ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγγελος (Παναγιώτου) στην Golden Gallery by Kapatays

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει την ατομική έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη Άγγελου (Παναγιώτου).

Ο Άγγελος σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1962 – 1967) στο εργαστήρι του Γιώργου Μαυροΐδη. Συνέχισε τις σπουδές του με αλλεπάλληλα εκπαιδευτικά ταξίδια στα μουσεία της Ευρώπης, όπου μελέτησε τους μεγάλους δασκάλους του παρελθόντος και τις σύγχρονες τάσεις της δυτικής τέχνης. Πρωτοπαρουσίασε τη ζωγραφική του στον ελληνικό εικαστικό χώρο το 1975 και έκτοτε εργάζεται αδιαλείπτως, εκθέτοντας το έργο του σε χώρες της Ευρώπης και Αμερικής. Στην Κύπρο, ο καλλιτέχνης εκθέτει για πρώτη φορά, στα πλαίσια των ευρύτερων στόχων της Golden Gallery by Kapatays για την ανάδειξη των μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων και την παρουσίασή τους στο κυπριακό φιλότεχνο κοινό.


Η ζωγραφική του Άγγελου είναι περιγραφική, με φωτογραφικές λεπτομέρειες και φυσικότητα χρωμάτων, τα οποία συνυπάρχουν με τα υπόλοιπα μορφολογικά στοιχεία εν πλήρη αρμονία και μέτρο. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από ένα ιλλουζιονιστικό, σκηνογραφικό ρεαλισμό, δια μέσου του οποίου ο καλλιτέχνης επιδιώκει την αναζήτηση του μαγικού κάλλους όπως οι καλλιτέχνες της Αναγέννησης. Οι αναφορές σε μπαρόκ στοιχεία, χωρίς όμως την αναμενόμενη υπερβολή, η αριστοτεχνική μαεστρία στη χρήση του εικαστικού φωτός, η ισορροπία που επιτυγχάνεται ανάμεσα στη νόηση, την ιδέα και την εκτέλεση, συντείνουν στην πρόκληση συναισθήματος καθώς και στην πνευματική τέρψη του φιλότεχνου κοινού, μέσα από τις μαγευτικές αφηγήσεις του ζωγράφου.
Επιθυμία του Άγγελου είναι να δημιουργεί τέχνη που να αναδεικνύει την ομορφιά στην ουσία της, να είναι κοντά στον άνθρωπο, αλλά συνάμα και να προβληματίζει τον σύγχρονο άνθρωπο για τη σχέση του με τον εαυτό του, τη φύση και τις διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες, οι οποίες έχουν φθαρεί.
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο αξιότιμος Υπουργός Οικονομικών κος Χάρης Γεωργιάδης, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 7:30 μ.μ. στην παρουσία του καλλιτέχνη.

Πληροφορίες:
Golden Gallery by Kapatays, Μνασιάδου 8, 1065 Λευκωσία
Τηλ.: 22665727, 99643177