, ή επιλέξεις να περπατήσεις ανάμεσα στη φύση, το μόνο σίγουρο είναι θα είσαι μακριά από την φασαρία. (φωτογραφία: @cyprus.bests)

Αποβάθρα Αργάκα

Η μεγάλη αποβάθρα στην Αργάκα είναι το σημείο της επαρχίας Πάφου που θα σε φέρει κοντά στη θάλασσα και μακριά από την πολυκοσμία. Μπορείς να κολυμπήσεις - αν και το νερό έχει βάθος - ή να καθήσεις στην άκρη για ηλιοθεραπεία ή για να βλέπεις το απέραντο γαλάζιο. Σίγουρα θα βρεις κόσμο να κάνει το ίδιο αλλά κανείς δεν θα σε ενοχλήσει. (Φωτογραφία: @didimoua93)

Καταρράχτες ''Καληδόνια''

Σίγουρα χρειάζεται λίγο περπάτημα μέχρι να φτάσεις εκεί, αλλά με το που θα το δεις μπροστά σου το μυαλό αδειάζει σχεδόν αυτόματα. Περιτριγυρισμένος από φύση, με τα κρύα νερά στα πόδια σου, θα θέλεις να μείνεις εκεί για ώρες, να απολαύσεις το τοπίο. (φωτογραφία: @thejofish)

Οι Λευκοί Βράχοι

Παρόλο που βρίσκονται σε μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Κύπρου, στην Ακτή του Κυβερνήτη, η μεγάλη τους έκταση επιτρέπουν στον καθένα να αποφορτιστεί και να ξεχάσεις τα πάντα, με φόντο ένα πανέμορφο, κατάλευκο τοπίο και την θάλασσα. (φωτογραφία: @milkyway_cowboy)

Κοράκου View Point

Ένα σημείο που έχει σαν μοναδικό στόχο να σου δείξει το πόσο όμορφη είναι η Κύπρος, μέσα από ένα τετράγωνο παγκάκι. Βρίσκεται στο χωριό Κοράκου, της επαρχίας Λευκωσίας, στο τέρμα του χωριού πάνω στον λόφο. Εκεί θα συναντήσεις το viral τετράγωνο παγκάκι, ένα κιόσκι με τραπέζι και ένα δεύτερο παγκάκι στην άκρη. Ετοίμασε σνακ και ετοιμάσου να απολαύσεις φύση στη μέση του πουθενά. (φωτογραφία: @in_a_flash_cy)Νερόμυλος

Στο χωριό Γαλάτα στην επαρχία Λευκωσίας θα βρεθείς σε ένα παραμυθένιο τοπίο, πλάι στον ποταμό, στον νερόμυλο, στην γέφυρα ή στο μονοπάτι της φύσης που καταλήγει στην εκκλήσια. Ο συνδυασμός της πέτρας και της φύσης δημιουργεί ένα τοπίο ιδανικό για στιγμές μακριά από την πολυκοσμία και την φασαρία. (φωτογραφία: @gregartphotography)